И аз щях да напиша същото като Георги. Мен всяко едно “прегрешение” ме спира, независимо дали е една хапка или едно малко парченце. Когато чистиш, се концентрирай върху чистотата на храненето на първо място и после мисли за количествата.
Да, не го отричам. Има грешки, но те са осъзнати. Когато бях студент/ученик съм имал възмжността да се храня изрядно когато съм искал. Сега е по-различно. Отиваме да се храним с колегите в заведение и там избираме от обедно меню. Няма време да се поръчват нещата извън него, защото се чакат дълго време, а обедната почивка е 30мин. Т.е. ям нещо от обедното, а там не всичко е здравословно. На закуска може да се яде всичко, там нямам грижи, т.е. баницата не е камъчето, което да обърне каруцата, нито днешните талятели. Излиза, че фокачата, респективно пържените картофи са проблемът. Пържените картофи са по изключение, а фокачата е по-често похапвана. Работата ми е предимно мисловна, решавам казуси, преглеждам документи, трабва да се взимат важни решения. Това без кьорав въглехидрат не зная дали няма да ме затрудни сериозно. Да кажем, че ги орежа и тях де, но що за грях е да се изядат в 12.30?! Но така да бъде, без тях! :) Вечерята твърдо съм решил да я махна или поне съм решен да пробвам да я заместя с пудра за известно време. Да видим.
Мерси за съветите!
П.П.: малко преувеличих, че нищичко не свалям. Пада адски бавно.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.02.12 08:51.
Сам казваш, че имаш адски бавен метаболизъм, та може точно тия камъчета да спъват.
Че пречат, пречат. За това изчиствам до максимум храната. Ето до момента какво съм изял:
07.30 - 70гр талятели със 100гр шунка и 2 лъжици сос барила Пекорино + витамини, омега 3
12.30 - 1 шопска салата, кашкавал пане с гарнитура зелева салта, домати и краставици. Без въглехидрат. Вече е 17.00 и още не чувствам глад, но мисля трудно :)
18.00-18.40 - кардио
20.30 - “скандинавска” гъбена крем супа и овчарска салата с 50гр прошуто и 1 яйца
21.30 - 50гр орехи
22.30 - дъската прехлопа и пернах 5 серии за бицепс + доза протеин :)
Тренировка - 40мин велоергометър и бицепс
Течности - 1,5л вода + 2 кафета + 1 сок от касис
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.02.12 22:55.
14ти ден кардио е днес.
Ще направя разходка до центъра и обратно пеша. Следобед отново ще карам 40-50 минути велоергометър. Ще опиша вчерашния храноден:
11.30 - 70гр кус кус със сирене и пастет
15.00 - крем супа от броколи и 100гр прошуто
20.30 - суши (нямаше начин, почерпка) - 8 нигири.
+ добавките за деня.
Днешният ден ще опиша довечера.
Благодаря ти! Полезно четиво! Сега ще го обмисля :) Спринотве няма да са, защото коляното ми е леко проблемно, но ще помисля за ХИИТ на велоергометъра. Аз карам всеки ден. Без почивка. Може да редувам хиит с лиит. Ще го измисля. Бавно-бавно резултатът е видим. За 2 седмици има някакво оформяне.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.02.12 20:08.
Да, на велото са възможни напълно спринтове и са също много натоварващи за сърцето, но пък коленете определено не се товарят толкова като бягането. След 2 месеца редуване хиит и леко, на пролет ще оцениш колко много въздух имаш.
Тия дни започвам конструирането на домашна успоредка за кофички (става и за трениране на корем). Само да намеря подходящите размери ПВЦ тръби, необходимото лепило и евентуално монтажна пяна. Не е трудно да се нарежат и сглобят. Е, ще заема малко място, но няма как.
09.02.12
09:55
Аз търсих подобни ПВЦ тръби да си направя паралетки за гимнастика и намерих само тънкостенни, които за нищо не стават.
