Нарушено храносмилане причини

08.03.12
21:14

.

Темата беше редактирана от Петър Петров на 06.04.12 15:35.

Привет,

Надали е от витамините, освен ако не пиеш двойни или тройни дози. Всъщност, без да искам попаднах на една новина от преди 2 години. Старичка е, но след като тази фирма веднъж е сгафила така, аз не бих им ползвал продуктите.

Откриха ГМО и във витамините

От преяждането може да ти се гади и да ти се повръща, но зависи какво имаш в предвид под преяждане. Трябва бая да се натъпчеш, за да поиска организма да върне “поръчката” (освен ако не страдаш и от анорексия или булимия).

Може да имаш непоносимост към някоя храна. Забелязал ли си дали има връзка между гаденето и това какво ядеш?

В крайна сметка, аз мисля, че проблемът се крие в медикаментите, които взимаш срещу биполярното разтройство. Разгледай хубаво листовките им и виж дали са възможни причинители на страничните ефекти, които усещаш. Даже най-добре се обади на лекаря си и го питай и него за по-сигурно.

Каква диета да спазваш? Храни се универсално - равномерно и балансирано. :)

08.03.12
22:52

Да вметна некомпетентно :D
Разделното , или по-скоро , избягване на голяма “мешавица” от храни на един прием , може и да е благоприятно , при трудно храносмилане... ?!?
Алергия ?!?
Поздрави :) и извинения , за малоумното писание :D

09.03.12
11:40

непоносимост към някои от храните. Може би лактозонепоносимост преди малко ядох мюсли с прясно мляко и стомаха взе да ме срязва. Лекарствата ги пия от две седмици, едва ли са причината. Евентуално само гаденето, всичко друго си е и от преди това ще питам лекаря в понеделник. След като има връзка между БАР и хранителните разтройства не би ли трябвало да се лекуват и двете едновременно.
Поздрави.

Аз затова вече не пия прясно мляко. Установих, че дори и една чаша от 200мл. кара храносмилателната ми система да рухне. Дори и с храносмилателни ензими нещата са кофти. :)

Няма значение, че пиеш лекарствата от 2 седмици. Те имат моментален ефект. Не се изисква много, за да докарат странични ефекти. Питай лекаря си най-добре. Той ще ти отговори най-добре как да се лекуваш.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.03.12 22:18.

10.03.12
22:03

ходих и при личния и при психичния. Спазмолгон и Салофалк ми изписаха. Най-вероятно е от едното лекарство за БАР(биполярно...) другото възможно е липса на ензими имах един мезим форте, който си купувах преди около 3 седмици реших да го почна пак. Като пирбавим и едно рибено масло, което пия от време на време. Стават много, трябва да ги съкратя малко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1