13.03.12
18:46
:)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.03.12 05:53.
Накратко препоръки от мен:
1. Смени мюслито от закуската с плод(ове), нискомасленото мляко с пълномаслено
2. Не падай под 1.5л вода на ден
3. Не брой калории, а въглехидрати (не смятай въглехидратите в зеленчуците).
4. Не си губи време с 30 мин кардио и с коремни преси. Вместо това прави базовите упражнения на земя, с лост и с дъмбели.
5. Запомни (!), че мазнините от храненето ти действат спиращо на ензимите, които са отговорни за синтеза на мазнини в тялото ти (тоест за пълнеенето), докато въглехидратите - обратно, действат положително. Ако искаш изчистена фигура, намали въглехидратите и употребявай пълномаслени продукти. Броенето на калории е безпредметно, тъй като можеш да синтезираш мастна тъкан дори на много ниски калории.
Успех и ще следя дневника ти.
13.03.12
18:59
Добре дошла във форума.
Ако искаш правилни и коректни съвети си описвай правилно и коректно храненето и спорта.
13.03.12
19:14
казано от Иван Шишманов на 13.03.12, 18:59:
Добре дошла във форума.
Ако искаш правилни и коректни съвети си описвай правилно и коректно храненето и спорта.
Занапред ще пиша конкретно какво съм яла и какви упражнения съм правила за съответния ден. Днес попаднах на сайта, поразгледах го и реших и аз да се присъединя. Нямаше как да напиша конкретни упражнения или конкретно с какво се храня, защото до момента не съм спортувала или хранела по тефтер. От петък почвам сериозно и с храненето и със спорт и ще описвам всяка моя хапка и стъпка тук. :)
13.03.12
19:26
казано от Voyager на 13.03.12, 18:58:
Накратко препоръки от мен:
1. Смени мюслито от закуската с плод(ове), нискомасленото мляко с пълномаслено
2. Не падай под 1.5л вода на ден
3. Не брой калории, а въглехидрати (не смятай въглехидратите в зеленчуците).
4. Не си губи време с 30 мин кардио и с коремни преси. Вместо това прави базовите упражнения на земя, с лост и с дъмбели.
5. Запомни (!), че мазнините от храненето ти действат спиращо на ензимите, които са отговорни за синтеза на мазнини в тялото ти (тоест за пълнеенето), докато въглехидратите - обратно, действат положително. Ако искаш изчистена фигура, намали въглехидратите и употребявай пълномаслени продукти. Броенето на калории е безпредметно, тъй като можеш да синтезираш мастна тъкан дори на много ниски калории.Успех и ще следя дневника ти.
Много ти благодаря за бързото включване.
1. Мюслито ще го изключа лесно, ще хапвам плодче. Обожавам кисело мляко с ябълка мисля с това да започна утрешния ден.
2. И с водата ще се справя.
3. Относно въглехидратите.. не ям нищо тестено, пасти - масти, не ям сладко, единствено за закуска си позволявах мюсли, аа и пия по 1 или 2 пъти 3в1 на ден .. знам, че е хубаво да го изключа, но ми е приятно да пия нещо горещо, а чаят не ме радва особено много.
4. В петък почвам сериозно фитнес. Имам много приятели там и ще ги помоля да ми покажат тези упражнения, за които ми спомена, но си имам навик да се радвижвам и поизпотявам малко преди тренировка и ще ми е скучно ако не започвам така, но ще намаля минутките и ще ползвам кросчето само за загрявка.
5. Това са ми го казвали и преди приятели, но не съм се вслушвала много, много ... но ще опитам да си го вкарам в главата.
От петък ще пиша подробно за всичко, което съм правила в залата и всичко,което съм изпапкала :) Благодаря ти отново за съветите ще се радвам наистина ако следиш какво споделям и ме съветваш и занапред :)
Не виждам нищо лошо в мюслите, стига да са от овесени ядки и сушени плодове, а не тип корнфлейкс.
13.03.12
19:40
казано от HarleyQuinn на 13.03.12, 19:28:
Не виждам нищо лошо в мюслите, стига да са от овесени ядки и сушени плодове, а не тип корнфлейкс.
