Какво прави Слънцето

03.07.05
20:21

Въпроса ми за слънцето.Нека първо обясня за какво става въпрос.
Така значи аз работя като спасител на Бургаския плаж.И по цял ден съм под слънцето.Имам няколо въпроса.
1-ви въпрос:Дали слънцето ще стопи нещо по мен(тъй като сам в период на чистене,но не спазвам много много НВД).
2-ри въпрос:Желателно ли е да се прави кардио в голямата жега(т.е. на плажа,под силното слънце).
3-ти въпрос:Може ли да се пийва по една бира на ден(по някой път след работа пия 20-30 мг. бира сас колегата)

03.07.05
20:35

1. Може да хванеш рак на кожата ;)
2. Ако под кардио разбираш плуване в морето, лошо няма. Иначе тичай сутрин рано или вечер. Не за друго, ами не е приятно и има по - голяма опасност да прегрееш в жегата. Но ако диетата ти е наред, не ти трябва много кардио.
3. 1 бира на никого не е навредила :) Лошото е, че е трудно да минеш само с една :) Поне аз съм така ;)

04.07.05
20:14

Петко К. Мерси че писа но аз сам Бургазлийче и да ти кажа всяка година ходя на плаж и до сега не сам хванал рак на кожата но както и да е.Нвд-то ми е много добро налага се да ям тестени закуски на плажа  :cry: .Ся ше опитам да си нося от нас пилешки гърди сас орис и картофи, но не знам дали няма да се развалят аз тряя да ги ям рано а пак аз седям да ям ка 2-3 следобят а сутрин ше си ям у нас.Просто искам да знам дали да са надявам на кардио(бягане) на плажа или да да си купя степер у нас.Обаче май ше ползвам степера  :wink:

04.07.05
22:26

Ако си на НВД , трябва да забравиш за картофи и ориз.

05.07.05
20:19

Хахахаххахахахахахаха......................на НВД да забравя картофи и ориз?Ами дай идея ко да ям а???И ми кажи според теб НВД какво трябва да представлява??master.

НВД представлява нисковъглехидратна диета, а картофите и оризът са си преимуществено, да не кажа почти само въглехидратни храни. Не виждам противоречие. Не че е забранено на 100% да се ядат, но ако съблюдаваш стойности е почти изключено да ги ядеш в нормална манджа. Отгоре на това ядеш и тестени закуски - според мен изобщо не си на НВД. Както и да е. Не е ясно само на какво се хилиш. Ти само въглехидрати обявяваш, че ядеш.
Какво не искаш да ти прави на кожата слънцето?
Слънцето превръща холестерола в кожата във витамин Д, ако не се лъжа. Многото витамин Д може да докара пигментация на кожата на нещо като точки. Но щом си от Бургас - мисля, че няма да има проблем с изгарянията.

ПП - и не знам какво прави тая тема тук. Какво прави слънцето на кожата е по - скоро за общите теми или поне за травмите. Вече 10 човека са ти отговорили, само за това няма да я местя, но проточи ли се, ще.

06.07.05
18:29

Ее добре ае кажете ми какво е нВД какво трябва да състои?И да видим какви въглехидрати ше кажете?Защото аз сам висок 185 см. и 80 кг. много ми е чудно какво ще ми предпорачете.Но както и да е савсем се отклонихме от темата.Но просто мисля че се изчерпахме по въпроса за слънцето и какво прави то.

BA

07.07.05
07:58

хахьхаьхахьахьххусхьусхухдс смях и ужас.
ДЗВЕРе кажи тогава се яде щом не се ядат картофи и ориз. Добре, че колегите ти не са видяли поста ти, че щтяха да те свалят от модераторския пост моментално ;) От къде да си набавя въглехидратите ако не от картофите и ориза. Ниско въглехидратна диеата.... ДА НИСКО а не БЕЗВЪГЛЕХИДРАТНА или ИЗОБЩОВЪГЛЕХИДРАТНА нали ?? КАртофите и ориза са перфектни сложни въглехидрати. Той като ти е казал, че яде карфоти и ориз не означава, че ги яде с кофите. Той си знае колко яде, обаче при диетата се ядат малко количество въглехидрати. няма да ти обяснявам сигурно я знаеш просто нещо си реагирал прибързано. Не те знам ама такива изцепки от модератори.... някак си не е етично. Ади извинявай да острите критики ама ми стана супер смешно ;)

