Трицепсите като изоставаща мускулна група.

11.12.11
22:23

Здравейте когато почнах да се занимавам с фитнес си мислех, че БИЦЕПСА е най- важното и в продължение на 3 месеца правих по 3 пъти седмично по 2 упражнения за бицепс, а трицепса бе подложен на почти нулево натоварване .. много рядко по 1 упражнение и то грешно изпълнявано, без почти никакъв ефект.В резултат на това резултата беше нормален - бицепса ми придоби почти желаните размери, но осъзнах, че трицепса ми е много назад .. миналата година вече почти една година от края на декември 2010 правя по 3 упражнения за бицепс и по 3 за трицепс и втория мускул, който разбрах, впоследствие, че е 2/3 от ръката ми влезна почти във форма, но все още изостава от развитието си ..

Та въпроса ми е: Как да направя така, че бицепса да си расте нормално, но да наблегна трицепса и той да го настигне?

http://snimka.info/?v=DSCF4304_G7mg.jpg

Ето и линк към едно моя снимка, в която г.д се вижда, че трицепса ми не е на желано ниво.

Също към тези, които видят снимката моля да изкажат мнение :)

11.12.11
22:34

Мъжки ти си дал снимка на бицепса .. Стегни трицепса без да вдигаш ръката нагоре а само изпъната надолу . (виж пик)

Иначе аз съм обратното на тебе . Имам проблем с бицепса , слушах какви ли не начини за тренировка и според мен е най-добре ако ти изостава трицепса да си направиш първо трицепса , а след това бицепса . Пробвал сам и да ги редувам 1 упр за трицепс и 1 за бицепс , но не ми допадна
Иначе как тренираш трицепса ?
Правиш ли някакви видове кофички било то с акцент върву гърдите или трицепса ?

Мнението беше редактирано от RinGo на 11.12.11 22:39.

11.12.11
23:06

мен ми се струва, че трябва да обърнеш по-голямо внимание на големите мускулни групи

11.12.11
23:54

По принцип, за изоставаща мускулна група от бицепс трицепс, помага по 1 упражнение за бицепс след трен за гърди 1 упражнение трицепс след тренировка за гръб, а ръцете да се тренират само те, аз лично съм пробвал и останах доволен 1,5 см за 3 месеца като има значение че ръката неми е малка (над 40) :))

12.12.11
00:03

е къде е смисъла след гърди да правиш бицепс , като трицепса играе голямата роля и при лежанката и при кофите ..
А при гърба бицепса взема участие. По скоро си ги разменил

Мнението беше редактирано от RinGo на 12.12.11 00:04.

12.12.11
10:06

казано от RinGo на 12.12.11, 00:03:

е къде е смисъла след гърди да правиш бицепс , като трицепса играе голямата роля и при лежанката и при кофите ..

Прав си но целта е да потренираш заедно и другата част от ръката :)

12.12.11
13:11

Трицепсът обикновено реагира на ниски повторения с големи тежести, затова се ориентирай към такива : )

12.12.11
17:06

3 упр за трицепс после още 3 за бицепса правя.
Трицепс
1.Лег с тесен хват
2.Френско сгъване
3.Трицепсово сгъване на скрипец
4.Бицепс от стоеж с щанга
5.Чуково там деам как се кааше за бицепс
6.Концентрично сгъване
и смятам от тоз четвъртък да вкарвам и по 1 серия
метода 21 за трицепс и после за бицепс.

13.12.11
13:20

Стегнал си бицепс, пък за трицепс питаш... От това, което се вижда на снимката, ръцете са ти наред.

21.12.11
16:07

казано от silata bg на 12.12.11, 10:06:

казано от RinGo на 12.12.11, 00:03:

Прав си но целта е да потренираш заедно и другата част от ръката :)

Не сте ли забелязали, че като правите трицепс след гърди той ви е напомпен леко и нямате толкова сила, просто го помпите и мускула не расте толкова много (всеки е различен, но това е моя опит)! Затова, най-добре да въртите (3 седмици бицепс след гърди, 1 трицепс след гърди за да го изпомпите).

