09.03.12
16:54
Здравейте, ако може няколко съвета от тези които са по-напред с материала ще съм им много благодарен.Значи от 3-4 месеца използвам 1 програма която е “Масирай социално” и от нея едниствено виждам, че има ефект върху гърба ми.Гърдите ми са не много развити.Ако може да ми кажете кои упражнения са най-ефективни за тях.Разполагам със гири и лежанка. И още 1 въпрос за ръце как е по-добре да се правят упражненията първо само за трицепс след това бицепс и пред мишници или да ги редувам трицепс-бицепс?И последен въпрос относно храненето! Не мога да спазвам някакъв хранителен режим 1 към 1 защото е много “неудобно” ако може да ми кажете на кои храни да наблягам и евентуално през колко време да ги консумирам?Инфо за мен на 17г., 1.75, 82-83 кг. А и за тия 3-4 месеца от тази програма или просто защото беше зима качих само 2-3 кила.
09.03.12
18:06
За гърди - Кофички,Флайс,Лежанка за мен са най-добрите упражнения !
За ръце първо почвай с по-големия мускул (трицепса).
Не спомена причината поради,която ти е “неудобно” да спазваш хранителен режим,а иначе ядеш само яки храни.За да качваш ти трябват повече въглехидрати - картофи,ориз,овесени ядки,макарони,хлебни изделия,захарни изделия,царевица,грах и т.н.
09.03.12
20:59
Тва за въглехидратите сериозно ли го написа?Не подвеждай момчето с неща с които не си запознат..
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 09.03.12 20:59.
09.03.12
21:07
Възможно е.
Храни се по 3/4/5 пъти на ден,като между храненията има горе долу еднакво разстояние от часове,ако ще се храниш преди тренировка гледай да е поне час и половина преди нея,след тренировка можеш да хапнеш спокойно.
Въглехидратите не трябва да се пренабрегват изобщо,но трябва и храни богати на белтъчини!
Ако не можеш да се ориентираш към храни богати на белтъчини,вземи си един протеин на пудра да си го набавяш след тренировка и по време на другите хранения. Ако можеш да си позволиш да си купиш мултивитамини,аминокиселини с разколена верига BCAA,също Глутамин,Таурин и Аргинин биха ти свършили страхотна работа при покачването на теглото! А за сила и енергия можеш да си вземеш едно креатинче (монохидрат),примерно на Scitec 500 грама около 20 лева и нещо беше,аз съм много доволен от него качеството е супер и цената си струва. Ако решиш все пак да взимаш креатин и се чудиш дали да избереш друга марка,не давай повече от 25/26 лева за монохидрат,просто защото монохидрата на всички марки е по една и съща формула и само ще се набуташ ако вземеш по-скъп. Аз лично съм пробвал на Optimum Nutrition,Nutrim,BioTech,Scitec,ефекта е еднакъв от всички (СИЛА),а цените са много различни.
Относно тренировките,съгласен съм с Bojidar Yagodin
Мнението беше редактирано от Тодоров на 09.03.12 21:20.
10.03.12
15:10
Ам забравих да спомена искам да съм 100% натурален без никакви добавки ( прахчета,хапчета и др.) придобити по-химичен път.А за хранителния режим някак си не мога да яма точно под определен час, не че не ми се яде, но е трудно за спазване!
10.03.12
15:57
казано от stanislav sapundjiev на 10.03.12, 15:10:
Ам забравих да спомена искам да съм 100% натурален без никакви добавки ( прахчета,хапчета и др.) придобити по-химичен път.А за хранителния режим някак си не мога да яма точно под определен час, не че не ми се яде, но е трудно за спазване!
Никой не ти казва да ядеш по точно определен час, просто гледай да правиш 4-5 яденета с добри източници на протеин, въглехидрати и мазнини, тва е...
Първо - гърдите - тренирай ги с преси от полулег и хоризонтален лег. С дъмбелите (гирите ти), ако са ти достатъчно тежки, прави флайс. Тезу пражнения ще са ти ОК в по 3-4 работни серии.
Второ - ръцете - лично аз усещам по-добре развитието им, ако се тренират в суперсерии трицепс и веднага след това бицепс.
Трето - храната - ключов фактор както за изграждането на ММ, така и за чистене на мазнини. Ако целта е качване на килограми (забрави да става на 100% чисто), наблягаш на белтъчини (меса, риби, яйца, извари) и въглехидрати (ориз, картофи, овес, бобови). Ако ще чистиш, орязваш въглехидратите, увеличаваш белтъчините и мазнините.
Това е най-общо.