06.07.05
14:27
Значи тренирам от 3 год и повече даже.Имам следния проблем - рамото ми е ген и расте като гъба дори без да го тренирам, а ръцете изостават, и по спец. бицепса.Досещате се къв дисбаланс става.Голямо рамо а малка ръка.Опитвам се да оправя този проблем от 1год, но не успявам.Пробвал съм тренировки 2 пъти седмично на ръцете, 1 път и нищо.....затва се обръщам кам вас.Някой ако има идеи нека сподели 8)
Пич и аз го имам същия проблем, но го решавам в момента, с тренировки за бицепса когат ми е кеф, т.е. не си давам много зор и като че ли резултат има макар и минимален, т.е. тренираш ги примерно на 6-7-8 дена по веднъж.
Друг вариянт, тренирай го когато го чустваш превъзбуден, т.е. усещаш че имаш сила и давай :wink:
пробвай да тренираш бицепс и трицепс в един ден, като редуваш упражненията - 1 бицепс, 1 трицпс.
Наистина можеш да опиташ и с по-редки тренировки. На 10-14дни. Аз започнах така в момента и след месец ще ти кажа какъв е резултата. Всъщност повече от месец ще мине, но няма значение. :D
06.07.05
16:52
Относно бицепс и трицепс в един ден.Така ги тренирам винаги.
06.07.05
16:55
ами тогава пробвай да ги правиш в различни дни?!Незнам да не би да претренираш?С някви други спортове занимаваш ли се?
Да наистина пробвай по-рядко поне 7-8 дни.Обикновенно от желанието за по-големи баници много хора претренират.Прави 2 най-много 3 упр.За бицепса
06.07.05
17:38
А какво ще кажете за супер серии, трисети и др от тоя род.
ето ти една изпробвана много добра тренировка
прав редуваш сгъване с щанга и дъмбели за бицепси в следния ред-
1/6 с щанга хват много широк
1/6 с дъмбели силно раздалечени
1/6 с щанга хват много широк
1/6 с дъмбели силно раздалечени
1/6 с щанга-раменен хват
1/6 с дъмбели-среден хват
1/6 с щанга-раменен хват
1/6 с дъмбели-среден хват
1/6 с щанга-тесен хват
1/6 с дъмбели-ръцете по-прибрани-
1/6 с щанга-тесен хват
1/6 с дъмбели-ръцете по-прибрани
за трицепс
лег с тесен хват- 8серии/6 повторения
блъскай 2 месеца и ако няма ефект ще ти подаря една кутийка бионабол!!! :lol: :lol:
ако е така както го обясняваш
в първия ден тренираи гърба гърдите рамото и краката
2 ден почивка
3 ден бицепс предмишница
4 ден трицепс малко рамо
5 почивка
6 ден бицепс предмишница
7 почивка
според мен така ще стане
абе МАД ти разсъждаваш ли изобщо
или си се назобил и не знаеш кво говориш
как ще тренира гърди гръб и крака та й рамо ти за мене лично си си за бисерите
това е най-лошата тренировка която съм чел
06.07.05
21:42
виж приятел,често проблема в ръцете идва от неправилно изпълнение на упражненията- първо място и второ,че се тренират винаги в някой от следващите след почивката дни.Ето какво мисля,можеш да опиташ:
1.Тренираш ръцете в първият ден след почивният :wink: ръце-крака например
2.Започваш от трицепса и след това бицепса по 3 упражнения/3-4 работни серии
3.СТРЕМИ СЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАШ УПРАЖНЕНИЯТА ПРАВИЛНО т.е. изключи участието на всички други мускули в движението.Работи бавно и не замазвай.Остави суперсериите и читинга,не ти трябва и няма да свърши работа.
най-вероятно ще усетиш от първата тренировка,че досегашните ти работни тежести като ,че ли са големи.Не се притеснявай,това означава че досега голяма част от натоварването са поемали други мускули поради слабостта на ръцете.
Ами това е от мен :wink: успех!
[quote author=“westsa”]абе МАД ти разсъждаваш ли изобщо
или си се назобил и не знаеш кво говориш
как ще тренира гърди гръб и крака та й рамо ти за мене лично си си за бисерите
това е най-лошата тренировка която съм чел
уфф еми като са му толкова назад ръцете колкото ги изкара тва си е чист преоритет :)
а гръб гърди рамо и крака ще ги направи в 1 тренировка с по 2 упр колкото да не е без нищо
07.07.05
00:01
X MAN е прав
техниката и правилното изпълнение при ръцете са най важното
по добре намали килограмите и тренирай чисти изпълнения, без да гунеш кръста назад и без да дърпаш лактите назад защото така няма напредък а и е страшно вредно за прешлените
стан
07.07.05
07:36
В никакъв случай 2 пъти седмично. Правиш ли почивка ти като тренираш? На 4-5 седмици - 1 почивка. Добре е да си починеш ако не си.. защото мускулите свикват с упражн. и се получ застой. Щом с редуване бицепс, трицепс не става пробвай наистина някакви трисети и суперсерии, промени нещо. Трябва да си сменяш програмата на всеки 2-3 месеца ако искаш да имаш прогрес. Така като я смениш мускулите се стресират и растат, докато свикнат пак с тренировъчната програма... ами друго не се сещам. Ако има резултат пиши. Успех !