Дилема - кой спорт да избера?

10.03.12
23:02

Немога да реша какво да започна фитнес или кик-бокс моля даите ми съвети  благодаря предварително

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.03.12 09:32.

10.03.12
23:19

и двете

казано от V one на 10.03.12, 23:02:

Немога да реша какво да започна фитнес или кик-бокс моля даите ми съвети  благодаря предварително

Поне кажи , искаш да се занимаваш по нататък с кик-бокс или искаш просто да тренираш , за да си “силен” на улицата?Ако ти е като хоби , по добре тренирай и двете.

Който ти е по на сърце. Ако ще спортуваш определен спорт защото така ТРЯБВА няма да стигнеш далеч спрямо спорт който ти харесва да спортуваш.
Пробвай ги и двата и си прецени кой ти харесва повече.

11.03.12
16:38

Занимавал съм се и с двата  спорта и просто няма нищо общо едното с другото. Фитнеса в повечето случаи е за изграждане на мускулите на тялото, докато на кикбокса са му съвсем различни ползите.

Избери си едно от двете, ако имаш мерак и сили може и двете :)

12.03.12
08:56

Много трудо ще се възтановяваш, ако избереш двата спорта. При кикбокса натоварването за един час тренировка е доста голямо, а това изисква време за възтановяване преди следващата тренировка. Ако избереш един спорт от двата, едва ли ще имаш сили и за другия. Можеш да опитваш, но дори и да се поддържаш с хубаво хранене и добавки, все някога голямото натоварване ще покаже влияние.

13.03.12
17:11

Силно ти препоръчвам да се захванеш с кик-бокс на първо четене. Ще развиеш техника, скорост, гъвкавост, издържливост и е в пъти по приложим от фитнеса. Казвам ти го от личен опит след като зарязах кик бокса за фитнес и сега съм толкова одървен че няма на къде. Потренирай 6 месеца - 1 година само кик бокс и после, лека полека, започни да включваш щанги в тренировките си когато вече си на едно по-добро кондиционно ниво.

В идеалния вариант комбинация от двете е най-добрият избор. Всички бойни спортове вървят ръка за ръка със щанги - но не по начина който тренират културистите. (тук предполагам много хора ще скочат срещу този коментар но съм готов да защитя тезата си :Д)

Надявам се да съм помогнал :)

С уважение, Владо.

Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 13.03.12 17:13.

13.03.12
22:31

Фитнеса не е спорт. Няма какво да избираш. Включваш и двете. Тренировките с тежести са част от подготовката на добрите състезатели.

ВВ

13.03.12
23:51

казано от Vladimir VV на 13.03.12, 17:11:

Всички бойни спортове вървят ръка за ръка със щанги - но не по начина който тренират културистите. (тук предполагам много хора ще скочат срещу този коментар но съм готов да защитя тезата си :Д)

Няма какво да скачат, защото е точно така. Тренировките за обем не са съвместими с боен спорт/изкуство. Мисля, че комбинацията от кик-бокс и кръгови тренировки за сила, които включват базови многоставни упражнения и такива със собствено тегло, е най-добрият избор.

Малко по-надолу, в друга тема - ЦЪК! е дадена такава програма, която би могъл да погледнеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1