07.07.05
08:56

Що бре човек, зависи от НВД-то. Ако си под 100гр въглехидрати, трудно ще наместиш ориз и картофи. Приемат се заленчуци (много), мляко, малко плодове. Не че аз поддържам подобни варианти на НВД, но самото естество на диетата предразполага към доста вариации. На мен примерно като ми се събират около 500гр въглехидрати при нормално хранене, то 200гр си е чисто НВД. И мога да си позволя всякакви въглехидрати. Но има вариация на НВД с 30гр. Е тогава за картофи и ориз някак няма място. Мисълта ми е, че много зависи от количеството на въглехидратите, което човека е решил да приема дали ще може да си позволи картофи и ориз.

Ето, това съм писал по въпроса:

Не че е забранено на 100% да се ядат, но ако съблюдаваш стойности е почти изключено да ги ядеш в нормална манджа. Отгоре на това ядеш и тестени закуски - според мен изобщо не си на НВД. Както и да е. Не е ясно само на какво се хилиш. Ти само въглехидрати обявяваш, че ядеш.

Bad bоy, не се вживявай много братле.
Не си ми на акъла, нито на годините за да спориш с мен така по такива въпроси, още повече че аз не съм казал, че картофите и оризът са 100% забранени, а че просто диетата в която човекът яде картофи, ориз и тестени закуски(понеже нямало нищо друго) едва ли е НВД. Дръж се на положение, аз знам кой си, но кой съм аз ти не знаеш. За да не търпя нечии обиди въобще много малко ме касаят модераторските права.
Още повече че последните ти постове са “много възвишени” и предимно и често подигравателни, без съдържание. Не знам какво е било ти като си бил модератор. Сега не е така. АКо искаш - пледирай да махнат мене и да сложат тебе, гледам, че си склонен на остри гениални забележки към модераторите - спяли, не знам си какво прравели...
По-здрави!

08.07.05
05:22

Ще пиша само по темата, че иначе много морал трябва да четя на потребители които не са усвоили начина си на поведение в публични форуми.

Първото което искам да кажа е относно качеството на хранте, а именно че ориза и картофите са храни със сравнително висок гликемичен индекс - 75-85. Почти сигурен съм че ядеш варени или печени което повишава ГИ. А надали позлваш кафяв ориз. За тестените закуски да не говорим че въобще не са подходящи при каквито и да било режими да не говорим НВД. Като искаш подходящи въглехидрати това според мен са овесените ядки. Или яж зеленчуци повече. Значи дотук зле си се справил с избора ти на храни.

Второ относно количествата - ти си 80 килограма - да речем че спазваш едно НВД с 100 грама въглехидрати на ден. Мисля не са много малко. В 100 грама ориз имаш 75 грама въглехидрати - това значи че на ден ти се полагат  около 130 грама ориз? много ли е това за теб? сигурен съм че толкова изяждаш на едно хранене - а трябва това количество да го делиш на 5? което прави по 25 грама ориз на хранене? И за картофите сметките не излизат по-добре в 100 грама картофи има около 20 гр въглехидрати, което не е много, имайки предвид обаче, че 100 грама картофи се изяждат много бързо без да ти мигне окото и пак ще е трудно и с картофи да се храниш и да си в нормите.

Трето - не изброяваш колко протеин приемаш - но според мен от това което си казал хич не е много, което е голяма грешка при диети за горене на мазнини, защото така се топи и мускул.

Четвърто - храниш се сутрин, а след това чак следобяд към 2-3 - това също мисля трябва да го промениш - храни се по-често през около 3 часа.

Пето - гледам че питаш за бира, ами в комбинация с нещата които изброих горе бирата ще влоши само ситуацията. И определено според мен дори само една бира на ден оказва влияние и пречи много.

В крайна сметка се получава че трябва коренно да промениш хранителния си режим.

И един приятелски съвет - като питате как да правите нещо от което явно си нямате много понятие вместо да се смеете на тези които Ви помагат и то безплатно (защото този тип услуги си струва немалко пари) покажете малко благодарност на тези момчета които Ви помагат безвъзмездно.

