Застой в ръцете

14.03.12
15:04

Здравейте ! На 17 години съм и съм с година и половина стаж в залата,но последните 4-5 месеца тренирам по една програма за ръцете и съм в застой.
Бицепс/Трицепс
1.Сгъване с прав лост 4*6-8повторения-1загряваща 3 работни
2.Сгъване с дъмбели от полулег 4*6-8повторения-1загряваща 3 работни
3.Концентрично сгъване 3*8

1.Лег тесен хват 4*6-8повторения-1загряваща 3 работни
2.Скрипец надхват 4*6-8повторения-1загряваща 3 работни
3.Избутване на дъмбел над главата 3*8
Да намаля упражненията ли,да започна суперсерии бицепс/трицепс или да започвам с трицепса първо ?
Моля за вашите мнения и съвети.Благодаря

Темата беше редактирана от georgi mavridis на 14.03.12 15:05.

АЧ

14.03.12
15:06

За бицепс прави 2-3 упражнения с по 2-3 серии макс, трицепс 3 упражнения с по 3 серии :) Освен това увеличи храната !

казано от georgi mavridis на 14.03.12, 15:04:

Здравейте ! На 17 години съм и съм с година и половина стаж в залата,но Да намаля упражненията ли,да започна суперсерии бицепс/трицепс или да започвам с трицепса първо ?

И така си добре.Ако щеш и по 1 упражнение да правиш, не се ли възстановяваш няма да стане работата.Според мен храненето ти куца.

TA

14.03.12
17:14

В предната ти тема пишеш,че си в застой с килограмите,та защо въобще пусна тази....Отговора е прост-повече храна.

14.03.12
17:42

7:00-1 доза суроватка+50гр. овесени ядки+350-400гр.кисело мляко
9:40-4 филий пълнозърнест хляб+100гр.пилешко филе(шунка)+100гр зеле
11:40 или 12:35(зависи от междучасията)-120гр пилешко филе+80-100гр франзела или 2 средно големи картофа
14:15-пилешко или свинско+100гр фъстъци или 2 банана
тренировка-веднага след нея 2супени лъжици мед+кре-алкалин
30мин след това-2дози суроватка
1час след тренировка-150гр пилешко филе+2-3 картофа
преди лягане-50гр. овесени ядки+350-400гр.кисело мляко
Това е хранителният ми режим като смятам че се възстановявам доста добре с него, взимам впредвид и 8-9 часа сън.И затова смятам, че тренировката ми куца и трябва да я разнообразя,но ако имате някакви забележки към хранителният режим ще се радвам да ги чуя.

14.03.12
19:43

Застоят се дължи щото не ядеш достатъчно. Яж повече калорични неща. Супер сериите единствено ти напомпват ръцете и след това всичко изчезва. Вкарай в тренировките си като правиш гръб набирания с тежест, като правиш гърди - кофички с тежест. Трицепса ти е 2/3 от ръката, приоритезирай го.

ЕДИТ : сигурно ръцете ти изостават, щото не правиш крака.

Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 14.03.12 20:34.

14.03.12
21:02

казано от georgi mavridis на 14.03.12, 15:04:

да започна суперсерии бицепс/трицепс или да започвам с трицепса първо ?

Най-добре. Първо опитай с трицепса като начало и ако няма ефект опитай суперсерии.

14.03.12
21:33

Митко Мянев-да , доста рядко правя крака , но от тази седмица започвам сериозно с тях надявам се да доведат до някакъв растеж.
И реших да започна с трицепса като сменя напълно упражненията.
Трицепс:
1.скрипец надхват 4*8-10 1серия загряваща
2.френско 4*8-10 1серия загряваща
3.разгъване с една ръка над главата 3*8-10
Бицепс:
1.Сгъване с прав лост 4*8-10 1серия загряваща
2.Сгъване с дъмбели 4*8-10

14.03.12
21:45

Ами то скрипеца обикновено се прави като последно за трицепс. Смята се за изолиращо,а лега с тесен хват и френското като основни. За трицепс има още кофички и кофички на пейка,а за бицепса-набиране на лост с тесен подхват.

14.03.12
21:53

Мерси за съвета веднага ще бъде коригирано,махнах лег тесен хват,защото мислех да разнообразя упражненията малко.
Поздрави!

14.03.12
22:26

казано от georgi mavridis на 14.03.12, 17:42:

7:00-1 доза суроватка+50гр. овесени ядки+350-400гр.кисело мляко
9:40-4 филий пълнозърнест хляб+100гр.пилешко филе(шунка)+100гр зеле
11:40 или 12:35(зависи от междучасията)-120гр пилешко филе+80-100гр франзела или 2 средно големи картофа
14:15-пилешко или свинско+100гр фъстъци или 2 банана
тренировка-веднага след нея 2супени лъжици мед+кре-алкалин
30мин след това-2дози суроватка
1час след тренировка-150гр пилешко филе+2-3 картофа
преди лягане-50гр. овесени ядки+350-400гр.кисело мляко
Това е хранителният ми режим като смятам че се възстановявам доста добре с него, взимам впредвид и 8-9 часа сън.И затова смятам, че тренировката ми куца и трябва да я разнообразя,но ако имате някакви забележки към хранителният режим ще се радвам да ги чуя.

