Изоставащи гърди

27.02.12
17:25

Като начало имам 3 години стаж в залата.Гърдите ми изостават спрямо рамото, особено горната част и затова реших да попроменя малко програмата.Мисля да сложа гърдите с предното и средно рамо ,като тренировката изглежда по този начин:
4(10-12) х Флайс на горен лег (контролирана негативна и позитивна част ,като задържам в пиковата точка)
4(8-10) х Изтласкване с дъмбели на горен лег (контролирана негативна и експлозивна позитивна)
2 х Изтласкване с лост от обратен лег 8-10(контролирана негативна и експлозивна позитивна) в супер серия с кросоувър до отказ(контролирано и двете части)
4(8-10) х Раменни преси с дъмбели (контролирана негативна и експлозивна позитивна без да заклучвам лактите)
3(10-12) х Разтваряне на ръце встрани (контролирана негативна и позитивна част)
3(пауза/почивка) х Разтваряне на ръце встрани от седеж с палци нагоре и завършвам над глава (контролирана негативна и позитивна част)

Много са ти повторенията... смъкни ги до 6-8 според мен.. гърдите не са толкова голям мускул. Дори в началото можеш да сложеш някоя тежка лежанка примерно тази от полулег където да тренираш в 1-5повторения в работните серии. Серии до отказ на аматьорско ниво не са метод за всяка тренировка... един-два пъти в месеца по-може ама всеки път...

27.02.12
18:32

Благодаря за коментара.Забравих да кажа, че асиметрията е визуална.Идеята полулега да е втори е за предварителна умора с флайс като първо.За отказа може би си прав, затова ще правя тази тренировка през седмица.Другата тренировка ще е фокусирана към долната част на гърдите и ще е по-лека.А някакви забележки за рамото?

28.02.12
10:32

Ето и моето мнение...
И на мен ми изоставаха гърдите до преди известно време и започнах да чета. Нямаше логика да е от храненето, тъй като само и единствено те ми изоставаха. Установих, че е от тренировката за гърди. Какво работи при мен:
Тренирам ги 2 пъти седмично като първата тренировка ми е съставена от 14-16 серии, а втората (с три дни между тях) около 8 серии.
В първата тренировка се старая 80 % от сериите ми да са до пълен отказ (според мен, точно тогава расте мускулът, тъй като го предизвикваш да прави това, което не може). Техники за пълен отказ има много. Можеш да включих гилотината на Жиронда (аз я правя на Смит машина), бъди внимателен и започни с по малко килограми. И аз като теб правя предизтощение, но разнообразявай флайса, да не е само той. Наблягай на горната част, даже може за 1 месец само нея да тренираш. След това за месец можеш да пробваш 8х8 на Жиронда, на мен ми повлия страхотно. Втората тренировка гледам да “ударя” гърдите от повече ъгли, с повече упражнения и малко серии, като до отказ стигам доста рядко.
Също така можеш да обърнеш внимание на времето под напрежение на мускулите. В сайта на Любомир Иванов е обяснено с подробности.

И аз имам подобен проблем.За да не пиша нова тема и да оспамвам форума искам да попитам удачно ли да се тренира по следния начин:
Тренировка А(горна и долна част на гърдите):
Полулег с шанга- 4х6-8
Полулег с дъмбели-4х6-8
Обратен лег с шанга-4х6-8
Кофи/Кросовър от долу-4х8-10

Тренировка Б(средна и странична):
Лег със дъмбел/щанга-4х6-8
Машина за гърди-4х6-8
Флайс-4х6-8
Кросовър от горе-3х8-10

Идеята ми е всяка седмица да се тренира различно-първа седмица Тр.А, втора седмица тр.Б.Споделете мнение :)

29.02.12
10:56

Според мен е добре, но увеличи повторенията. Както казах, важно е времето под напрежение. Прави ги 10-12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1