Petya's Diary - New hope

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.03.12
13:07

Както обещах вчера, днес ще напиша няколко думи за тялото ми през годините:
Преди 3 години съм имала хубаво дупе и 2 пъти по-големи гърди от колкото сега. Коремът ми може да се каже, че е бил малко по-плосък от сега, но не се различава по нещо съществено.
От миналата година на морето започва смаляването на гърдите, но оформянето на по-хубаво тяло. Може би тогава най-много се харесвам. Малко съм мършава в ръцете, но корема ми е супер. Даже и плочките се показват. :D
Та сега целта ми е - корем като лятото, но с ръце и гръб като сега, даже може и малко по-здравички. 8-)
Мисля до Великден да го карам на малко по-висок калориен баланс, за да мога да кача малко маса (искам да кача най-вече в гърдите |-( ). На Великден от сега предполагам, че ще съгреша с малко баничка и тиквеник да речем и после ще почвам леко чистене, но този път ще внимавам. Не мисля да взимам някакви помощни средства, защото винаги резултатът е един и същ - на минус в гръдната обиколка, а навсякъде другаде си е същото.. :D Като се позатопли малко почвам да правя отново ХИЙТ в парка. Мисля, че миналата година постигнах доста с него, макар да не ми доставяше толкова голямо удоволствие. :) Менюто ще го гледам от това, което е било миналата година. Даже мисля да е едно към едно. Ама ще видим де, дотогава има доста време. Лошото е, че в момента с малко не се засищам. Абе станала съм си прасенце.. :D
Надявам се само да си остана на същото мнение, а да не ми прищрака нещо и пак да почна да се оплаквам и комплексирам, че съм дебела и мазна. Чистенето чак лятото!
Та май това са всички глупости, които исках да кажа.

М

13.03.12
16:17

Според мен си си поставила добри цели, няма да е лошо да качиш малко мускулна маса.
А какво стана при лекарят? :)

13.03.12
16:36

Смятай , че като те приемат студентка (ако ще кандидатстваш в София де) те вземама за приятелка ! : Д

PH

13.03.12
16:47

Разгледах целия ти дневник и снимките на храната са УНИКАЛНИ :D Всъщност замисляла ли си се колко ще искаш на някого да му бъдеш персонален готвач (в кръга на шегата това) :D :D :D

13.03.12
18:28

казано от Мира  Добрева на 13.03.12, 16:17:

А какво стана при лекарят? :)

Каза, че нямам някакви сериозни проблеми, но ми изписа 5 неща, едно от които са хормони, но и витамини, т.е. моите витамини и минерали ще ги спра. Но като цяло мисля, че скоро ще съм напълно здрава или поне имам големи надежди. :)

казано от brusakch на 13.03.12, 16:36:

Смятай , че като те приемат студентка (ако ще кандидатстваш в София де) те вземама за приятелка ! : Д

За какво съм ти, виж че само глупости върша.. :D :D

казано от Phxxx на 13.03.12, 16:47:

Разгледах целия ти дневник и снимките на храната са УНИКАЛНИ :D Всъщност замисляла ли си се колко ще искаш на някого да му бъдеш персонален готвач (в кръга на шегата това) :D :D :D

Оуу благодаря ти! (sun) Много обичам да готвя, стига разбира се да имам време, което напоследък липсва доста. (dull)

13.03.12
18:43

За да ти помагам с тях :Д :Д

Тези хормоналните мое мнение е по - добре да не ги пиеш , но не съм лекар.Просто гледай на храната като ,,лекарство’‘.Една от дамите във форум , Вероника , също бе споменала , че лекарят й е предписвал някакви лекарства на хормонална основа , но тя не ги е пила , а е вземала някакви билки.Моят съвет е същият към теб ; )

13.03.12
19:42

На храната гледам като лекарство още откакто получих въпросният проблем. Отделно пия и мака, която помага за решаването му, но след 6 месеца ефект никакъв няма. И на мен не ми се иска особено много да ги пия, но мисля да се доверя на лекарката, защото и майка ми почна да се притеснява вече и само ми пили на главата. (dull)
Всъщност въпросните хормони се казват Дуфастон. Ще се радвам ако някоя дама от форума ги е пила, да сподели как се е чувствала и дали са повлияли на теглото по някакъв начин. Прочетох малко информация за този продукт в интернет и никъде не беше споменато, че като страничен ефект може да се наблюдава покачване на теглото, но ще разбера най-сигурно след като го изпия. Хубавото поне е, че трябва да го пия 10 дена. Витамините и другите добавки са  3 месеца, но гадостите за радост са 10 дена. (whew)

