Наваксване на бицепс ?

06.03.12
17:04

Тренирам от 3-4 месеца, на 17 съм / 1.78/9 см висок / 73 кг. Понеже забелязвам изостване на бицепса ми, иска да помоля за съвети как да го наваксам ? Тренирам по програма 2-2 ( 2 дена тренировки , 2 дена почивка) , попринцип като тренирам бицепс правя 4 серии по 3 повторения ( 16 повт. общо на тренировка ) , насокоро прочетох една от статите на форума и горе долу разбрах защо бицепса изостажа - прекаленото пренатоварване ( все пак 16 повт. за малка мускулна група са прекалено много .. ) , така че моля изразете мнението си за - по колко серии и повт. да правя на тренировка и кой са най ефикасните упражнения ( аз имам впредвит правия лост и обикновенното с дъмбели от стоеж) , мисля че описах всичко подбробно. Вие сте !

06.03.12
17:08

Много малко стаж имаш, за да казваш, че някоя мускулна група ти изостава.

06.03.12
17:12

казано от Иван Йорданов на 06.03.12, 17:08:

И все пак мога да забележа коя мускулна група е в застой ... по късно ще кача и снимка .

06.03.12
17:19

В застой в сравнение преди 2 месеца (КОГАТО си почнал да тренираш) ? Щом така си решил...
Сега видях, че правиш 4 серии по 3 повторения (4x3)
Малко са, прави 3x8 (3 серии по 8 повторения на всяко упражнение) като продължаваш да правиш същите упражнения, който си правил до сега.

06.03.12
17:25

казано от Иван Йорданов на 06.03.12, 17:08:

така е !

Чакаме снимките .

Как пък един път не ви изостана прасеца или бедрото :D Впрочем коя глава на бицепса изостава ?! външната или вътрешната.. стегни бицепса и ще може да определиш. Чакаме и снимките...

06.03.12
18:45

Бицепс ( студен ) - 34.6 см предмишницата - 31см . Ето и снимките

06.03.12
19:02

Вкарай още 4 упражнения и ще се променят мерките. :)

06.03.12
19:23

акъла изостава ,не бицепса ( не с лоши намерения ;) )
На втората снимка стегнат ли е ? Може и от снимката да е , но ми се вижда повече от 34

PH

06.03.12
19:48

Бицепса ти е пропорционален на тялото... какво искаш с такова телосложение да имаш бицарки като на Ронката ли ?

06.03.12
20:59

казано от RinGo на 06.03.12, 19:23:

акъла изостава ,не бицепса ( не с лоши намерения ;) )
На втората снимка стегнат ли е ? Може и от снимката да е , но ми се вижда повече от 34

на втората снимка е повреме на тренировка , за това е повече. ето още 1

06.03.12
21:04

не , не бих казал че изостава .. И тей тей си пуснал темата може да кажеш какви упражнения правиш за него ? Суперсерии ,Дропсерии ? 21 ?

06.03.12
21:09

Напиши си програмата, дните и самите упражнения, сериите и повторенията колко правиш.

Мнението беше редактирано от Acework на 06.03.12 21:10.

06.03.12
21:16

казано от Иван Йорданов на 06.03.12, 21:09:

Напиши си програмата, дните и самите упражнения, сериите и повторенията колко правиш.

казано от RinGo на 06.03.12, 21:04:

не , не бих казал че изостава .. И тей тей си пуснал темата може да кажеш какви упражнения правиш за него ? Суперсерии ,Дропсерии ? 21 ?

В дневникът ми може да намерите и упражненията и дните и хранителният режим и прочие ..

06.03.12
22:34

Какъв бицепс искаш, ти не ядеш нищо. Започни да се храниш.

06.03.12
22:59

Три месеца е малко време за голяма промяна. Освен това ти трябва още сила в бицепсите.

DE

07.03.12
08:50

Клекове,Тяга и Набирания правиш ли ? Ядеш и почиваш ли достатъчно? Прогресираш ли с тежестите всяка тренировка? Правиш ли прилични на брой серии  и упражнения за големи и малки мускулни групи? Ако на всичко отговориш с ДА,значи ще ти пораснат бицепсите,както и всичко останало.

07.03.12
08:58

При настоящата мускулна маса (доколкото може да се прецени по снимките), ръцете са ти нормални.

07.03.12
12:55

казано от Denis22 на 07.03.12, 08:50:

Клекове,Тяга и Набирания правиш ли ? Ядеш и почиваш ли достатъчно? Прогресираш ли с тежестите всяка тренировка? Правиш ли прилични на брой серии  и упражнения за големи и малки мускулни групи? Ако на всичко отговориш с ДА,значи ще ти пораснат бицепсите,както и всичко останало.

Във дневникът ми може да намериш всичко за което ме питаш. Ще чакам мнение

Мнението беше редактирано от Daniel Petkanow на 07.03.12 13:08.

07.03.12
13:41

Какво мнение ще чакаш ? Не ти ли стана ясно бе човек ?

