04.03.12
10:18
Здравейте, тренирам от близо 5 месеца и съм сменил 3 програми за този период. Забелязах, че гърбът ми изостава малко сравнение с другите части от тялото. Ще ви споделя програмата, която съчиних. Адаптирах тази програма към моята и я вмъкнах.
1-Гръб 2-Ръце 3-Гърди 4-Почивка 5-Гръб 6-Почивка 7-Рамо 8-Почивка
Не тренирам крака вмомента поради причината, че съм скоро на състезание по баскетбол и гледам да са отпуснати.
Тренировка А - Гръб първи ден
Набиране с раменен подхват до слънчевия сплит (с дъмбел или с ластик/асистент, в зависимост от силата Ви): 2 серии x 3 повторения (тежки) + 3 серии x 5 повторения (по-леки)
Гребане с Т-щанга при кръстосан хват (тип “Мечка”): 3 серии х 5-6 повторения
Римска мъртва тяга: 3 серии х 5 повторения + 2 серии х 3 повторения + 1 серия х 10 повторения
Широко гребане с дъмбели: 3 серии х 10 повторения
Привеждане на горен скрипец с прави ръце: 3 серии х 12-15 повторения
Четирисет “Кървава вълна” (“Blood Wave”), бавно изпълнение: Придърпване на вертикален скрипец с раменен надхват и редуване зад врат/до гърди: 1 серия х 20 повторения + Придърпване на хоризонтален скрипец от ниско към високо с раменен надхват: 1 серия х 20 + Придърпване на хоризонтален скрипец от високо към ниско с тесен подхват: 1 серия х 20 + Повдигане на щанга (лост на смит машина) зад гръб: 1 х 20
5 минути стречинг на гърба
Тренировка Б - Ръце
Трицепс
1. Френско разгъване на скрипец - 1х8 + 3х6 серии
2. Разгъване на вертикален скрипец 1х8 + 3х6 серии
3. Разгъване на вертикален скрипец с въжета зад врват 4х12 серии
Бицепс
1. Бицепсово сгъване с щанга 4х6-8
2. Скотово сгъване с крив лост 1х8-10 + 3х6-8
3. Сгъване на долен скрипец с въжета 2х12
4. 1х21 с прав лост
Тренирова Ц - Гърди
1. Права лежанка - 1х8-10 + 3х6-8
2. Горна лежанка с дъмбели 1х8-10 + 3х6-8
3. Долна лежанка 3х6-8
4. Флайс 4х10
5. Кофички 4х6-10
Тренировка Д - Гръб втори ден
Набиране с раменен надхват до гърди (с тежест или с ластици според възможностите): 2 серии x 3 повторения (тежки) + 3 серии x 5 повторения (по-леки)
Ренегадско гребане с дъмбели/пудовки: 3 серии х 5-6 повторения на ръка
Трапецовидно повдигане на рамене: 2 серии х 5 повторения + 2 серии х 8-10 повторения + 1 серия х 12-15 повторения
Гребане с ластик от високо към високо ниво с раменен надхват: 3 х 5-6 повторения
Гребане с ластик от високо към ниско ниво с динамичен хват (от раменен надхват към тесен успореден хват): 3 серии х 10 повторения
Двусет: Навеждане с щанга или Хиперекстензии: 3 серии х 10-12 повторения + Супермен: 3 серии х 12-20 бавни повторения без задържане
5 минути стречинг на гърба
Тренировка Е- Рамо + Трапец
1. Раменна преса с дъмбели 1х8 + 3х6
2. Раменно разтваряне на страни с дъмбели 4х10
3. Раменно разтваряне (задно рамо) 4х8-10
4. Арнолд преса 4х10/ (или) / вертолет зад гръб 4х8-10
Моля дайте мнението си за програмата. :)
Може ли да те питам нещо? Как мислиш след като си правил гръб първия ден и си изморил и бицепса на втория ден да го правиш отново? Аз лично доста често хващам мускулна треска и на бицепса след тренировка на гръб. И след като си правил трицепс на втория ден как мислиш на следващия ден да правиш гърди?
1 ден :Гърди с предно и средно рамо
2 ден :Гръб с трапец
3 ден :Почивка
4 ден :Ръце
5 ден :Почивка
6 ден :Гръб със задно рамо
7 ден :Почивка
Ето , дадох ти по-добър вариант. Но пак , тренировъчните дни са много и трудно ще възстановяваш.Да не говорим , че не знам защо си изключил краката.
Другото което е : Събират ти се доста упражнения и серии , а на тази тежка програма ..
Нека и другите да дадат мнение , но според мен така както ти го преподредих е по-добре.
Но със стаж 5 месеца , не мисля ,че си за специализация на гръб !!
Мнението беше редактирано от RinGo на 04.03.12 12:58.
04.03.12
14:40
Защо не дадеш снимка,а пък ние ще ти кажем дали ти изостава,или не?Някои толкова се вманиачават,че си създават илюзии.
Мнението беше редактирано от toshkobz a на 04.03.12 14:42.
то за 5 месеца би трябвало всичко да му изостава ..
Мнението беше редактирано от RinGo на 04.03.12 15:15.
казано от RinGo на 04.03.12, 12:57:
7 ден :Почивка
нещо не виждам краката в тая схема ;)
към автора на темата - потренирай още 2-3 години и тогава търси какво ти изостава ;)
казано от FRANKO1 на 04.03.12, 19:32:
казано от RinGo на 04.03.12, 12:57:
7 ден :Почивканещо не виждам краката в тая схема ;)
към автора на темата - потренирай още 2-3 години и тогава търси какво ти изостава ;)
Просто съм му преподредил мускулните групи по по-добър начин . Няма крака защото не ги е поставил в програмата в първия пост . Явно не ще да ги тренира по една или друга причина
Мнението беше редактирано от RinGo на 04.03.12 20:29.
04.03.12
20:36
Краката ще ги тренирам, но не този месец, защото ми предстоят състезания и предпочитам да са отпуснати. Мерси за бързите отговори :)