13.03.12
22:16

13.03.2012:
12;00 - 1 пълнозърнеста багета (115гр) + 120гр ^наденица от свинско и конско + 80гр цедено мляко + 2 корнишона + 7 маслинки
15;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
16;45 - Тренировка
18;45 - 1 пълнзърнест ръжен земел (50гр) + 1 пълнозърнест земел (50гр) + 1 питка обикновена (dull) (50гр) + 1 кебапче (55гр) + 35гр кренвирш + 10гр кашкавал + 7 маслинки
22;20 - 100мл прясно мляко + 10гр протеин PhD.
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин, 3x Carnitine 3.
Тренировка : P90X—Cardio X

Храна - много въглехидрати и лиша като качество, но тази седмица вероятно ще е така..

Размисли - понеже тази седмица няма да имам възможност да се храня с първокласни продукти, вероятно калориите ще са малко повече. От другата обаче, когато си взема хормоните, ще се постарая максимално да изчистя менюто и да приемам само качествени храни, та да може поне да не помагам на качването по този начин, ако изобщо хормоните ще въздействат така.

PH

14.03.12
08:52

Ти внимавай с тея хормони да не са от “ония” хормони и да надминеш и момчетата по физика :D

14.03.12
14:22

Хахаха е, не ги знам какви са, не разбирам от хормони, но се надявам чак такива неща да не се случват.. :D

14.03.12
14:52

казано от Petya на 13.03.12, 19:42:

Всъщност въпросните хормони се казват Дуфастон. Ще се радвам ако някоя дама от форума ги е пила, да сподели как се е чувствала и дали са повлияли на теглото по някакъв начин. (whew)

Въпросния дуфастон няма да ти повлияе на теглото, няма да ти попречи на тренировките, нито пък ще ти докара мъжка физика.
За какво са ти го изписали ?

14.03.12
15:12

казано от Petya на 13.03.12, 19:42:

Всъщност въпросните хормони се казват Дуфастон. Ще се радвам ако някоя дама от форума ги е пила, да сподели как се е чувствала и дали са повлияли на теглото по някакъв начин.

Най-много да имаш изразен ПМС, което понякога се съпровожда със задържане на течности. Хубавото е, че като мине ПМС (спреш лекарството) водата се изпишква.:)

14.03.12
16:10

Супер, звучи доста обнадеждаващо. :)
James, изписаха ми го, защото от доста време не ми е идвало. Надявам се това вече да помогне! :)

14.03.12
20:20

14.03.2012:
06;10 - 140гр ^кисело мляко + 40гр овесени ядки + 1 бисквитка Бел Вита
15;00 - 100гр пълнозърнеста багета + 50гр хлебче (бяло) + 105гр кренвирш + 80гр цедено мляко + 2 корнишона + 15гр кашкавал + 9 маслинки
17;00 - 100мл прясно мляко с нескафе
18;05 - Тренировка
21;00 - 2 ^яйца на очи
22;30 - 100мл прясно мляко + 10гр протеин PhD.
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин, 3x Carnitine 3, мака, гинко билова.
Тренировка :
Крака и корем 
1. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Плие - 3х12,10,8
3. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
4. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
5. V-преса - 3х12 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. Коремни преси - 3 х 25 повторения
8. Наклони встрани с дъмбел - 3х30 повторения
Веднага след тренировка :
табата 20/10:
1) клек без тежест
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs .

Храна - много като количество, малко като качество. :P Не съм сигурна дали ще остане такава до края на вечерта, понеже очаквам гости след малко, но предполагам няма да тъпча още.
Утре съм решила да правя спагети на фурна, те ще са обикновени (няма да са пълнозърнести), така че храната пак няма да е на ниво. Но поне аз ще си ги готвя и няма да запържвам нищо. :)

Размисли - разочарована от количеството храна, което отново погълнах на обяд, реших да направя и табата след тренировка, която всъщност не беше предвидена. Много добре се натоварих.. после бях на 7-то небе (devil)

15.03.12
09:00

казано от Petya на 14.03.12, 16:10:

Супер, звучи доста обнадеждаващо. :)
James, изписаха ми го, защото от доста време не ми е идвало. Надявам се това вече да помогне! :)

Ще ти помогне... но ако “някой” не е сгрешил и после премълчал ;)

15.03.12
09:45

Петя, защо не пробваш с хомеопатия, аз си взех билката ‘бабини зъби’, пиех по 3 лъжици сутрин и вечер преди ядене (като се има предвид, че доста често забравях) и за 2 месеца ми се регулира цикъла до точност. Сега пак мисля да пия, просто все не ми остава време да си сваря.
Преди някой да скочи срещу предложението ми, ще те посъветвам просто да се поинтересуваш за билки и отвари, които ще ти решат проблема, аз давам пример с със себе си.

15.03.12
12:54

Здравей, Петя, пиенето на хормони с цел предизвикване на менструация не е най-добрата идея поне за мен, защото имат доста странични ефекти. Един, от които може да е покачване на теглото. Нещо от което ти много се страхуваш или поне аз съм останала с подобно впечатление на база прочетеното в дневника ти. Ако след гинекологичен преглед и изследване на определени хормони лекарят ти е казал, че няма реална причина за липса на менструация това значи, че проблемът е в начина на хранене и липса на важни за организма макронутриенти. Това трябва да те наведе на мисълта, че трябва да промениш нещо в храненето си.
Аз не бих пила хормоните, а бих потърсила съвет/мнение и от друг лекар например някой, който се занимава с билки, хомеопатия и т.н..
По-здрави!

П.С. – И защо не искаш да ти изпращат лични съобщения?

15.03.12
15:57

Здравейте! :)
Когато се появи проблемът търсих доста из интернет за някакви билки, които биха помогнали за решаването му. Видях, че чаят от маточина помага, взех си и пих всеки ден по няколко, но нямаше резултат. После прочетох за свойствата на маката да регулира хормоните, та и нея си взех. Пия я вече от около 5-6 месеца, но пак нищо..
Не знам дали може да е от храненето. Пробвах няколко режима именно за да видя дали ще се промени положението. Единствено, когато бях на море лятото и ядях горе-долу като обикновен човек, ми дойде, но после пак изчезна. Но не мисля, че от нездравословното хранене биха се подобрили нещата, все пак нали до преди 2-3 седмици ядох като ненормална всякакви гадости, но нищо не се промени.
Карпи, когато отидох на гинеколог не ми прави никакви изследвания, само ме прегледа, но доколкото си спомням ми каза, че дебелината на маточната лигавица ми е 2мм, а трябва да е 6мм.
Иначе и аз не искам да пия никакви лекарства, предпочитам да се лекувам с рецепти от народната медицина, но както казах майка ми започна много да се притеснява и само ми мрънка.. :)
Не знам какво да правя, да ги пия ли, да не ги ли пия. Нали казвате, че тези хормони, които ми е изписала няма да ми повлияят по някакъв негативен начин, проблем ли ще е да изпия една опаковка (за 10 дни, колкото ми каза и докторката), колкото да успокоя майка ми?
Между другото да напиша ли и другите неща, които ми изписа? :)

П.П. Карпи, оправих изпращането на съобщенията. Не знам защо са се променили настройките, но вече може да ми пишат. :)

Мнението беше редактирано от Petya на 15.03.12 15:58.

15.03.12
18:24

(wave) Това с цикъла ми е убегнало...
Ако не е лично , от колко време имаш отсъствие ? ...ако съм разбрала правилно...
Лекарят на какво го отдава...
  Може и на лични да драснеш , ако ти е филм...и ще ми е интересно хормоналните медикаменти , как ще се отразят....аз съм взимала само Примолут ...отдавна...
Не ми изглежда да гладуваш(знам ли)...да не опира до стрес или най-приветливото - нисък % мазнини в тялото ?!
  Интересно ми е....не е , като да нямам дългогодишни оплаквания в тая сфера...
    Поздрави :)

15.03.12
19:32

Извинявай, че пиша в дневника ти, но понеже темата тук е повдигната... и моят се забърка в последно време. Беше ми супер редовен и от декември я дойде, я не, по никое време такова... Взех си направление и ще ида да видя защо е така... Самата аз не мисля, че имам прекалено ниско ниво на мазнини в тялото.

16.03.12
00:49

казано от Мая на 15.03.12, 18:24:

от колко време имаш отсъствие ? ...ако съм разбрала правилно...
Лекарят на какво го отдава...

Отсъствие.. мм, може би 9-10 месеца вече. Не ми е казвала на какво го отдава, но предполагам е на храненето, защото когато започнах “здравословният” си начин на живот, ограничих яко мазнините и въглехидратите и общо взето се хранех като луда тийнейджърка.

казано от HarleyQuinn на 15.03.12, 19:32:

Самата аз не мисля, че имам прекалено ниско ниво на мазнини в тялото.

И аз мисля така за себе си.  И няма за какво да ми се извиняваш, всеки е добре дошъл тук! :)

16.03.12
08:43

Здравейте! И аз се присъединявам към момичетата с проблеми с цикъла.. и при мен е от доста време, но през това време ми е идвало на няколко пъти, но не както трябва (няма да изпадам в подробности тук). И аз го отдавам на храненето си, както казва Петя като луда тийнейджърка (много диети правих,много се натоварвах и от там ми липсваше няколко месеца, после пак дойде, пак спря и така..). През това време не съм пила никакви хапчета, билки или нещо подобно за възстановяване на цикъла, но мисля да видя какво е положението този месец,най-много другия и да ходя на лекар.. А иначе и на мен много ме е страх,ако отида да не ми кажат някакви хормонални хапчета, защото не искам да пия никакви.
п.с: Петя много ти се радвам на дневника и го чета с интерес. Доста полезни неща може да научи човек от твоя дневник! Браво и за тренировките. (F)

16.03.12
10:26

Петя, не съм доктор, но съм си общувала с доста хора с подобни проблеми. Моя цикъл е ок, не е баш като швейцарски часовник, но е ок, и въпреки това съм пообиколила някой друг доктор и аз. Това, което мога да кажа със сигурност е, че трябва да си пуснеш кръвни изследвания и тогава да се прецени какво, що, как да пиеш. Мога да ти препоръчам един лекар, който е наистина добър професионалист, адски доволна съм от него, както и мои приятелки. Ако те интересува, пиши ми на лични, да говорим повече.

16.03.12
15:54

Така като гледам май доста момичета имаме такъв проблем. Може би няма да е лошо, ако тези, които са минали през това споделят за специалистите, от които са доволни, за да може да се насочим директно към тях.
В неделя ще обсъдя с майка ми въпроса, ще й кажа това, което вие ме посъветвахте и вероятно ще се консултирам и с някой друг лекар. Благодаря ви за помощта! :)

казано от Danniii :) на 16.03.12, 08:43:

п.с: Петя много ти се радвам на дневника и го чета с интерес. Доста полезни неща може да научи човек от твоя дневник! Браво и за тренировките. (F)

Благодаря ти! Радвам се да го чуя, макар че в последно време се излагам.. :)

Мнението беше редактирано от Petya на 16.03.12 15:55.

16.03.12
16:52

15.03.2012:
05;00 - кафе
06;00 - Тренировка
07;00 - 130гр ^кисело мляко + 30гр овесени ядки + 1 бисквитка Бел Вита
15;00 - доста спагети
20;00 - 1 багета (бяла) + 2 кюфтета (печени, купешки) + 10-тина маслинки
23;00 - 150мл прясно мляко + 15гр протеин PhD.
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин, 2х Cheaters Relief, мака, гинко билова.
Тренировка :
табата 20/10 :
1) клек
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs

Храна -  толкова ми харесват спагетите, които сготвих, че не мога да спра да ям. Изядох сигурно половината от всичко. :D Но поне знам, че единственият им недостатък е, че не са пълнозърнести.  На питката хич не и беше мястото точно на вечеря, но брат ми се прибра и донесе тези невероятно меки и топли питчици, а аз бях умряла от глад и..
Като цяло беше зле храната. :)

Размисли - спирам л-карнитина. Останаха ми 55 капсули, които ще оставя за пролетта.
Вчера се бяхме събрали с приятели в нас, което до някъде оправдава лошата храна. :)