Да, да, мюслито, което си купувам е от пълнозърнеста смес (пшеница, овес, ръж, ечемик ), лешници, слънчогледови семки и сушени плодове (стафиди, банан, ябълка, кайсия и ягода). Не си купувам неща от рода на Нестле фитнес, корнфлейксове и т.н. :)
Тогава според мен няма проблем малкото въглехидрат, който поемаш през деня, да е от мюслите. Всички знаем колко са полезни... На мен лично един плод не ми стига за закуска, но при всеки е различно :)
Така като ти гледам снимките според мен е излишно да се опитваш да топиш каквото и да било...по-скоро ти липсва малко мускулна маса—2-3 кг да кажем...Voyager по-нагоре го е казал,заложи на качествените мазнини,и приемай достатъчно протеини.А краката са ти отпуснати,защото трябва да хванеш и малко щанги!
Плод>мюсли, точно заради пълнозърнестия елемент в мюслито. В зърнените храни има вещества, които действат като ензимни инхибитори и свързват микроелементи. Тоест вместо да ти дават витамини и минерали, както казват по рекламите, точно обратното - ограбват те от тях. Мюслито е оправдан избор пред плода, само ако ти е по-вкусно от него. Нито плодовете, нито мюслито трябва да са съществен момент от храненето ти.
Реално идеалната закуска за една жена си я представям така: 2 яйца, 50г бекон, малко маслини, 25г шоколад. Впрочем ако не поемаш други въглехидрати и приемаш много мазнини, цял шоколад на ден би се вписал в едно добро хранене и със сигурност е за предпочитане пред еквивалетното количество хляб, бил той и пълнозърнест.
13.03.12
20:33
С интерес ще следя дневника ти.. Намирам доста общи неща с теб. И за коремчето, и бедрата и мерките са ни еднакви. Успех и бъди постоянна :)
13.03.12
21:01
Махаш всякакви мюслита и плодове. Тестени и захарни изделия дори не си позволяваш да сънуваш, а ако се случи, на сутринта като се събудиш палиш свещ и се молиш на тялото ти да ти прости.
В нетренировъчни дни енергията ти трябва да идва - 80% мазнини, 15-17% протеин, въглехидрати 3-5%
В тренировъчни дни - 65% мазнини, 30-35% протеин, до 5% въглехидрати.
За сваляне на мазнини - бягане, плуване, качване по стълбища.
За стягане и тонус на мускулите - упражнения с гирички, клякания, напади, коремни преси.
Храна - ядки, сметана, бекон, ребърца, зехтин, мазни меса, кашкавал, сирена, маслини, риба, яйца(ако не са ти скъпи), зеленчуци. За десерт може от най-църния шоколад - 85% и нагоре какао, по 2-3 блокчета.
13.03.12
21:09
казано от Voyager на 13.03.12, 20:22:
Плод>мюсли, точно заради пълнозърнестия елемент в мюслито. В зърнените храни има вещества, които действат като ензимни инхибитори и свързват микроелементи. Тоест вместо да ти дават витамини и минерали, както казват по рекламите, точно обратното - ограбват те от тях.
Е айде пък сега,недей се престарава защото така тезата ти олеква.
Първо - в мюслите - овеса има освен въглехидрати и много други неща включително витамини и минерали.Тоест ако са качествени (повечко ядки,стафиди,овес) са добра закуска за едно РБД примерно.
Второ - фитичната киселина,която е причина за намаляване на абсорбацията на някои минерали е в много по големи концентрации в някои ядки например и т.н. И това за ензимния инхибатор може да звучи авторитетно,но всъщност ставаше дума за абсорбация.
Абе какво се обяснявам...
Мнението беше редактирано от donsir на 13.03.12 21:20.
Не се изказах правилно. Има и ензимни инхибитори, и вещества, намаляващи абсорбцията. Забележката ти иначе е уместна.
14.03.12
20:21
Една от големите грешки на жените според мен е, че правят по 1000 повторения на измислените машини с 5кг, изпотят се малко и мислят, че са направили нещо. Страх ги е да не станат масивни. Простата причина е, че няма как, защото нямате толкова тестостерон колкото нас. Прави клекове с умерена тежест, защото попринцип жените не е хубаво да тренират прекалено тежко. Въобще базови упражнения не повече от 15 повторения.
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 14.03.12 20:22.
+като цяло тренировките за долна част трябва да са глутеус-насочени. Факт е, че жените трупат много по-трудно мускулна маса, но също така по мои наблюдения повечето си качват доволно в краката, когато ги тренират усърдно. Лично за мен красивото в тялото на една жена е разликата межу размера на задника и талията и между размера на задника и бедрата. Така стават по-подчертани и засилени женските форми. А упражнения като тежки клекове и тяга, макар и да развиват глутеусите доста приятно при жените, често допринасят за изграждане на по-масивен торс и по-едри бедра. Затова личното ми мнение е, че жените трябва да изпълняват тези упражнения акцентирайки повече на глутеусите.
