24.06.05
18:59
а бе хора искам да ми поясните нещо..гледам мн пичове слагат пуловер-а в тренировката за гърди!
Аз пък го прая с дъмбел като правя гръб :wink: пък и в гърма имам чувството че ми влиза най-добре!
Как или по какъв по-точно начин да го вкарам в тренировката за гъди..знам че “уж удря долната част”на гръдния мускул :cry:
Ами и за гръб става ;) Участват гърба, трицепса и гърдите (в този ред). Но движението влиза директно в гърба, и по - малко в гърдите, аз така го чувствам. Ако го не съм го правил дълго време това упражнение, и го пробвам, на другия ден имам мускулна треска в гърба и трицепса, но не и в гърдите. Така че, поне аз не го броя като упражнение за гърди.
И аз не го усещам много в гърди, но го правя при тях. Упражнението, ако се прави с добра техника е пефектно.
Добре е да се прави като последно упражнение в тренировката за гарди, а пък може и в тренировката за гръб
Много добре ми опъва гърдите на мен лично. Правя го почти винаги след трен за гърди.
25.06.05
10:20
е да бе брато ОК ама как да го прая за гърди като изобщо ама изобщо не го усещам там..
А между другото аз го правя с дъмбел а не с лост ... има ли няква разлика :?: 8)
[quote author=“NoDude!”]Много добре ми опъва гърдите на мен лично. Правя го почти винаги след трен за гърди.
И аз така. Правя го с дъмбел, при това лек.
В това упражнение разликата е в сгъвката на ръцете (лактите). С изпънати ръце се натоварва гърба, а когато ръцете са свити в лактите се натоварват гърдите :)
Натоварват се и двете мускулни групи. И при свити и при прави ръце. Това, къде ще го включите си е ваше решение. Някой го правят за гръб, други за гърди, трети за трицепс.
[quote author=”Петко К”]Натоварват се и двете мускулни групи. И при свити и при прави ръце. Това, къде ще го включите си е ваше решение. Някой го правят за гръб, други за гърди, трети за трицепс.
Да но според свиването се акцентира в/у желания мускул :)
Приложение
Основната функция на упражнението е разтягане на междуребрените връзки. Допълнителните му функции са стимулиране на малкия гръден мускул (pectoralis minor) и мускулите teres major и teres minor, разположени на гърба точно под задната част на рамото. Трябва да включите това упражнение в тренировката си, ако искате да разширите гръдния си кош, т.е. да увеличите неговия обем...
В тоя ред на мисли нормално е да не усещаш голямо напрежение в гърдите като го правиш...
Та то си е написано...ама трябва да се прочете :)
05.07.05
08:39
Най-голямата далавера от това упражнение е,че разширява гръдния кош,особено при младите !
Истината е ,че това упражнение натоварва повече зъбчатия гръден мускул(освен гърба и ръцете).може затова да не го усещате много в друга част на гърдите :).Обаче си е хубаво,комплексно упражнение.
05.07.05
10:18
аз стигнах до извода че е добре да се редува пулоувъра..
Едната седмица го слагаш в тренировката на гърдите а другата в тренировката на гърба :wink:
според мен е най-добре за да изтрештиш да го правиш и в тренировката за гърди и за гръб,но и зависи кога ги тренирашл
Разлика макар и малка има в зависимост от лега.Ако се ляга напряко на пейката и таза е на по-ниско ниво от равнината й,акцента е по-голям в/у гърдите.Ако се ляга по дължината на пейката и лактите не се свиват много акцента в/у гърба е по-голям :wink: