20.03.12
05:34
Здравейте! Ще се опитам да бъда максимално кратък. Искам да започна да тренирам по двудневен сплит три пъти седмично . Тенировката ще е следната:
Тренировка А : Гърди - трицепц
Тренировка Б: Гръб- бицепс
Въпросът ми как да разпределя 3-те упражнения за рамо : странично разтваряне, раменни преси и разтваряне за задно рамо?
Не мога да правя тежки упражнения за крака, затова компенсирам колкото мога с тичане.
Благодаря предварително!
20.03.12
07:03
А мислил ли си да правиш две тренировки за цяло тяло, дори с леки упражнения за крака?
“Искам да започна да тренирам по двудневен сплит три пъти седмично”
6 Дни тренировки - 1 Ден почивка?
..ти си луд.
20.03.12
10:18
казано от Алекс Тайна на 20.03.12, 10:03:
“Искам да започна да тренирам по двудневен сплит три пъти седмично”
6 Дни тренировки - 1 Ден почивка?
..ти си луд.
Нека все пак не забравяме, че има разлика от тренировка до тренировка.
С правилно планиране може да тренира и 3 пъти на ден всеки ден.
А с глупаво - може да претренира и при 2 тренировки седмично.
Не всичко е кой мускул кой ден. В противен случай младежите масово ще умират от претрениране на предмишницата, както и касапи, дървари, миньори...
Аз под три пъти седмично разбирам 3 тренировки седмично, а не шест.
Иначе, в горния сплит - предно и средно рамо отива при гърдите, задното при гърба.
казано от Петко К на 20.03.12, 10:45:
Аз под три пъти седмично разбирам 3 тренировки седмично, а не шест.
Иначе, в горния сплит - предно и средно рамо отива при гърдите, задното при гърба.
двудневен сплит три пъти седмично
Аз доколкото разбрах иска да прави така : А,Б,А,Б,А,Б почивка
този 2 дневен сплит да го изкара 3 пъти
А за рамото съм напълно съгласен с Петко ! Дори след задното рамо може и трапец да се вкара 1 упражнение
20.03.12
16:46
Извинявам се за недоразумението!Май не съм бил достатъчно ясен. Няма да тренирам 6 пъти седмично, а 3. Всъщност идеята ми е подобна на тази на колегата Димитър Михайлов - да почна да правя две тренировки за цялото тяло.
Имам операция, заради която не мога да правя клекове. Единствено правя сгъвания за предно и задно бедро на машина с леки килограми (60-80 кг), но с тази програма, ако ги включа не знам дали тренировката няма да ми дойде в повече.
Самата програма, която съм намислил изглежда по следния начин. Сериите за всички упражнения са по 3, а повторенията - между 6 и 10.
В два от почивните дни тичам по 4 километра.
Тренировка А
1. Лег
2. Горен лег
3. Флайс и/или кофички
4. Разтваряне встрани
5. Раменни преси
6. Френско разгъване
7. Разгъване на горен скрипец
8. Корем 2 или 3 упражнения с тежест до 10 повторения
Тренировка Б
1. Набирания с широк хват
2. Гребане с дъмбел