14.03.12
21:40
Voyager нещичко да кажеш за намаляне обиколките на бедрата? Аз до скоро всеки път в тренировките си включвах крака (не е било с тежки кг-ми на всички машини с по 20кг, а на лег пресата с по 40кг и понякога по някоя серия с 50-60кг). Сега спрях да го правя това на всяка тренировка, защото дупето ми е някак си по-малко от бедрата, както описваш ти.. Започнах да бягам повечко, мисля да правя повече кардио,отколкото до сега и добавих клекове с дъмбел(7.5кг). ще съм благодарна на някой и друг съвет и се извинявам на момичето, ако не обича да и спамят в дневника!
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 14.03.12 21:41.
Ако проблемът е в излишните мазнини, тогава решението е ясно. Ако имаш прекалено развита бедрена мускулатура, което не е много вероятно, но все пак възможно... нещата са по-сложни.
Жените по правило, при движения като ходене са по quad-dominant. Това означава, че глутеусите поемат прекалено малко от натоварването за сметка на квадрицепсите. Решението е glute-activation. При упражнения като глутеус мост, римска тяга и като цяло всяко упражнение, в което има елемент на hip thrust (движението, което прави мъжът, когато е*е :Д) трябва да се опитваш да съкращаваш приоритетно глутеусите, т.е. те да прибират таза, а не други мускули. Дано си ме разбрала.
Тренирай всеки ден цялото тяло, не на сплитове, а долната част да е предимно с упражнения с този елемент на hip thrust. За директно сваляне на мускулна маса не мога да те посъветвам, някои казват, че успяват с преизтощаване с кардио... но ако имаш ген за големи крака, тези тренировки може да ти изиграят лоша шега, тоест да се адаптират към свръхнатоварването с допълнителен растеж.
Според мен увеличаването размера на дупето е най-доброто, което можеш да направиш в момента, за да подобриш пропорцията. Снимки също няма да са излишни.
Успех : )
14.03.12
22:29
Voyager благодаря! Мисля, че разбрах какво искаш да кажеш (хареса ми сравнението хаха :D ). А мазнинки, че си имам си имам. ще наблягам на дупето :) Снимки може скоро да се снимам и да кача.
14.03.12
23:24
Здравейте :) Много се радвам, че продължавате да давате съвети :) Дани, няма проблеми, че задаваш въпроси тук, както каза ти имаме г/д еднакви цели .. така че всеки твои въпрос може да се каже, че е и мой.
Днес както казах вчера нямах тренировка, с фитнеса почвам от петък.
Да видим какво ще кажете поне за това какво хапвах днес.
9:30 - 2 яйца с около 50гр. сирене
12:00 - 1/2 кофичка кисело мляко 0.1% (все още дояждам запасите от нискомасленото)
16:00 - Пилешка пържола на скара около 250гр.
18:30 - 1/2 кофичка кисело мляко 0,1% ; белени слънчогледови семки около 50гр.
22:15 - 1/2 кофичка кисело мляко 0,1%
Да Ви кажа добре ми е... не, че с моя зверски апетит не мога да ям и още, но като цяло не съм чувствала глад. За утре съм се Заредила с пушено месце и кашкавал, пък ще видим какво точно меню ще ми хрумне :)
15.03.12
13:38
Нямаш никакви въглехидрати. Пробвай овесени ядки сутрин с яйцата, и бързи въглехидрати след тренировка 1 банан примерно.
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 15.03.12 13:39.
15.03.12
21:48
казано от Mitko Myanev на 15.03.12, 13:38:
Нямаш никакви въглехидрати. Пробвай овесени ядки сутрин с яйцата, и бързи въглехидрати след тренировка 1 банан примерно.
Е, знам, че нямам... Нали по - горе ме посъветвахте именно да огранича максимално въглехидратите. Не знам и на живо и тук с колкото хора съм се съветвала толкова различни мнения съм получавала :(
И ще получаваш. За да разграждаш ефективно мазнините за енергия - тези от храната и собствените - трябва да ограничиш въглехидратите до минимум. Когато даваш въглехидрат на организма си, инсулиът се повишава. А инсулинът е хормон, който действа спиращо не целия механизъм на разграждането на мазнини. Когато се адаптираш към горене на мазнини, тогава можеш да си позволяваш малко въглехидрат. В началото обаче дръж въглена на минимум.
