Има ли начин да се установи дали кашкавал съдържа растителни мазнини?

09.03.12
08:14

Взех си скоро един кашкавал и малко ме съмнява , че е направен с растителни мазнини. Има ли някаква възможност да разбера в домашни условия дали е така ?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.03.12 08:29.

09.03.12
09:24

Засей го и ако поникне палма значи са те минали :D :D :D

DE

09.03.12
09:35

Достатъчно ми е да усетя,че не лъха мощно на крава :D

09.03.12
09:37

В нашата мила родина, по подразбиране съдържа растителни мазнини!

Така или иначе никой не прави кашкавал по стандарта:

http://dnes.dir.bg/news/kashkaval-firmi-vredni-hrani-10707190?nt=4

То не, че стандарта е голяма работа ама все пак.
За да има качествени храни, е нужно да има качествена суровина за произвеждане на храните и морал у самите производители. За съжаление в България и двете ги няма в достатъчно количество.

DE

09.03.12
10:51

@Иван Шишманов по принцип си прав,но ако погледнем от финансов аспект ако се прави нещо качествено,то ще е скъпо,а за нашите стандарти дори някакви смешни на практика европейски цени са ни скъпи.Жалко е че ДАЖЕ храната ни не е качествена.

казано от Denis22 на 09.03.12, 10:51:

ако погледнем от финансов аспект ако се прави нещо качествено,то ще е скъпо

Поне така казват търговците и производителите, а на практика някои стоки и в момента са предостатъчно скъпи за да са качествени, но те не са, защото липсва морала за който споменах.
Да давам ли примери :)

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 09.03.12 10:56.

09.03.12
12:45

Значи ако ми се яде кашкавал ще трябва да давам по минимум 20лв. за килограм от тези вносните. Жалко ..

09.03.12
13:50

Струва ми се, че бая се филмираш, яж к’вото ти е вкусно и това е.. няма да умреш от растителни мазнини :Д

09.03.12
14:34

Ако ядях каквото ми е вкусно нямаше да съм в този форум , а и растителните мазнини след термична обработка хидрогенират.

Има една приказка, че храната е или вкусна или полезна :))).
Цените на много от родните продукти гонят някои от качествените вносни и яйцата са само поредния пример.
За партито на нова година бяхме решили да вземем някакво вносно сухо мезе, разликата в цените бяха 3-4 лева на килограм, а качеството ....
И да човек не бива да се филмира твърде много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1