Как да стана по-добър на канадска борба?

29.02.12
14:39

Днеска играх с един канадска борба, той е с около 2 санта по малка ръка от моята, но пак ме пръсна. Нито има повече опит, нито тренира канадска за да има техника, дори на упражненията за бицепс ги прави с по-малки кила от мен и пак ме бие всеки път... Някой от форума ако тренира или е тренирал канадска да даде съвет, гледал съм сигурно 100 клипчета с техники и не ми помага.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 29.02.12 14:41.

10

29.02.12
14:44

Същия проблем имам отдавна, не става с гледане на клипчета. Прави по 5 игри с всеки от класа в продължение на месец-два и пак опитай. Без опит нема да стане..

29.02.12
14:52

Размерът на ръката няма особено значение в канадската борба, защото мускулите на ръката имат повече стабилизираща функция. Същинското движение идва предимно от гърдите, предното рамо и гърба. Но пък дължината на ръката има значение :) А най-важна била техниката :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 29.02.12 14:57.

29.02.12
15:01

Намери някой да те научи на техниката и да ти покаже основите на движнието. Мога да ти го обясня и в нета, ама...няма да станеш по-добър с това обяснение ;)
Иначе - набиране с тежест във всякакви варианти и хватове, изометрия, стартови упражнения.
И умната, че е много травмиращ спорт.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.02.12 15:12.

29.02.12
17:59

Това за гърдите в канадската незнам как го измисли :D иначе подкрепям James, много внимателно с канадската, защото ще останеш без сухожилия :)

Мнението беше редактирано от Владислав на 29.02.12 17:59.

29.02.12
19:27

Вярно тоя е с около половин глава над мене, сигурно и ръката ще му е по дълга :Д по принцип точно тоя го наблюдавам как стартира много рязко и се накланя с цялото тяло.. може би това е тайната на успеха? :д

Натискай по-рязко от него :D Трябва да бъдеш и доста издражлив,аз тренирам много предмишница,тя е от голямо значение.

01.03.12
01:47

Ако искаш да тренираш за канадска - почни да тренираш китката и предмишницата повече , а иначе за тоя дето де бие пробвай да го биеш с тяло ( натисни го с тежеста на тялото) , не че много разбирам но един от приятелите ми тренира канадска от 2-3 години. ;)

01.03.12
02:16

казано от naxx на 29.02.12, 17:59:

Това за гърдите в канадската незнам как го измисли :D иначе подкрепям James, много внимателно с канадската, защото ще останеш без сухожилия :)

О доста участват гърдите. Често имам болки в тях ако ден, два преди игра съм правил гърди. Дори в гърба, по-точно в “перките” влиза много, но за да усетиш това, трябва да си играл на истинска маса. :)

01.03.12
10:13

За гърба съм напълно съгласен, все пак най-често срещаната техника е да дърпаш опонента ти към теб, но аз лично не съм усещал нищо в гърдите, не отричам, че може да участват де :)

01.03.12
11:12

Нали знаеш, че подложката ти дава доста движение. Представи си, че лакътя ти е в преден, десен край, но не си прибрал напълно тялото към него. В стремежа да коригираш грешката си, движението започва от към гърди.Същото е като крайното движение, при кросоувъра, когато прилепяш лакътя към тялото,

01.03.12
14:05

Във фитнеса няма портатален скрипец да правя кросовър, да го заместя с тежък флайс?

01.03.12
15:12

казано от NRG на 01.03.12, 11:12:

Нали знаеш, че подложката ти дава доста движение. Представи си, че лакътя ти е в преден, десен край, но не си прибрал напълно тялото към него. В стремежа да коригираш грешката си, движението започва от към гърди.Същото е като крайното движение, при кросоувъра, когато прилепяш лакътя към тялото,

Има логика, но в такава ситуация аз бих преместил тялото си към лакътя, а не обратното.

01.03.12
15:14

казано от naxx на 01.03.12, 15:12:

казано от NRG на 01.03.12, 11:12:

Има логика, но в такава ситуация аз бих преместил тялото си към лакътя, а не обратното.

за това е добре да научиш техниката, пък в коя ситуация какво ще правиш ще се нагласи само. Има такива, дет само на ръка дърпат и им се получава, други мачкат с тяло много...

01.03.12
15:26

Много зависи и от личното тегло, все пак, ако си 100+ е нормално да гледаш да го смачкаш с тяло. Един съвет към автора, ако ще учиш техниките избягвай shoulder roll, “чук” май му казват на български, най-острата болка, която съм изпитвал в лактите, тук трябва да имаш железни сухожилия :)

Мнението беше редактирано от Владислав на 01.03.12 15:26.

01.03.12
15:27

Първо, искам да кажа, че това е последния спорт с който бих се заел...играл съм, учили са ме състезатели. След всяка сериозан борба, съм стоял с леда на ръцете с часове...

Значи за мен канадската не е натискане, а дърпане на съперника с цел да му се отвори китката.
Някои играят по към масата и натискат с цялото тяло, други лягат възможно най-ниско(съгласно правилата) и играят през пръстите. Други разчитат на събиране с гърди, все едно флайс с ръката на съперника и ръкохватката на масата. Други натискат много яко с крака от масата...чалъми безброй!!!

Станимир е много прав, размера на бицепса няма голямо значение...и без т’ва си е игра на сухожилия...

Набирания с тежест, набирания на една ръка...предмишница...пръсти, абе много неща са ми показвали...а да-и много лег(любимото ми)...:)))

Някак си не ме грабна канадската...а ме учи Бамбов, който играе сериозно канадска, го знае 10000000%:))

01.03.12
15:33

Цецо Гашевски е човека, който някога го е обяснявал най-добре(поне за мен) : три движения, които трябва да слееш в едно, два ъгъла, които трябва да са възможно най-малки и...трениране. :)
на 100+ основно с ръката дърпах и ставаше, обаче така и не направих взривен старт...

01.03.12
15:34

Според мен, движението трябва да върви по диагонал, тоест, ем дърпаш към теб ем прибираш към дръжката с гърдите.

По-добър на канадска борба можеш да станеш след практика на масата за канадска борба. В началото, преди да започнеш да работиш върху силовите си постижения трябва да усвоиш много добре техниката. След годините практика, добре приложената сила води до много малко контузии. Контузиите са най-вече от неправилни изпълнения. Всякакви упражнения за захват, предмишници, брахиалис, брахиорадиалис, трицепс и т.н. ще са ти в голяма полза. Това, колко дигаш на лежанка, колко ти е бицепса и т.н. няма значение в този спорт.

Тренирай здраво ръцете, играйте често канадска и ще станеш по-добър. :>

За повече информация виж подписа ми и виж видео материала от първата статия.

Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 16.03.12 21:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1