Техниката при лицевите опори

Видях подобна тема но е стара.

Да ви попитам эначи эа трицепс като се прави лицева опора трябва да са почти сабрани рацете , смисъл не много раэтворени нали.Ако се правят лицеви опори на иумрик (нямам иу и эа това , эа което се иэвинявам) по-калени ли стават иумриците ? Още 1 въпрос ако може , ако се прави да речем лицеви опори 1 ден эа трицепс втори ден лицеви опори эа иумрик това ще подобри ли мускулната ми маса? И също така лицеви опори эа по-эдара предмишните , китка има ли . Е лицевата опора эа китка помога сигорно но эа твърда предмишница ? Моля , отговорете на въпросите ми ако може.

Благодаря эа отделеното време и мерси предварително. :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.03.12 21:32.

01.03.12
18:13

Лицеви опори за юмрук..май няма такива////а може и да има ама не знамм//:Д

Ами във една стара тема видях эа юмрук но както каэах е стара
Може ли да ми отговорите.Мерси предварително :)

01.03.12
18:25

Някои хора които нямат стойка за лицеви , ги правят на юмруци за да не товарят ставата

АЧ

01.03.12
18:40

Лицеви опори с тесен хват товарат повече трицепса, но и вътрешна част на гърдите.
Лицеви опори с нормален хват товарат и трицепса и гърдите и рамото.
Лицево опори с юмрук товарат и трицепса и гърдите и рамото.
Тоест както и да ги правиш товарят едни и същи мускули. Но за мускулна маса с лицеви опори малко трудно...

Благодаря , важното е , че човек става по-силен и се кали .
Благодаря отново.

АЧ

01.03.12
19:22

Просто предимството на лицеви опори на юмруци, е че юумруците се каляват и стават по-груби и ако се наложи да се биеш и го удариш с юмрук няма да те боли чак толкова, ако удариш както трябва ;)

Каква мускулна маса искаш да направиш с тези лицеви опори ? Маса се прави с много ядене.И аз преди съм пускал такава тема и питах и ми казаха,че дори и да правиш по 1000 лицеви опори на ден просто нямало смисъл.Храна,храна,храна...

Благодаря ви , колкото до удара и той е важен. Колкото до мускулна маса може би с храна става нэ , но няма спор , че ако искаш мускулна маса се ходи на фитнес. Эдраве да е , лицевите опори поне правят човека по-силен. Външно не се вижда , сякаш е слаба ракия ама вътре в себе си е силен.Поне лицевите опори с това се иэраэяват майче.

Благодаря на всички :)

01.03.12
22:05

Можеш да натрупаш доволно количество маса в гърдите, рамото и трицепса дори само с лицеви опори и то с основните видове. Вкарай после и handstand push ups и one arm push ups (без кривене на таза и раменете) и силата ти ще мине на друго ниво.

казано от Voyager на 01.03.12, 22:05:

Можеш да натрупаш доволно количество маса в гърдите, рамото и трицепса дори само с лицеви опори и то с основните видове. Вкарай после и handstand push ups и one arm push ups (без кривене на таза и раменете) и силата ти ще мине на друго ниво.

Нищо не можеш да натрупаш.Тялото ти свиква само на едно и също натоварване.Трябва да слага по 40-50 кила върху гърба си,което не е добра идея за ставите му.Също така трябва и да се храни доста доста ако иска само с лицеви.Лежанката си е лежанка.

02.03.12
06:15

казано от Bojidar Yagodin на 02.03.12, 00:53:

казано от Voyager на 01.03.12, 22:05:

Нищо не можеш да натрупаш.Тялото ти свиква само на едно и също натоварване.Трябва да слага по 40-50 кила върху гърба си,което не е добра идея за ставите му.Също така трябва и да се храни доста доста ако иска само с лицеви.Лежанката си е лежанка.

От всичко, което каза, вярно е само, че тялото “свиква” и си трябва прогрес. И докато стигне до 40,50 кила допълнителна тежест, ще се мине време.
Подрекпям напълно горното мнение. Просто трябва да се прогресира, било то с добавена тежест или по затруднения вариант на упражнението.

02.03.12
09:39

Затова ли като бях тинейджър и помпах всеки ден лицеви опори, имах по-добре развити гърди от всички вдигачи, дето ходеха на фитнес? ;)

казано от Петко К на 02.03.12, 09:39:

Затова ли като бях тинейджър и помпах всеки ден лицеви опори, имах по-добре развити гърди от всички вдигачи, дето ходеха на фитнес? ;)

Ген ;) И на мен гърдите много си ми вървят.

