13.03.12
16:18
Здравейте,
Първо да дам данни за себе си:
На 25 години съм, 173 см., 69 килограма, 15.3% мазнини, 56,5 кг. мускулна маса, 60,7% вода. Мазнините са разпределени равномерно между отделните части на тялото. Целта ми е да понижа процента на мазнините (около 12%) и да увелича мускулната си маса разбира се. В момента съм на 3-дневен сплит:
1 ден - гърди + задно рамо + корем
2 ден - гръб + предно рамо + корем
3 ден - ръце + корем
Крака не тренирам защото отделно практикувам спортове, в които ги натоварвам и съм доволен от тяхното развитие.
Най-проблемно е развитието на гърдите ми и корема (може би заради процента на подкожни мазнини). Можете ли да ми препоръчате подходящи упражнения за гърди, с които да ги оформя по-добре (релеф)? Коремът е ясно, че трябва да го изчистя и да го тренирам усилено, за да постигна резултати.
Мисля да сменя програмата на:
1 ден - гърди + бицепс + корем
2 ден - гръб + трицепс + корем
3 ден - рамо + трапец + корем
Също така ще се радвам, ако споделите какъв хранителен режим би бил подходящ за мен при положение, че имам възможност да се храня само 3 пъти на ден?
В момента спазвам следния режим: сутрин - кисело мляко + овесени ядки + банан; обяд - пилешко филе + зеленчуци; вечеря - отново пилешко филе или риба + кашкавал или сирене.
По-здрави!
13.03.12
17:44
Стигнах до там че не тренираш крака и спрях да чета.
13.03.12
22:41
Това не е програма, а някаква измишльотина!
Колегите ти казаха, че без крака си за никъде.
Иначе, ще си поредния приличащ на картоф със забучени две клечки.
14.03.12
19:33
Краката не ги тренираш, само щото ги искаш големи, а защото като си натурален атлет ти трябват допълнителното количество тестостерон, растежен хормон, а те именно се отделят при тежки тренировки за крака. Във фитнесите постоянно има някви дето слагат 50кг и правят полуклекове и си мислят, че това е тежка тренировка за крака. Като си новак, клякаш 3 пъти в седмицата всяка тренировка и се стремиш да дигаш тежестта. Като правиш поне 100кг нормални клекове в серия (паралелни) тогава може да преминеш към 1-2 пъти седмично.
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 14.03.12 19:35.