Ако откриеш някои по-дебели драсни едно ЛС да споделиш информация :)
Разбира се, ще споделя. На прима виста се сещам за такива тръби в Бриколаж. Нямам спомен, уви, с каква дебелина на стените са. По-скоро ги помня “подходящи” за целта. Ако ли не, тогава ще ги напълня с монтажна пяна - това ще ги позасили. Ще проверя и в практикер и в бау макс.
Кажи ти къде си гледал?
В Бриколаж има тръби с фи 32. Но продават чаркове и за тръби с фи40. Следобед ще потърся в Практикер.
Бях в Практикер. Има тръби с фи 40. ОК са за успоредката, но свръзките са проблемни. Тръбите са с един размер в единия край, а в другия, в края са по-широки. Така са и свързващите елементи. Проблем!
Жена ми не разреши да дупча тавана след ремонта и се наложи да си ги закарам на вилата :(
Най-накрая да отчета резултат - минус 3 кила за вече почти месец кардио. В студенстките години за месец падаха 4кг и то без толкова кардио, колкото правя сега. Нищо, доволен съм. Продължавам си с чистенето. Храната е сведена до минимум. Въглехидратите са орязани до максимум - хляб и прости въглехидрати са изхвърлени от менюто. Стигнах до там, че да се прибирам пеша от работа.
Стерсирай го малко сега това тяло. След месец на правене на нещо, според мен е редно да промениш това нещо. Дали кросфитски комплекси, дали ХИИТ, дали скачане на въже, дали качване по стъпала, дали фет бърнър...Представям си колко ти е трудно на 100 кг да поддържаш ниски калории, ниски въглехидрати и ниска активност. Защото твоята за момента е ниска. Ходенето пеш е нормално човешко действие и не можем да го причисляваме към спортната такава, т.е. то не трябва да ни затруднява, а трябва да ни идва естествено. Аз ползвам ходенето пеш за “разтягане” и разтоварване.
Ходенето пеш не го броя за тренировка :) Относно останалото, започвам посещението на фитнеса до 2 седмици. Тогава ще съчетая кардиото с упражненията :) Кардиото ще остане приоритетно.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.02.12 15:18.
102кг! Кардиото продължава! Храната е наистина малко, но не ми пука. Да пада мускул, каквото ще да става, аз ще стана 90кг! :) За информация:
1.07.00 - половин кофичка кисело мляко с 1 парченце домашен кекс или 6с.л. овесени ядки с мед и сирене
2.12.30 - кашкавал пане с овчарска салата или скара със салата
3.20.00 - салата със сирене или кашкавал или шунка или риба
Има и по доза протеин на ден. Всеки ден пия по 6-8 дражета Омега-3 на Нау, пия си витамините и минералите.
За сега толкова.
Вече съм под 101. Диетата е яко ебана, но свикнах с малкото количество храна. Ето днешната:
1.07.30 - доза протеин
2.12.30 - кашкавал пане с овчарска салата
3.20.00 - 20.30 - кардио + доза протеин
4.21.30 - броколи и 1 свинска пържола
03.03.12
00:00
Яденето ти + тренировките ми приличат малко на женското “имам да сваля 2-3кг, дай да се подложа на глад и мъчения, въпреки че като почна да ям ще ги върна скорострелно” :) Плюс това, поправи ме ако греша - ти искаш да свалиш до 90кг (без значение какво) и да тренираш билдърската? Тоест да качиш пак? Само на мен ли ми се струва безсмислено? Може би не съм те разбрал все пак :)
Сега само чистя, нищо билдърско не правя. Само кардио всеки ден. Принципно гледам въглехидрат да ям само на закуска, след това калориите идват от мазнини.
Начинът ми на живот се промени, сега се нагаждам към новите обстоятелства.Многото килограми ми тежат!!! Искам да олекна. 5 кила за месец и половина не е постигнато с ГЛАД, а по-скоро с кардио и орязани въглехидрати. Не виждам нищо “женско” в това :)
99кг официално. 9 to go! Започва същинското чистене. Кардиото е всеки ден. Има лостове и успоредки през ден. Панталоните ми станаха широки.