02.03.12
17:23

Интересно колко е това много.

02.03.12
17:25

казано от Bojidar Yagodin на 02.03.12, 09:41:

Ген ;) И на мен гърдите много си ми вървят.

Сигурно и краката са ми ген. Кляках със собствено тегло всеки ден и хората ме питаха дали съм щангист или футболист, че имам такива крака ;)

За гърдите не знам но в трицепса се качва.Поне моя само от лицеви тесен хват качи маса никво френско и тем подобни глупости...

Аэ днес почнах да правя само эа трицепс.Утре съм на юмрук , след това обикновенни лицеви , и така ще ги редувам.

Между другото виждам някакво подобрение в мускулната маса. Днес правих серии лицеви опори 30-секундна почивка както при фитнеси, и дойде време да ям нещо эа протеини (Яйца).

Като гледам има някакъв напредък.
Благодаря again на всички :)

Аэ днес почнах да правя само эа трицепс.Утре съм на юмрук , след това обикновенни лицеви , и така ще ги редувам.

Между другото виждам някакво подобрение в мускулната маса. Днес правих серии лицеви опори 30-секундна почивка както при фитнеси, и дойде време да ям нещо эа протеини (Яйца).

Като гледам има някакъв напредък.Да попитам лицеви опори на високо място , да речем краката и някоя друга част от тялото са на леглото , а лицеви опори се правят от височина , има ли някаква файда от това?
Благодаря again на всички :)

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 02.03.12 17:52.

Сигурно и краката са ми ген. Кляках със собствено тегло всеки ден и хората ме питаха дали съм щангист или футболист, че имам такива крака ;)

Големите крака са от малкия ръст само да ти светна.Да знаеш футболист над 1,85 с големи крака ?

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 02.03.12 20:09.

02.03.12
20:28

казано от Bojidar Yagodin на 02.03.12, 20:07:

Големите крака са от малкия ръст само да ти светна.Да знаеш футболист над 1,85 с големи крака ?

не, но знам културисти над 1,85 с наистина големи крака ;)

казано от FRANKO1 на 02.03.12, 20:28:

Изобщо няма място за сравнение между културист и футболист.Културистите си лягат и стават с хапчетата. :)

02.03.12
21:09

Мерси, че ме светна, аз си мислех, че е защото ги тренирам :D
А футболисти не знам и не искам да знам, това ми е много далечен и безинтересен спорт.

Мнението беше редактирано от Петко К на 02.03.12 21:10.

10

02.03.12
21:58

казано от Bojidar Yagodin на 02.03.12, 20:34:

казано от FRANKO1 на 02.03.12, 20:28:

Изобщо няма място за сравнение между културист и футболист.Културистите си лягат и стават с хапчетата. :)

Ти освен да сипеш ако по темите, друго можеш ли ?
С храна и лицеви можеш да си направиш доволно гърди, рамене и трицепс, особено ако си начинаещ..

Благодаря отново :)

03.03.12
12:07

[quote author=“Bojidar Yagodin” date=“1330713257

ако си мислиш, че футболистите, особенно професионалистите (вкл смешниците от вътрешното първенство) не лягат и стават с хапчета и спринцовки - мноооого грешиш ;)
нямат големи крака, защото не са им необходими “големи”, а “бързи”, “издържливи” ..

13.04.12
21:04

http://www.google.bg/imgres?q=zlatan+ibrahimovic+leg+picture&um=1&hl=bg&sa=N&biw=1366&bih=598&tbm=isch&tbnid=0bOUsVrB8ins6M:&imgrefurl=http://pakistan.onepakistan.com/news/sports/68645-milan-hold-barca-to-goalless-stalemate.html&docid=ME9E4MLedGTDFM&imgurl=http://cdnnews.onepakistan.com/news/wp-content/uploads/2012/03/photo_1332967085193-3-0.jpg&w=512&h=406&ei=cGqIT-LAGaik4ASWrqDCCQ&zoom=1&iact=rc&dur=200&sig=115138118217434418389&page=4&tbnh=129&tbnw=178&start=70&ndsp=24&ved=1t:429,r:17,s:70,i:257&tx=29&ty=42

Златан Ибрахимович - не 185, а 195.Гарантирам ти че наживо изглеждат дори по-здрави

13.04.12
21:05

Мога и още доста футболисти да ти изброя, но да не се разводнявя темата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1