1. ЗА 2 месеца тренировки не можеш да кажеш коя мускулна група ти изостава !
2. Ти правиш 4x3 на двете упражненията за бицепс, препоръчвам ти да правиш 3-4x8.
3.Ако примерно тренировката ти в Понеделник е Гърди, бицепс, а Тренировката ти в Вторник е Гръб, трицепс - ТО ТИ ПРЕТРЕНИРАШ, Защото при упражненията за гръб влиза бицепса, който е бил трениран в Понеделник и не може да се възстанови нормално. Същото важи и за другите мускулни групи !

07.03.12
13:50

Тренира от 3-4 месеца..
Обикнвено, начинаещите качват бързо (ако правят всичко както трябва). Аз през моите първи 4 месеца тренировки преди години качих 11 килограма активно тегло. Начинаещите се радват на бърза промяна...говоря за тези, които са чели много преди да започнат да тренират. Ако не си качил поне 9-10 кг. за 4 месеца, то нещо наистина ти куца. Я тренировка, я хранене...а може би и двете. Я възстановяване също... сам прецени.
Предполагам и ти си прочел някои неща, но определено не си от гореспоменатите. Естествено не е твоя грешката, защото обикновено начинаещите избират програма (или напишат) и почват да блъскат. По сплитове тренираш като гледам, за което мога да ти кажа, че правиш огромна грешка, имайки на предвид, че си почнал преди 4 месеца.
Другото, което е - ядеш много малко. Маса се прави на маса, казваме ние българите.

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 07.03.12 13:55.

09.03.12
18:26

казано от Daniel Petkanow на 06.03.12, 17:04:

, попринцип като тренирам бицепс правя 4 серии по 3 повторения ( 16 повт. общо на тренировка ) , насокоро прочетох една от статите на форума и горе долу разбрах защо бицепса изостажа - прекаленото пренатоварване ( все пак 16 повт. за малка мускулна група са прекалено много .. )  !

Тва ебавка ли е ?!? Като искаш да постигнеш нещо прочети първо как става, ама не програмите на Арнолд и Рони а основите на нещата в бодибилдинга например по-какъв начин расте мускула ;)

ПП 4х3 са 12повторения

Мнението беше редактирано от Stefan Bijev на 09.03.12 18:30.

09.03.12
20:33

С 9 серии ще направиш добър бицепс!
2/3 упражнения най-много.
Прогреса не идва от броя упражнения или серии,идва в зависомост от това дали тренираш тежко и правилно!
Под тежко не разбирай сгъване със щанга 40 кила,а толкова тежко,че да усетиш натоварване в бицепса от минимум 8 повторения в серия. Избери такава тежест в упражнението,че да можеж да направиш 3 серии с минимум 8 повторения на серия.

Мнението беше редактирано от Тодоров на 09.03.12 20:41.

09.03.12
23:01

казано от Ev Todorov на 09.03.12, 20:33:

С 9 серии ще направиш добър бицепс!
2/3 упражнения най-много.
Прогреса не идва от броя упражнения или серии,идва в зависомост от това дали тренираш тежко и правилно!
Под тежко не разбирай сгъване със щанга 40 кила,а толкова тежко,че да усетиш натоварване в бицепса от минимум 8 повторения в серия. Избери такава тежест в упражнението,че да можеж да направиш 3 серии с минимум 8 повторения на серия.

На последната тренировка за бицепс направих - 3 серии по 12,10,8 повторения със прав лост и 4 серии по 8 повторения със дъмбели , така мисля че вече е много по доволно. Колега мерси за съвета

09.03.12
23:05

При мен най-добре работят: сгъване с EZ лост от стоеж,концентрирано сгъване и скотово сгъване с EZ лост на пейка,или на машина. На мен сгъването с дъмбели от стоеж не ми носи плюсове,затова не го правя от давна.

Мнението беше редактирано от Тодоров на 09.03.12 23:07.

18.03.12
18:37

казано от Daniel Petkanow на 06.03.12, 17:04:

Тренирам от 3-4 месеца, на 17 съм / 1.78/9 см висок / 73 кг. Понеже забелязвам изостване на бицепса ми, иска да помоля за съвети как да го наваксам ? Тренирам по програма 2-2 ( 2 дена тренировки , 2 дена почивка) , попринцип като тренирам бицепс правя 4 серии по 3 повторения ( 16 повт. общо на тренировка ) , насокоро прочетох една от статите на форума и горе долу разбрах защо бицепса изостажа - прекаленото пренатоварване ( все пак 16 повт. за малка мускулна група са прекалено много .. ) , така че моля изразете мнението си за - по колко серии и повт. да правя на тренировка и кой са най ефикасните упражнения ( аз имам впредвит правия лост и обикновенното с дъмбели от стоеж) , мисля че описах всичко подбробно. Вие сте !

Стажа ти е малко да казваш че ти изостава бицепса!И незнам кой те е учил да правиш това нещо 4 серии по 3 повторения тамън почне да работи бицепса и ти спреш..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1