16.03.12
19:54

Липсата на цикъл може да бъде свързана с липса на витамин D, а това ми хрумна след, като спомена, че на морето ти се е оправил. Както знаеш единият начин човешкото тяло да си набави витамин D е чрез слънчевите лъчи. Липсата на менструален цикъл се свързва с хормонален дисбаланс, а липсата на витамин D води до такъв. Забелязвам, че и хранителният ти режим е донякъде беден откъм животински продукти(друг източник на витамин D). :)

Ето една статия свързана с това, надали е най-добрата, но ме мързи да търся(wasntme): http://kerryg.hubpages.com/hub/Vitamin-D-for-Menstrual-Health

16.03.12
20:42

Здравей, Dimzata!
Това, което каза звучи доста смислено.  Не се бях замисляла, че може да е от липса на определен витамин, но предполагам в комбинация с още някой друг недостатък в начина ми на живот, я стрес, я лоша храна или каквото и да било друго, може да доведе до този проблем.
За храната - тази седмица няма много месо, просто защото нямам възможност да си взема сега, но по принцип наблягам доста, не мога без него.
Между другото лекарката ми изписа и Селен, Витамин Е и Фолик. Каза ми да спра моите витамини и да пия тези 3 месеца.

16.03.12
20:44

И аз чак сега прочитам за проблема ти с цикъла...знаех си,че този дневник трябва да се чете по-редовно!Петя,аз съм пила Дуфастон за около 2-3 месеца и някаше абсолютно никакви странични ефекти/макар че ми казаха,че може да кача килограми/, но и цикълът ми не дойде.Водят го за най-лекият хормонален препарат.Пила съм още “Оргаметрил”,”Клостилбегит” и “Инофолик”, така че ако ти предпишат някое е тези,пак мога да ти споделя мнение.
Съветвам те да си направиш едни хормонални изследвания, знам че не са много евтини, но по-добре е да се види какво точно ти липсва и кой хормон не е в нормални стойности.Аз нямам цикъл от 2 години и половина и пробвах какво ли не, за да ми дойде.Сега пия “Фемикур”-това е билката Авраамово дърво във форма на таблетки..казаха ми,че от нея може да ми дойде, но трябва да я приемам минимум 3 месеца.Чела съм, че Дивия ямз също помога/даже мисля,че точно Вероника го препоръчваше/.
С колкото и лекари да съм говорила,всеки твърди,че прекомерната физическа активност си казва думата, още повече, когато е на нашата крехка възраст.
Проблемът при нас е,че започваме да спазваме диети,хранителни режими точно когато хормоните все още не са са регулирали и установили.А всяка една промяна води до стрес, а оттам рефлектира и върху хормоните.Ако си на 27-28 и по цял ден да гладуваш/казвам го примерно, ти естествено не си в тази графа/, вероятността цикълът да изчезне е много по-малка .И в този ред на мисли:Кога за пръв път ти дойде цикъла?
Иска ми се още много да ти споделя по тази тема,ако се притесняваш можем да минем на лични.Много ще се радвам,ако дори с нещо малко ти помогна,защото вярвам,че човек не трябва да се отчайва...решението е някъде там и чака да бъде намерено!

16.03.12
21:03

Здравей, Elle!
Нямам никакъв проблем да говоря за това. До скоро се притеснявах да споделя за проблема, именно защото в началото хората тук ми казваха да не минавам на толкова драстични диети, че нямам нужда от фет бърнър, даваха ми толкова добри съвети, ама да имаше кой да ги слуша.. Та мисля, че ще е полезно да се обсъди по-обстойно тази тема, защото доста момичета (като мен) си мислят, че здравето е една даденост и в името на хубавия външен вид го пренебрегват.
За пръв път ми дойде, когато бях на 13, а за последен преди 9-10 месеца. :)
Май няма да е лошо наистина да събера малко пари и да си направя едни хормонални изследвания. Мислех да го направя преди време, но защо не го направих, да ме пита човек..
Чудя се дали да не си взема една опаковка от Дуфастона, за да видя дали ще ми подейства по някакъв начин, а ако няма резултат, да отида пак при лекарката и да искам вече да ми изследва хормоните?
Между другото тя ми изписа и Лактажин, някакъв източник на млечни бактерии.