16.03.12
00:09
казано от Voyager на 15.03.12, 23:56:
И ще получаваш. За да разграждаш ефективно мазнините за енергия - тези от храната и собствените - трябва да ограничиш въглехидратите до минимум. Когато даваш въглехидрат на организма си, инсулиът се повишава. А инсулинът е хормон, който действа спиращо не целия механизъм на разграждането на мазнини. Когато се адаптираш към горене на мазнини, тогава можеш да си позволяваш малко въглехидрат. В началото обаче дръж въглена на минимум.
Разбирам. Това съм и решила да направя :) Днес също бях само на пилешко месо, сирене и кисело мляко .. единствено 3в1-то, което пия веднъж на ден малко ме дъни, но като се има в предвид, че пиех преди по 2 - 3 на ден най - малко, а сега само по 1 пак е някакъв напредък :)
16.03.12
00:20
Какво хапвах днес :)
Станах към 11 и докато се оправя едно друго набързо чак към 12:00 хапнах 200гр кисело мляко и отидох на лекции. В университета и около него естествено няма с каква НВ храница да се сдобия, така че до към 16:00 само на едно 3в1 и на водичка (поне си пиинах стабилно от нея днес) та в 16:00 една хубава пилешка пържолка.
20:00 една хубава бучица сиренце около 100-120 гр
и преди малко към 23:00 доизядох киселото млекце - 200гр
Това е за днес, скромно, но пък ми беше съвсем достатъчно, все пак и днес не ходих на фитнес.
Утре сутринта съм на спортно катерене, ще се пораздвижа час и половина, следобед на лекции, а вечерта вече влизам във Фитнеса :)
16.03.12
06:25
Вчерашната ти храна е недостатъчна и за първокласник. Ако разбирането ти за правилен и здравословен хранителен режим, насочен към намаляване на телесните мазнини е такова, то в прав текст ти казвам - посоката е доста погрешна.
16.03.12
11:56
казано от Кольо Пияндето на 16.03.12, 06:25:
Вчерашната ти храна е недостатъчна и за първокласник. Ако разбирането ти за правилен и здравословен хранителен режим, насочен към намаляване на телесните мазнини е такова, то в прав текст ти казвам - посоката е доста погрешна.
ДА, да разбирам, че е малко .. но цял ден вчера бях напред назад, а като се прибрах вечерта не можех от раз да се натъпкам с голямо количество храна. В Студентски град е малко сложно със сдобиването на хубава храна, дори и да си купя месо или яйце не мога да си ги сготвя в стаята в общежитието.Но да не се оправдавам повече, ти какво би ме посъветвал? Да продължа ли да се храня само с храни бедни на въглехидрати? Да ям ли по 5 - 6 пъти на ден (примерно през около 2 часа) ? Като цяло би ли могъл да ми напишеш едно примерно меню за един ден? Като имаш на предвид, че ям всякакво месо и всички животински продукти, даже и дробчета, воденички и т.н. Единственото което не ям е хляб, така съм си свикнала от 5-6 години, но не мисля, че в този случаи ще е проблем. Много ще съм ти благодарна, наистина. Както казах всеки подмята някакви съвети, които в неговата глава са перфектни и при всеки прочит на някой от тях аз си се връзвам. И като се натрупат няколко такива мнения в главата ми (всякакви) сещаш се, че искам или почвам да се бъркам. Не че не искам всеки да си изказва мнението и съветите, но ще ми е много полезно ако някой се доизкаже до край. Да ми каже в дните в които тренирам повече ли да ми е храната или пък всеки ден без значение дали е с тренировка или не се храня по 1 принцип? Задължително ли е преди и след тренировка да ям? Надяваш се се сещаш, че не искам да си играя с тялото, не ми е това целта. Искам да отслабна малко ( както се изразяваме момичетата) или просто да стопя излишните мазнини и да си оформя тялото и да се чувствам добре. Не искам по никакъв начин да си вреда, за мен здравето ми е на първо място и ако трябва да го рискувам заради 1 - 2кг мазнини, които са в повече - ооо, не, мерсии, ще си ги влача ГОРДО с мен! :))) Ама това е, че съм НЕВЕЖА и го правя несъзнателно явно. Би ли ми показал тогава правилната посока за изпълването на моята цел? :)