П.с. Трицепса може да се прави с рамо или с гръб (препоръчвам с рамо като правите само предно и странично, задното може да го правите с гръб). :)

14.03.12
17:53

Чудя се, ако правя 4 упражнения за трицепс - лег с тесен хват, френско, разтваряне на скрипец за трицепс и кик бек  и още 3 за бицепс, дали ще напредна с трицепса?

14.03.12
18:03

ръцете са ти ок,ако бях на твое място щях да се притеснявам за корема и паласките

14.03.12
18:30

С корема ще се заема скоро, когато се постопли още малко времето, но иначе специално за хора с моя тип тяло корем се прави адски трудно ... за това и не му отделям много време, да не кажа хич! Скоро почвам релефа и ще наблегна на тези 2 мускула, но да видим.

HE

14.03.12
18:34

казано от Stefan nedelchev на 14.03.12, 18:03:

ръцете са ти ок,ако бях на твое място щях да се притеснявам за корема и паласките

Аз бих се притеснявал за всичко!
Автора, не си на ниво да мислиш дали това или онова ти е изоставаща мускулна група - далече си от този момент!

14.03.12
21:01

...и НЕ, не си на химия за да правиш по 4 упражнения за трицепса и от това да порасне!

18.03.12
18:33

казано от head_hunter на 14.03.12, 18:34:

казано от Stefan nedelchev на 14.03.12, 18:03:

Аз бих се притеснявал за всичко!
Автора, не си на ниво да мислиш дали това или онова ти е изоставаща мускулна група - далече си от този момент!

Напълно съгласен съм с колегата!Наблегни върху по големите мусколни групи!!

31.03.12
20:23

ам ако може и аз да се вмъкна тук и да попитам добре ли е да се правят бицепс и трицепс в 1 ден само те и нищо друго. Имам 4 упр за бицепс и 3 за трицепс и не знам защо, но трицепса ми расте повече ???

31.03.12
20:45

казано от Voyager на 12.12.11, 13:11:

Трицепсът обикновено реагира на ниски повторения с големи тежести, затова се ориентирай към такива : )

Аз пък 12 месеца мъчих трицепса с повторения от диапазона 6-12 в зависимост от упражненията и прогреса беше малък, откакто вкарах пушдаунс с 20-30 повторения, френско с 12-15 и ми е дръпнал повече за 2 месеца от колкото за 12.. Та човека трябва да види за него кое разботи. Само разгъване с дъмбел зад глава правя 8-10,така най-добре го чуствам.Също така искам да подчертая, че за тия 12 месеца съм имал отделен ден за ръце... от който нямаше никакъв смисъл. Сега правя 2-3 упражнения след гърдите за трицепса, едно базово + пушдаунс с правия лост много повторения така най-много ми прогресира ;-)

Мнението беше редактирано от Riko на 31.03.12 20:46.

Здравей,
за да ти порасне която и да е мускулна група трябва да качиш килограми.
Бил Стар казва,качи 10 килограма мускулна маса и ще повишиш размера на ръцете си с 4-5 см дори без едно упражнение за тях.
От снимката която видях по-скоро трябва да се притесняваш за общата си маса от колкото за детайли.
Или по друг начин казано ако си 75 килограма и след 2 месеца си пак толкова,то от къде ще дойде месото за така “важния” трицепс.
Не си губи времето с глупости, а давай по същество - качи 10-12 кг и пак пиши.
поздрави

01.04.12
19:13

ам то сега изречението качи звучи много просто.Аз от 3-4 месеца тренирам по програмата Масирай социално и за това време качих не повече от 4-5 кила. Ако можеш да кажеш как да кача по-лесно ще съм ти много благодарен, но не лафа  “яж повече и ще качиш” !?

Ако питаш мен?!
4-5 килограма за 3-4 месеца по тази програма си е направо добре.

Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 01.04.12 19:35.

05.04.12
18:31

Ам като се замисля да, но не съм сигурен дали съм качил мускулна маса или просто защото тренирах зимните месеци и от там да е ?

06.04.12
00:55

Ако си качил сила и размери, значи си качил и мускули.

07.04.12
11:35

емм може защото на размери дръпнах леко ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1