Тренировъчна програма СЪВЕТ!

07.03.12
22:38

Здравейте казвам се Емил на 17 години съм тренирам от 1 година и бих искал да ми дадете съвет.Въпросът ми е следният:Как е най добре да тренирам 4 пъти седмично(понеделник,вторник,четвъртък,петък 2х2) или 6 пъти седмично(понеделник,вторник,сряда,петък,събота,неделя 3х1) като знаете,че НЕ приемам абсолютно никакви добавки,НЕ ям пилешко месо всеки ден както и яйца НО имам хранителен режим храня се разделно 5 пъти на ден!Не знам въпросът ми е малко глупавичък,но бих искал да чуя вашите мнения :) ПОЗДРАВИ!

Преди всичко не съм уверен, че си готов да поддържаш режим с 6 тренировъчни дни седмично. Ако се тренира качествено, това е сериозно натоварване, което изисква и стабилно възстановяване. От друга страна дали целите ти изискват подобно натоварване? В спорта не винаги ‘повече’ означава ‘по-добре’. Чудесни резултати можеш да имаш и с 3 тренировки седмично.

07.03.12
22:47

Каква ти е целта ? Имаш ли дни за кардио или всичките посочени 4/6 дни ще са за тренировка с тежести ?

07.03.12
23:10

Еми предимството на тренировката 6 пъти седмично е,че повтарям групите мускули иначе тичам винаги след тренировка 15 минути крос,но точно за това пуснах темата целта ми да изградя красиво тяло въпроса е,че ако тренирам 6 пъти седмично правя всяка една група мускули 2 пъти в седмицата което дава по голям ефект разбира се но пък аз не се храня както трябва не приемем добавки е две думи не се въстановявам напълно....затова ви казах как се храня,но пък от друга страна не върша никаква друга физическа работа :)

казано от Емил Тодоров на 07.03.12, 23:10:

...ако тренирам 6 пъти седмично правя всяка една група мускули 2 пъти в седмицата което дава по голям ефект...

Съжалявам, това просто е далеч от истината.

Да възстановяваш добре не значи непременно да приемаш хранителни добавки.
Насочи усилията си към оптимизиране на храненето.

07.03.12
23:24

По принцип на един 3-глав мускул като гърдите да речем са нужни 72 часа за пълно въстановяване и ако ги тренирам в понеделник до петък са се въстановили за това говоря :) но нямам финансовата възможност да ям по 300 грама пиле на ден знам,че трябва да приемам 150гр протеин на ден от храната,но не всеки може да си го позволи :)

Сигурно ли е, че си преброил съвсем точно главите на гръдния мускул?... ;)

Да възстановиш не значи само да осигуриш бездействие на дадена мускулна група.

Уверен ли си, че гръдната мускулатура бездейства при тренировката за гръб (давам просто пример)?

07.03.12
23:52

Говоря за пряко натоварване на даден мускул :) и да 3-глав е до колкото знам горна,средна,долна част :) и да прав си един мускул има нужда не само от почивка но и от храната най-вече :) та може ли да кажеш как според теб да постъпя ? кое за теб е най-добре?

П.С може ли да ми кажете или по точно имате ли представа за сайт или клип където да видя кое упражнение за дадена група мускули коя част точно от мускула натоварва :) ще съм ви адски благодарен :)

Мнението беше редактирано от Емил Тодоров на 07.03.12 23:57.

Пряко или косвено, като динамист, синергист или стабилизатор, гръдната мускулатура участва при почти всяко натоварване на мускулатурата на торса. Това значи, че той практически не почива в тези моменти. А ти как смяташ - това е отделен въпрос. Преговори си уроците по биология, понятието ‘глава на мускул’ не е еквивалент на ‘мускулна част’.
Съблазнявам се все пак да не давам категорично мнение против 6 тренировки седмично, защото съм любопитен дали ще имаш честността след 2 месеца да опишеш тук резултатите от едно такова начинание (аз съм уверен какви ще бъдат, особено на фона на компромисно хранене). Повтарям, че с 3-4 добре структурирани тренировки седмично ще постигнеш желаните цели...

Огледай материалите за упражненията на сайта. Те съдържат това, което търсиш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.03.12 00:11.

Кви 6 тренировки какви 2 тренировки на мускулна група седмично. Лошо ли ти е или имаш температура. Човека ти го каза с 3-4 тренировки можеш да натовариш всеки мускул. С 6 най-много обратния ефект да имаш. Ако искараш 2 месеца пиши да се похвалиш.

09.03.12
22:54

Аз тренирах 8 месеца по тая програма 6 пъти седмично :) и ефекта от начало беше страшен рязко и изведнъж всичко дръпна но след 6-7 месец почнах да усещам страшна умора и направо я прекратих затова писах :) БЛАГОДАРЯ много на всички ^^

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1