П.П. благодаря за желанието да ми помогнеш, както на теб, така и на всички други. (bow)

16.03.12
21:18

Проблемът при нас е,че започваме да спазваме диети,хранителни режими точно когато хормоните все още не са са регулирали и установили.А всяка една промяна води до стрес, а оттам рефлектира и върху хормоните.Ако си на 27-28 и по цял ден да гладуваш/казвам го примерно, ти естествено не си в тази графа/, вероятността цикълът да изчезне е много по-малка .

Да се присъединя и аз :(.На 27,с дете и въпреки това миналия месец цикълът и мен ме пропусна. Случва ми се за първи път, досега съм била винаги редовна (с изключение на едни 9 месеца :)). Не смятам,че е от недостатъчно храна. Единственото рязко намалено са въглехидратите, които преди присъстваха в големи количества и то от най-гадните възможни източници. Със сигурност сега се храня много по-добре. Преди карах само на мазнотии, тестено и сладко, а вода ми се събираше 1 литър за месец. Мисля, че е заради тренировките. В началото ги правех от време на време, но изведнъж доста ги увеличих, понякога по 6 пъти в седмицата. Сега гледам събота и неделя да ги пропускам.

Мнението беше редактирано от Катето на 16.03.12 21:37.

16.03.12
21:35

Моят цикъл спря , когато бях на 19+ години...последно се появи 5-6 месеца по-късно - беше зима , но помня , че много се смях и забавлявах същата вечер с приятели , а и като цяло “депресията” ( (u) ) отшумяваше(аз много нерви хабя...) ...та това с витамин Д(който си ми е дефицитен) е само притурка , предполагам...
  Обвинявах пиенето(да , ама попийвах едва от 2 месеца) , ниските килограми ( да , ама спря на 43кг , а на около 40 беше чук)...както съм тренирала на 15г , така и на 19 - почти всеки ден...
  При мен и булимията може да е допринесла...
  Тия неща са тегави - в началото и на мен не ми дремеше особено , ама...непълноценна работа си е , та обърни сериозно внимание !!! Майка ти с право се притеснява !
  На нервна почва е явно , съответно и хормонални бъркотии...комплексна история , но и “диетите” имат пръст...при мен храненето беше оскъдно , но не и ниско въглехидратно...по-скоро ниско мазнинно...
Темата е сериозна , проблемът не е рядкост...явно...
  Успех :) И ме извини (blush) , за разводняването и спама...

16.03.12
23:19

Гинекологът би трябвало да даде талон за поне няколко хормона... Така или иначе там е разковничето и трябват изследвания, ако трябва през няколко седмици - за да се проследят нивата и вариациите. Петя, ако намериш добър специалист - още по-добре :)

Ще позачета и аз по-сериозно за вит. Д, много интересно ми се струва :)

А това, че физическата (ни) активност може да доведе до спиране на цикъла - ъъъ пълен абсурд според мен. Аз тука не виждам хора, които копаят примерно по 12 часа на ден, всеки ден - нещо такова вероятно би се отразило, да... Но не и нашите тонизиращи тренировки.

16.03.12
23:25

Кате, и аз мисля, че тренировките оказват голямо влияние върху проблема. И аз първоначално тренирах по-малко, но впоследствие ги увеличих. И това увеличаване на тренировките в комбинация с намаляването на храната доведе до тази гадост. Поне аз така си го обяснявам де.. :)
Мая, много е сложно. Има толкова предпоставки за възникване. Не мисля, че без някакви изследвания бихме достигнали до същността на проблема. Наистина при мен стресът е малко в повече, умората също.  Но не мога да обвинявам конкретно нещо.
И стига с този спам, просто споделяме и коментираме. :P

П.П. ако реша да си изследвам хормоните, на кои от тях се правят изследвания? :)

16.03.12
23:29

И според мен не е като цяло заради физическата активност. Има хора, които спортуват доста по-активно. Мисля, че при мен е заради рязката промяна, защото драстично промених хранителния режим и започнах да тренирам почти всеки ден (преди спорта беше само гребане с вилица в чинията). Организма е под стрес пе една или друга причина.

Извинявям се.Спирам със спама.

Мнението беше редактирано от Катето на 16.03.12 23:31.

16.03.12
23:56

Не исках да размътвам водата, но стана тя каквато стана. Просто дадох едно логично преположение.

