18.03.12
16:16
Здравейте!От месец започнах отново фитнес,след 1 година прекратяване.Аз съм 171см на 65 кг,на 15 години.Ръка - 30 см ,Гръден кош - 83 см ,Плочки нямам,но нямам и особено много телесни мазнини (10-11%) и бързо мога да ги извадя,но мисълта ми е че съм слаб и ще бъде грозно да нямам гръдна мускулатура,а да имам плочки,предпочитам гърди без плочки (те не са ми приоритет). До лятото искам да кача 5-6 кг мускулна маса и да оформя голям гръден кош,както и нямам задно рамо,а бицепса ми е 55% от ръката,така че ми трябва и трицепс,но най-големия ми приоритет са гърдите.До лятото (тоест до края на юни) има малко време,но аз разбира се спазвам и диета:
1.Закуска (всеки ден преди училище т.е. 6:45-7:10) - 1 купа прясно мляко,7 супени лъжици овесени ядки,2 банана и 1 портокалов сок (50-75мл.)
2.Още 1 закуска (10:25-10:40) - 1 пакет бисквити “Белвита” и 1 белтък,който си сварвам вечерта преди лягане
3.Преди фитнес (13:30-14:00) - 250 гр. пилешко филе
4.Веднага след фитнес (15:00-15:30) - 1 плод (банан,ягода,портокал...)
5.2-ро хранене след фитнес (16:00-16:30) - 1 белтък,3 филии (пълнозърнест хляб) и 1 кофичка нискомаслено кисело мляко (или 0,1%,или 1%)
6.Първа вечеря (19:00-19:00) - 150-200 гр. Ориз,картофена салата или риба
7.Вечеря (21:30-22:00) - 200-300 гр. месо
8.Преди лягане (22:30-22:45) - 1 белтък
- НЕ ЯМ - Захар,сол и мазнина
Гледам да спазвам тази диетата,а също така приемам “Глутамин със зелен чай” 4 гр. преди и 4 гр. след тренировка и 4 гр. преди лягане). Програмите ги сменям постоянно,за по-добър резултат,в момента съм на тази:
Monday: Triceps/Biceps
Tuesday: Back/Legs/Calves
Wednesday: Off
Thursday: Biceps/Tricep
Friday: Chest/Shoulders/Traps/Abs
Saturday: Off
Sunday: Off
Имах проблеми със секнат кръст,но се възстанових (почивах 4 дни - без фитнес) и мисля,че съм готов понеделник да се върна към фитнеса.Искам да ме поправите ако някъде греша и да ми препоръчате програма за по-голям гръден кош за кратко време (до лятото)... :)
18.03.12
16:29
казано от Vasil Hristov на 18.03.12, 16:16:
бицепса ми е 55% от ръката
Интересно, трицепса заема по-голямата част от ръката, даже почти цялата а на теб бицепса ти е 55% от ръката?Преди да тренираш вземи научи мускулните групи.
П.Т. Ако сега започнеш хубав хранителен режим(този посоченият за нищо не става) + здрави тренировки за другото лято може и да имаш това което си посочил по-горе.Не махай жълтъците от яйцата, тези бисквити ги замени с нещо др., Месото преди фитнеса го сложи след и още много.Почети из сайта, ще осъзнаеш след това какво искаш и по какъв грешен начин възнамеряваш да го постигнеш.
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 18.03.12 16:35.
18.03.12
17:05
Гърба и краката са най голямите мускулни групи и не е удачно да се тренират в един ден .... иначе преди всичко вземи на предвит това което спомена Виктор по горе !
18.03.12
17:17
казано от Виктор Стойчев на 18.03.12, 16:29:
казано от Vasil Hristov на 18.03.12, 16:16:
бицепса ми е 55% от ръката
Интересно, трицепса заема по-голямата част от ръката, даже почти цялата а на теб бицепса ти е 55% от ръката?Преди да тренираш вземи научи мускулните групи.
П.Т. Ако сега започнеш хубав хранителен режим(този посоченият за нищо не става) + здрави тренировки за другото лято може и да имаш това което си посочил по-горе.Не махай жълтъците от яйцата, тези бисквити ги замени с нещо др., Месото преди фитнеса го сложи след и още много.Почети из сайта, ще осъзнаеш след това какво искаш и по какъв грешен начин възнамеряваш да го постигнеш.
Именно бицепса ми е по-голям от трицепса,защото преди година за мен големината на ръката се определяше по големината на бицепса.Да прочел съм доста неща в този сайт и продължавам да чета.Жълтъците дочух,че са вредни,а и фитнес инструктора ми каза да го махам.Бисквитите с какво мога да ги заменя?С пълнозърнест хляб или...? :)
18.03.12
17:20
казано от Daniel Petkanow на 18.03.12, 17:05:
Гърба и краката са най голямите мускулни групи и не е удачно да се тренират в един ден .... иначе преди всичко вземи на предвит това което спомена Виктор по горе !
#Week 1:
Use this training split during week one:
Tuesday: Legs/Calves
Thursday: Back/Abs
Friday: Chest/Shoulders/Traps
#Week 2:
Use this training split during week two:
#Weeks 3-5:
Use this split during weeks three, four and five:
Tuesday: Chest/Shoulders/Traps/Abs
Wednesday: Back/Biceps/Triceps
Thursday: Off
Friday: Biceps/Triceps
Saturday: Back/Legs/Calves
#Week 6:
Use this training split during week six:
Monday: Chest, Abs
Tuesday: Back, Calves
Thursday: Shoulders/Traps/Legs
Friday: Triceps/Biceps
Това беше от “бодибилдинг.ком” програма за ръце :))
18.03.12
18:56
казано от Vasil Hristov на 18.03.12, 17:20:
казано от Daniel Petkanow на 18.03.12, 17:05:
#Week 1:
Use this training split during week one:
Tuesday: Legs/Calves
Thursday: Back/Abs
Friday: Chest/Shoulders/Traps
Sunday: Off#Week 2:
Use this training split during week two:
Sunday: Off#Weeks 3-5:
Use this split during weeks three, four and five:
Tuesday: Chest/Shoulders/Traps/Abs
Wednesday: Back/Biceps/Triceps
Thursday: Off
Friday: Biceps/Triceps
Saturday: Back/Legs/Calves
Sunday: Off#Week 6:
Use this training split during week six:
Monday: Chest, Abs
Tuesday: Back, Calves
Thursday: Shoulders/Traps/Legs
Friday: Triceps/Biceps
Това беше от “бодибилдинг.ком” програма за ръце :))
Ако наистина си чел доста, ще знаеш, че жълтъците съвсем не са вредни и то за такъв млад като твоя организъм.