14.03.12
18:50
Здравейте :)
Направо на въпросите - тренирам от 1 месец почти и мисля скоро да се уча да правя тяга, но “инструктора” ми казва, че ми е много рано.. както и за клека. За клека казва, че ще ми се прецакат прешлените и ще има много място между тях.. нещо такова, ще го питам да ми обясни подробно. Аз не мисля, че ще се контузя, ако започна с много леки килограми, както направих с клека. Смешното е, че показа на една мацка как да прави тяга (даже май с прави крака), а на мен не ми дава :D
Да продължавам ли да клякам и да се уча ли да правя тяга скоро? Или всичко е строго индивидуално?
Темата беше редактирана от Кристиян Дончев на 14.03.12 18:51.
14.03.12
18:54
Клека и тягата са базовите упражнения , който водят до развитие на цялото тяло. Техниката при тези упражнения е най-важна ако искаш да намалиш риска от контузия до минимум както и ако искаш да постигнеш добри резултати.Направи 4/5 месеца стаж и тогава започни като наблегнеш на техниката отколкото на килограмите.При фитнеса и като цяло при спорта трябва преди всичко огромно търпение. :)
Поздрави !!!
14.03.12
18:56
Ми много ясно,че ще даде на мацката да прави тяга,че и с изправени крака...нали трябва да и следи “техниката” :)
14.03.12
19:25
Тегли му един сиктир на тоя трньор!
14.03.12
19:37
Давай здраво клекове, мъртва тяга. В началото се научи да пазиш баланс, ще имаш много гадна мускулна треска на кръстта, но след известно време ще премине. Всяка тренировка клякай по 3 серии там 5 повторения докато свикнеш и увеличавай с колкото се може по-малко. Мъртва тяга по веднъж в седмицата стига.
14.03.12
19:55
1.Смени “инструктора” ,че пада голям смях.
2.Почни клек и тяга но леко с малко повече повторения 10-15 на пример и не правиш сериите до отказ - така няма да мислиш за тежестта и ще можеш да се концентрираш върху техниката.
3.Веднъж научиш ли правилната техника - почни да качваш по малко килограми по щангите
4 Ако развалиш техниката значи килограмите са в повече - тогава връщаш назад с тежестта
14.03.12
20:02
Благодаря много :))
Аз съм на кръгова, затова клека го правя в 2 кръга, по 10 повторения в 4 серии. Чудех се дали да не увелича повторенията на 15, но ще ги увелича. Тягата ще започна да я правя след месец, горе-долу. Клек правя 2 пъти в седмицата и за сега се чувствам супер. Може да е плацебо, но усещам, че вече имам повече сила в краката. Пак благодаря на всички :)
14.03.12
20:15
Малее кви са тези смотани треньори както казаха по-горе сменяй го. А иначе съмсъгласе със съветите. Давай смело но с акъл;)
14.03.12
20:26
За да го сменям, трябва да сменя фитнеса :D Не че е голяма трагедия да го сменя, но се съмнявам, че другите ще са по-различни, но все пак ще помисля..
Нормално ли е при въртене на торса настрани, да имам болка между перките, на гърба, след като съм правил мечка? Мисля, че болката е от мечката, защото го правих с повече килограми от предишния, а пък и го правя за втори път. Мисля, че го правя правилно.. масажирах се леко и сега болката е малко по-слаба, може би е мускулна треска? Но се съмнявам за 2 часа да се появи мускулна треска..
В областа между перките се намира един много нерпиятен нерв , който се възпалява и аз го имам този проблем но при мен се получи от това че след тренировка не свалях веднага потните дрехи от мен , и се получва някакво охлаждане и схващане .Не е проблем , ако говорим за едно и също нещо отиди при първия масажист и за 5 минути си като нов .
Мнението беше редактирано от Слай на 14.03.12 21:57.
14.03.12
23:13
Шмекера , а да имаш проблем там при рязка промяна във времето ? Примерно от -10 стане на +10 или нещо от сорта ? :)
казано от Денис на 14.03.12, 23:13:
Шмекера , а да имаш проблем там при рязка промяна във времето ? Примерно от -10 стане на +10 или нещо от сорта ? :)
Не , но малко остава ли го да ми истине гърба , веднага се появява болката ..
24.03.12
10:47
Дано това ти помогне да разсееш всякакви излишни съмнения относно клека
Мнението беше редактирано от Иван на 24.03.12 10:47.
Зарежи го тоя “лоу бар” клек. Понеже в последно време от много четене и гледане и сверяване на техника почнах буквално да не клякам аз ще ти дам няколко прости съвета. Щангата да ти е на трапеца, не много широк разкрач, обаче стъпалата да сочат навън, следователно бедрата да ги следват, гърба изправен и клякаш КОЛКОТО МОЖЕШ дълбоко, искам да кажа доколкото ти позволява твоето тяло, дали ще е до паралела, дали малко под него, дали олимпийски няма значение - просто КЛЯКАЙ с приказки и драсканици по форумите не се става силен.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 24.03.12 12:14.