BA

08.07.05
09:30

Малко извън темата: Дзвер извини ме за поста... явно много остро съм се изказал. Иначе на колко години си?
Калояне и не мога да разбера защо само ги налучквате тия въглехидрати колко спазвал и т.н. ами питайте го момчето той ще ви каже, а ако не каже значи вече не го интересува или не му се занимава.... негова си работа ама да налучквате няма смисъл защото може да сте много далече от истината... примерно.
И... не знам кой човек може да обядва с овесени ядки ?? Ако има такъв ще му стисна ръката. Знам, че овесените ядки са най-добре, обаче за обед не стават повярвай ми...
А за начина ми на поведение аз винаги се държа естествено!!! Независимо ако ще и с папата да разговарям!!!

08.07.05
10:23

Само да кажа че това което е дал Калоян е абсолютно точна и класическа НВД.Има разбира се много други варианти,но ако някой наистина е решил да започва НВД спокойно може да се придържа към тази

08.07.05
12:30

Чакайте сега - това което съм написал е НВД диета, хората обикновено прибягват до определн начин на хранене (диета) когато желаят по някакъв начин да променят тялото си (ако си харесваш тялото ядеш каквото ти е вкусно това е ясно), така че жертви са необходими - поставяш си приоритети - или ядеш каквото ти харесва и си дебел или се ограничаваш и ядеш не толкова вкусна храна, но имаш тяло. Това не е примерно меню от френски ресторант, а диета - самия аз често ям храни които не са толкова вкусни, но са полезни. Няма начин.

Относно налучкването - давал съм примери с едно примерно НВД - ясно е че всеки може и най-вероятно ще го премодифицира спрямо неговите виждания и вкус.

Относно овесените ядки - все пак може на обяд да вземе овесени ядки за да си набави нуждата от въглехидрати. А след това вече да яде друга храна която е вкусна - примерно малко салата и пилешка пържола. Варианти тук има много..

Ясно ми е че хората не са роботи и не всичко може да се спазва 1 към 1, но нека тук си говорим за начина по който трябва да се правят нещата - ясно че всеки може да си позволява малко отклонение от диетата. Но накрая да няма теми от сорта: “Защо не свалям с НВД?” и “НВД режима не става за сваляне!”

Относно начина ти на поведение - хубаво е че се държиш естествено, но правилата са си правила! Ако естествения ти начин на поведение е да плюеш по земята - това не означава че в театъра ще ти позволят да го правиш и ще те похвалят че не се преструваш. Тук е същото - има правила и те се спазват от всички. Независимо че някой ги мързи, боли или смята че с нещо превъзхождат другите ;)

Ок, сорка тогава. Може би и аз реагирах остро - избухлив съм понякога наистина. Не исках да се караме, но често казано тонът ти е доста обиден. Не съм гении или най - разбиращия по въпроса, но определено не пиша глупости за присмех. А и въобще целият този спор беше офтопик.
Ако наистина това ти е естественото поведение - не е добре.
Години - скоро 28. Не съм толкова дърт.
И оставете това НВД най - накрая(упс, Калоян ме е изпреварил - Кало, нямах тебе предвид, но темата наистина е за друго), имате съвсем конкретен въпрос: за слънцето. Определено изяснихме кой е прав и кой не е, сегя няма какво да изясняваме на кой му е най голям. Да, НВ диети има много разновидности. Който не вярва, да оди в спайдърспорт и да пита  :lol:  Картофи ли?

Дали слънцето ще стопи нещо по теб - то не топи, то само поти. Потта отделя наистина, но може да отделя остатъчни продукти и от стапяне на мазнини ако в организма ти има процес на стапяне на мазнини. Потта няма да създаде такъв. Температурата също - тя е просто катализатор на процесите - участва в тях не създавайки ги, а ускорявайки ги!
Бирата си е бира, бургазлията си е бургазлия, де да знам. Знам, че не е добре за НВД, ама и знам, че за старите морски вълци лятото без едно бургаско си е грехота. Тука в Сф  където и да ми отговорят на въпроса “какви бири имате” с “Имаме всякакви”, винаги пърият ми въпрос е за Бургаско. И нямат. Все едно, че нищо нямат!
Освен витамин Д(всъщност май пак заради него) ефект на пигментация може да даде и рибеното масло ако не се лъжа.
И имайте предвид: това, че сте по - мургави и по - трудно изгаряте не е гаранция за по - добра защита срещу рак на кожата. Така че, спасителю, ползвай си чадъра и вишката. :)
А на кой пост си, между другото?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1