21.08.11
14:36
Здравейте,
днеска правих гребане/тяга и от глупост в почивките реших да правя кофички с тежест.При последното повторение на серията пуснах малко по-надолу и се чу доста силно късане (все едно дебела дреха) - в цялата зала се чу.Усетих някакво разтягане и скъсване, но не както повечето хора късат гърди при рамото, ами при гръдната кост, отдясно.Болка нямаше.Ръката си движа, само някой движения - например преобличане на тениска ме боли малко.И също, когато дишам дълбоко - но болката е наистина незначителна.
Някой с подобен проблем ? Какво мислите за моя случай ,и да ида ли утре сутрин на лекар ? Също, колко мислите ще отнеме възстановяването ?
Темата беше редактирана от Astrix на 21.08.11 14:37.
Скъсани мускулни влакна може би.. ако ти е скъсан сериозно гръдния мускул боли зверски, а и целия ще ти се подуе..
21.08.11
22:56
К’ва болка,к’во подуване... Виждал съм човек да припада от болката на скъсан мускул,а ако е гръден - така се подува ,че не можеш да си мръднеш раката ( е зависи къде е скъсан де..) ! :Х Бях чел че някъв пич пък си спукал ребро и помислил че е скъсал мускул..твоето на такова ми прилича,ама не мога да си обесня как става...Друг случай - костта се отделя(откъсва,отчупва не знам точната дума) от стернум-а . Не се мъча да те плаша, а ти казвам ,че едва ли е скъсан мускул..и все пак върви да го прегледат :)
В наща зала един скъса мускул и припадна! По-вероятно е да е влкано, но 100% на лекар трябва да идеш
Сега бях да спортен доктор - гръдния мускул нищо му няма.Скъсал съм доста междуребрени връзки под него.Затова нямам проблем с движението на ръцете, но имам проблеми с дишане, свиване и тнт...След 2-3 дни леко раздвижване, леки тежести след 3-6 седмици...
Баси, не боли почти, обаче цялата зона от горната част на корема до гърлото ми е няква скована.Лопатките също са ми сковани...Пак, изглежда съм имал късмет...
Мнението беше редактирано от Astrix на 22.08.11 11:40.
казано от Astrix на 22.08.11, 11:39:
Сега бях да спортен доктор - гръдния мускул нищо му няма.Скъсал съм доста междуребрени връзки под него.Затова нямам проблем с движението на ръцете, но имам проблеми с дишане, свиване и тнт...След 2-3 дни леко раздвижване, леки тежести след 3-6 седмици...
Баси, не боли почти, обаче цялата зона от горната част на корема до гърлото ми е няква скована.Лопатките също са ми сковани...Пак, изглежда съм имал късмет...
Извинявам се че отварям темата , но имам почти същия проблем , но с много по-големи болки (ужасни са и не минават вече близо месец ) . Въпроса ми е : Как ти поставиха диагнозата ? Ходи ли на снимка и дали си личи на нея ? Аа да, и последния ми въпрос е по-какъв начин се лекува и мина ли ти изобщо
Мнението беше редактирано от RinGo на 29.02.12 19:41.