@Мая - не си права, липсата на витамин D не е “само притурка”. Липсата на този витамин се свързва със редица заболявания и здравословни проблеми, някои от тях за съжаление необратими. Дефицитът му води и до депресивни състояния, психози, стрес. Не случайно самоубийствата са най-много във северните страни, където слънцето е кът. И не, това не е, защото слънцето е супер “яко” и сега ще можем да покажем баниците с къс ръкав, и не случайно ни става хубаво, като видим слънце. Просто в този момент тялото ни ликува.

Поликуин не случайно обръща огромно внимание на този витамин, ето тук една статия от него по въпроса, има още доста.

И все пак, това е само предположение, изградено по логичен път от няколко поста, които прочетох, има огромна вероятност да греша. :)

Мнението беше редактирано от Dimzata на 16.03.12 23:56.

17.03.12
08:57

Петя, и аз като Силвето не мисля, че физическата активност води в тая посока. Даже напротив. Относно това кои хормони да изследваш - лекарите ще преценят. Друго, за което се сещам като вероятен носител на допълнителен стрес е хроничната липса на сън при теб. Постарай се да спиш по 7-8 часа на денонощие в продължение на поне месец, и виж дали как се чувстваш като цяло, не само отражението в/у цикъла. Иначе храната ти според мен си има от всичко, добре балансирана е, надали е в нея проблема.

17.03.12
12:21

16.03.2012:
06;15 - 130гр ^кисело мляко + 30гр овесени ядки + 1 бисквитка Бел Вита
14;20 - спагети
14;40 - 2 филии Вита + 20гр кашкавал + 25гр пилешка шунка + 70гр цедено мляко + 2 корнишона
16;50 - спагети
18;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
19;35 - Тренировка
22;30 - 200гр ^кисело мляко + 20гр протеин PhD
23;20 - малко резенче кашкавал.
Добавки - витамини и минерали, цинк-биотин, мака, гинко билова.
Тренировка :
Рамене и ръце 
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите  - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели  - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
След 3-4 минути :
табата 20/10
1) подскоци с разтваряне на ръцете и краката
2) бърпита
3) V-преса
4) Chinese Abs.

Храна - и днес дойде малко в повече заради тия спагети. Няма да правя повече, че само аз си ги ям. :)

Размисли - цял ден бях без настроение и ми се спеше постоянно. |-)

Nora, напълно съгласна съм за съня. Наистина трябва да направя всичко възможно да спя поне малко повече. Макар да се чувствам добре при 5 часа сън, предполагам при 8часа всеки ден ще ми е още по-добре. :)

17.03.12
20:42

11.03.2012:
11;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
13;10 - Тренировка 1
15;30 - попара (3 филии Вита + 30гр ^сирене в чай със стевия)
17;30 - 100мл прясно мляко с нескафе
18;45 - Тренировка 2
20;10 - маруля + 1 консерва риба тон в собствен сос + 25-30гр ^сирене + 1 кюфте (печено, купешко) + 2 ^яйца на очи + 2 хапки топено сирене
23;00 - 100гр ^кисело мляко + 100гр извара + 15гр протеин PhD.
Добавки - витамини и минерали,  цинк-биотин.
Тренировка:
Тренировка 1 - P90M—Upper Middle Lower
Тренировка 2 - Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. V-преси - 15 повторения
5 кръга от всичко!

Храна - сравнително добре днес. Дотук съм горе-долу доволна, но след малко ще ми дойдат гости, така че може да се дописва по-късно. (giggle) Вероятно ще е чашка вино, не знам. :)

Размисли - пълен релакс днес. Цял ден лежане, раздвижването беше само за тренировките. Но пък тренировките бяха екстра.
Мисля да прибера везната в шкафа и да не я изкарвам поне до пролетта/лятото.
Днес си направих няколко снимки, но утре ще качвам. Сега ще кача само една на вечерята:

Мнението беше редактирано от Petya на 17.03.12 20:44.

17.03.12
22:22

Това с попарата е супер! И аз съм си го мислела. Като дете много я обичах. Ще ти открадна закуската :)

18.03.12
12:48

Оо, Кате, обожавам я направо!
Бих я яла всяка сутрин, ама лошото е, че с този хляб на Вита малко ми киселее, а пък не искам да ям бял хляб. (dull)
Ама ако добавиш малко повече сиренце и става супер! (nlove9)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1