основно гледам наблягаш на месото - добре е ! Но няма да е зле да хапваш и ориз (чудесен източник на въглехидрат) и яйца.

АЧ

14.03.12
23:24

По-добре вкарай тежка преса за трицепса - лег с тесен хват, френско, скрипец и малко кофи !

15.03.12
10:15

Georgi Mavridis, а защо не разчупиш леда като промениш малко повече програмата си. Тренирал си я 5 месеца и не си доволен - смени я.
В старата ти програма:
“1.Сгъване с прав лост 4*6-8повторения-1загряваща 3 работни
2.Сгъване с дъмбели от полулег 4*6-8повторения-1загряваща 3 работни
3.Концентрично сгъване 3*8”
В новата:
“1.Сгъване с прав лост 4*8-10 1серия загряваща
2.Сгъване с дъмбели 4*8-10”
Сега си решил да тренираш бицепса като втори в тренировката ОК, но се съмнявам да получиш желания ефект. Упражненията за бицепс са същите , с тази разлика, че си махнал концентричното и си променил наклона на упражнението с дъмбели. Въобще ти само 3 упражнения за бицепс ли знаеш, че използваш само тях!? Импровизирай повече.
Ако изхождаме от твоята програма: можеш да сложиш първи дъмбелите и после сгъването, като от прав лост може да преминеш на EZ, с цел промяна на ъгъла на натоварване, а и тъкмо китките ти ще си починат от голямото натоварване, на коети ги подлагаш с правия. Има доста добри базови упражнения, който също можеш да включиш като набиране на лост с тесен супиниран хват, скотово вдигане с дъмбел или с щанга, чукове (за брахиалиса) и тн. Можеш да включиш и някое по- изолиращо упражнение на машина. Избора е голям само трябва да експериментираш, за да разбереш кое упражнение как действа на развитието на твоите мускули.
Идеята да промениш повторенията от 6-8 на 8-10 ми допада. Аз лично правя по 4 работни серий на упражнение и ако не направя всяка по 10 повторения не се чувствам удовлетворен. За това ти предлагам да правиш по 4 работни серий с 10 повторения всяка и виж как ще ти се отрази това! Ако трябва намали тежестта, но прави движенията правилно, без чийтинг и с пълна амплитуда.
Написаното дотук за бицепса се отнася и за трицепса. Смени си упражненията, добави нови, ако има от старите нека да са в друг ред. Съгласен съм с Миро, че скрипеца е за по- накрая и лег с тесен хват и френско са по- подходящи за първи упражнения. Можеш да включиш и упражнения като: кофи с тесен- раменен хват, както на успоредка така и на лежанка (както спомена и Миро), кик бек и др. На скрипеца може много да се импровизира: подхват, надхват, с една, с две ръце, различни по ширина хватове и множество накрайници: крив, прав, въже и др.
Не си написал в кой ден правиш ръце, въпреки това - смени деня.
Другото, което мога да ти предложа. Период за сила - съответно с повече работни килограми и по- малко повторения. В този период ще увеличиш силата си и започвайки пак период за маса, нещата ще си дойдат от самосебе си. Прави и периоди на почивка. Ако тренираш с едни и същи тежести, а силата ти с времето намалява, вместо да нараства, значи имаш нужда от почивка. Тренирай например 1-2 седмици с по- малки тежести упражненията и после продължи със старите работни тежести.

15.03.12
10:30

Пич що не вмъкнеш и едно 21 към бицепса, лично аз съм много доволен от него :)

15.03.12
11:39

Предишната ми програма изглеждаше така:
Понеделник:ръце
Сряда:гърди
Петък:гръб+рамо
От тази седмица тренирам така:
Понеделник:гръб
Сряда:гърди
Петък:ръце
Събота:крака+рамо
Като програмата ми за ръце смятам да бъде:
Трицепс:
1.лег тесен хват 4*8-10 1 загряваща 3 работни
2.френско 4*8-10 1 загряваща 3 работни
3.скрипец надхват/разгъване с дъмбел с една ръка над главата (ще ги редувам през седмица)4*8-10 1 загряваща 3 работни
Бицепс:
1.Сгъване с ЕЗ лост4*8-10 1 загряваща 3 работни
2.Скотово с лост/дъмбел (ще ги редувам през седмица)
3.1 или 2 серии “21”
Ще изпълнявам тази програма в продължение на 5-6 седмици като ще давам мнения и резултати за нея.Благодаря на всички за съветите и препоръките!
Поздрави !

Мнението беше редактирано от georgi mavridis на 15.03.12 11:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1