Храната вчера:
1.07.30 - 2 дози протеин
2.12.30 - 2 дози протеин
кардио
3.18.30 - доза протеин
4.21.00 - салата айсберг със 100гр шунка
Абсурно меню! :)
Днес, нормално:
1.07.30 - доза протеин
2.09.00 - протеинов десерт
3.12.30 - 3 кюфтета с шопска
кардио
4.19.00 - 1 скумрия на фурна във фолио със салата
Течностите са твърдо 2л и 2 дежурни кафета
Струва ми се, че може да вдигнеш малко водата, че 2л ми се виждат дори под санитарния минимум за човек около 100 оки и защо не пробваш да добавиш малко мазнинки към менюто? Иначе така за сваляне ще свалиш на практика нямаш въглени, което е добре.
Да, това е голям минус...особено при чистене. Ще се опитам да я оптимизирам... Относно свалянето - само така падат килограми при мен. Относно мазнините, хапвам, но съм забравил да упомена - орехи имам на бюрото си всеки ден. Салатите са обилно поляти с олио и зехтин. Откъм енергия съм ОК, но такава за живот, а не и за тренировка.
98кг :)
Накратко - 2 месеца кардио, като около месец и половина е всеки ден, без изкючение. Вече 2 седмици всеки ден съм и на лостовете в парка като редувам: кофи (10 серии по колкото мога, общо взето до изнемогване); набирания (6-7 серии по колкото мога); корем (няколко серии повдигания краката на успоредка.
Храната е в същия стил -
1.Закуска - 07.00 - доза протеин; 07.40 - 2 сандвича с хляб Вита пълнозърнест с пуешко и кашкавал ИЛИ 100гр варени овесени ядки с мед и сирене
2.Обяд - 12.30 - салата + кашкавал пане ИЛИ салата със скара
3.Тренировка + кардио + доза протеин
4.Вечеря - салата + пуешко/сирене/айца;
Вървежният метод за чистене при мен - въглехидратите не присъстват в хранодена, освен в закуската, където не ги пестя! През деня НЕ чувствам никакъв глад. Вечер ям и ядки - орехи предимно, кокосови орехи, бразилски орех.
Най-важното - 8кг до целта за тази година!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.03.12 15:28.
Все пак ми е любопитно каква е конкретиката на “не ми трябва мускулна маса и килограми, гоня ниско тегло”. Не вярвам да се състезаваш в Тур дьо Франс, но ми е чудно, защото в този форум ММ е издигната в култ и един грам от нея е така ценно пазена, а ти изведнъж недояждаш и правиш кардио всеки ден. Curiosity killed the cat (blush)
Ооо, здрасти :) Мускулната маса, ако не е на пиедестал в този форум, не се сещам за друг, в който би била :) Цитатът ще го конкретизирам малко, защото е по-скоро относителен, а не абсолютен.
1.Не ми трябва ММ = достатъчно си имам и не ме е грижа, че малко от нея ще падне
2.гоня ниско тегло = гоня нетипичните за мен 90кг, които погледнати сами по себе си не са “ниско тегло” :)
Защо да недояждам? Ям, но съм махнал ‘въглените’. С всеки килограм надолу се чувствам по-добре.
20.03.12
22:05
Да конкретизирам въпроса на Анелия - каква е причината да искаш да си 90кг ?
Ами тежат ми тези килограми. На 108-110кг направо ме запъхтяват по-аеробните активности.Вече съм близо 10 кила надолу и се чувствам много по-добре. След още 10 най-вероятно ще е още по-добре. Ще видим. Като достигна целта си, ще пусна снимки, от които ще се вижда, че положението не е никак зле откъм ММ.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.03.12 23:34.
честит първи април :P:D
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 01.04.12 14:59.
хихи, да честит първи април, наистина! :)
97,5 съм. Сложничко е надолу :) Няма как преди юни да чукна 90…и то най-рано. По-реално е юли да стигна целта.
Последователността и постоянството са важни! Ще ги стигнеш:)
Успех!
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 01.04.12 16:10.
За 1 ден свалих 3,5кг...с диария :) Not good. Изведнъж станах 92. Реших да променя заглавието на дневника си като променя килограмите на 85. Мисля, че това ще бъде идеалното тегло за мен.