Финални щрихи на тренировка

Здравейте бб-тийм, аз макар и доста “стар” потребител, почти не поствам предимно чета и затова поредполагам и повечето от вас не ме познават. Но както и да е стига лирически отклонения, лято е , трябва да се чисти и аз пак прибягвам към вашата помощ. Имам 1-2 въпроса на които търся отговвор за да мога да дооформя тренировката си напълно. Знам , че за всеки човек тренореката е много “лично” (хехе) нещто и няма универсални тренировки , но и мисля че винаги е добре да чуеш мението на повече хора.

Та така, първо малко инфо за мен:

-височина 1.87
-тегло 94 кг (от 108 зимата, 14 кг за 4 месеца , абсолютно постепенно и равномерно, с НВД режим)
-гръдна обикола 125-126
-талия 86-87
-ханш 99-101

Треироввки: (3 години стаж в залата, отделно бая др спортове)

понеделник - гърди, бицепс
вторник - рамо
сряда - гръб, трицепс
четвъртък - гърди
събота - крака рамо

Интензивни тенировки с малко килограми. Дните с  по две муслулни групи ги тренирам на суперсерии. Средн продължителност на тренировка с една мускулна група 30-45 мин, 2 мускулни 55-65 мин. За почти всички мускулни групи 4 упражнения по 4-5 серии (1 загряваща) или на 8 поветорения или на 12-10-8-6 в зависимост от мускулната група. Тренировките са вечер от 5 до 6, 6 и нещо.

Кардио - доста непостоянно като броика, минимум 2 пъти (тичане 25-35 мин), но ако е хубаво времето и играя баскетбол може да стигне и бройка от 5-6 пъти (доста рядко). Тичането е вечер след 6.30 , като свърша с работата и тренировките.

Хранителен режим:

НВД, с разпускащ ден събота.
Калорийна нужда изчислена на около 2800-3000 калории, с дневен прием на около 2000-2200 калории.

Хранителни добавки:

суроватъчен протеин на нутрим 85% - 30-40г след тренировка ( след фитнеса де, иначе казано в паузата м/у фитнеса и тичането).

Цели:

-сваляне на още 4 кг, което за момента нещто ми се опира :/

Така след всичко казано до тук, освен съветите за свалянето на заветните 4 кг, имам и 2 въпроса:

1 - Тичането  - има ли смисал да сложа тичането рано сутрин преди работа (малеее кажете “не” че ще трябва да ставам в 6 :/ ). Идеята е уместно ли е да сменя 2-3 тичания по 25-35 мин с 4-5 тичания по 15-20 мин? Като и смяната е от привечер към рано сутрин.

2- Съботната тренирвка - тя за момента представлява следното - тичане 25-35 мин рано сутрин, закуска плодове, треноровка крака-рамо. Откъдето и идват малко проблеми с трнировката крака.  Та въпроса ми е как е най-подходящатат последователност при положение че искам да си задържа и тренировката и тичането сътринта и искам точно този ден да ми е крака-рамо тренирквката  :P

а) фитнес - закуска - тичане
б) закуска - фитнес - тичане 
в) фитнес - тичане - закуска
г) тичане - фитнес - закуска
д) тичане - залуска - фитнес

кой според вас е най- удачния вариянт?

благодаря предваритено за всякакви , мнения, критики или изказвания “ти не си в ред”  :wink:

04.07.05
10:50

фитнес тичане закуска

преразгледаи си сплита не е хубаво да тренираш рамото след гърдите  а ти тренираш 2 пъти гърдите и на следващия ден веднага рамото мисля че ще го претренираш
тоя протеин на нутрим нз как се връзва със хранителната ти диета

По какъв начин суроватъчния протеин се конфеонтира с НВД режима?

04.07.05
11:57

Здравей!
1. Според мен е по-добре се увеличи тичането като брой тренировки без да се “пипа” продължителността.
2. Ако държиш на режима в събота, то аз смятам, че: закуска, след два часа тренировка и веднага след това 20мин тичане.
3. Ще си позволя и един коментар: според мен натоварването на трицепса идва малко в повече.

Успех

А относно времетоза тичане - Сутрин или вечер?

04.07.05
12:09

[quote author=“s1lence”]А относно времетоза тичане - Сутрин или вечер?

Както го чувстваш по-добре. Повече мазнини се горят при сутрешно тичане, но същия ефект би имало вечерното без хранене след това. Обача така рискът от загуба на мускул е по-голям. Ако не ти е проблем, сутрин тичай.

04.07.05
23:05

И аз съм за сутрешно бягане :) В по-умерено темпо около 20-30мин.Ако можеш разбира се :) На програмата не и харесвам това,че имаш 4-ри поредно дни тренировка и за мен си е доста уморително това,но ти си знаеш.Ако можеш направи я след третия ден да имаш почивка.Иначе за съботната аз съм за фитнес,тичне и тогава закуска :).Още повече,че искаш да свалиш кила  :P .Това обаче си е моето мнение.

Мерси на всички за помоща.

05.07.05
12:59

Първо те поздравявам, че си си дал труда за пълното и качествено описание на “ситуацията си”. Браво.

После:

уместно ли е да сменя 2-3 тичания по 25-35 мин с 4-5 тичания по 15-20 мин?

Според мен 4-5 тичания по 15-20 минути са по-добрия вариант. КАто трябва да усмислиш само интензитета на тичането за максимална ефективност. Да не е прекалено флегмено, но да не се и юркаш много, че кардио оефекта ще замине...

За да доизкусуриш режима си ти предлагам да помислиш върху:
- храненето си, може да помислиш върху разделно такова. Тоест не СТРОГО разделно, но поне в един приемлив вариант да го правиш.

И още нещо, съблюдавай го, защото от него до голяма степен зависи дали тялото ти ще възприема Качествено тренировките и дали ще се развида, или ще се гърчи от напрежението и ефекта все няма да идва.

- интензитета на самите ти тренировки и като цяло физика/нервна система/ стрес и т.н. Имам в предвид нагласа към тренировката, защото най-добри резултати идват когато човек има добра нагласа и нервната му система е в добро състояните/по отношение на стрес в ежедневието, социално и т.н./

Незнам дали са ти били полезни “въздушните” приказки, които ти казах, но по отношение на Перфекционизиране, на мен тези неща ми идват на ум.

Поздрави и успех ти желая!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1