09.03.12
08:14
Взех си скоро един кашкавал и малко ме съмнява , че е направен с растителни мазнини. Има ли някаква възможност да разбера в домашни условия дали е така ?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.03.12 08:29.
09.03.12
09:35
Достатъчно ми е да усетя,че не лъха мощно на крава :D
09.03.12
10:31
Така или иначе никой не прави кашкавал по стандарта:
http://dnes.dir.bg/news/kashkaval-firmi-vredni-hrani-10707190?nt=4
То не, че стандарта е голяма работа ама все пак.
За да има качествени храни, е нужно да има качествена суровина за произвеждане на храните и морал у самите производители. За съжаление в България и двете ги няма в достатъчно количество.
09.03.12
10:51
@Иван Шишманов по принцип си прав,но ако погледнем от финансов аспект ако се прави нещо качествено,то ще е скъпо,а за нашите стандарти дори някакви смешни на практика европейски цени са ни скъпи.Жалко е че ДАЖЕ храната ни не е качествена.
09.03.12
10:54
ако погледнем от финансов аспект ако се прави нещо качествено,то ще е скъпо
Поне така казват търговците и производителите, а на практика някои стоки и в момента са предостатъчно скъпи за да са качествени, но те не са, защото липсва морала за който споменах.
Да давам ли примери :)
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 09.03.12 10:56.
Значи ако ми се яде кашкавал ще трябва да давам по минимум 20лв. за килограм от тези вносните. Жалко ..
Струва ми се, че бая се филмираш, яж к’вото ти е вкусно и това е.. няма да умреш от растителни мазнини :Д
Ако ядях каквото ми е вкусно нямаше да съм в този форум , а и растителните мазнини след термична обработка хидрогенират.
09.03.12
14:36
Има една приказка, че храната е или вкусна или полезна :))).
Цените на много от родните продукти гонят някои от качествените вносни и яйцата са само поредния пример.
За партито на нова година бяхме решили да вземем някакво вносно сухо мезе, разликата в цените бяха 3-4 лева на килограм, а качеството ....
И да човек не бива да се филмира твърде много.