27.02.12
17:08
Здравейте. Първо ще кажа нещо за себе си . 19 години 193 см между 90-95кг стажа в залата ми е 1г и 6-7 месеца.
Вече близо 8 месеца си карам по една програма , защото даваше добър резултат , но сега мисля да я сменя. ето примерна програма която обмислям и ще се радвам да чуя вашите мнения , като това става дума за фитнес , иначе тренирам и на стадиона - 6км тичане , клекове , набирания , кофички, подскачане върху гуми с лицеви упори, скачане на въже.
Примерна програма за фитнес
Ден 1/ Ден 2/ Ден 3
олимпийско вдигане изтласкване мисля че се води/ Набирания 3 серии до отказ / 24
клек /клек / клек 10/8/6/4
лег / лег / лег 10/8/6/4
тяга /тяга /тяга 10/8/6/4
кофички 3 серии до отказ / гребане 10/8/6/4 / раменна преса 10/8/6/4
Идеята ми е програма за сила , като съответно ден едно е с акцент върху гърдите , ден 2 е за гръб , а ден 3 за рамо , като ден 4 ще си продължа по програмата , която сега изпълнявам и той си ми е само за крака.
Темата беше редактирана от Мартин Георгиев на 27.02.12 17:57.
27.02.12
17:24
Аз нещо не разбрах някой неща
олипийско вдигане - до колкото знам олимпийските движения са обращане с изтласкване и изхвърляне ... кое от двете е ?! Нямаш никакви серии, повторения, % от макса и прочие... при програмите за сила е важно да се следва някаква нагледна схема за прогрес в тежесите... така мисля аз... дай по-подробно :)
27.02.12
18:00
нанесох корекции на първия пост , кото и сами ще се досетите , че при сериите с по- малко повторения увеличавам тежестите.
като гледам последната серия да е много близо до максимума. например на лег в момента като последна серия правя 4 повторения на 105 кг, като след това правя пробно по 2 повторения на 110.