Тренировъчна програма за начинаещи - релеф?

A

20.03.12
14:45

Както споменах по горе в заглавието на темата ми трябва тренировъчна програма за начинаещи с която искам да постигна релеф.
Съвсем нов съм и си нямам и на представа за упражнения в зала, ако може да ми изготвите някаква програма за три пъти в седмицата.

Височина: 1.80
Килограми: 73 - 4

Това зависи главно от храненето ти.

20.03.12
14:55

казано от asddd на 20.03.12, 14:45:

Както споменах по горе в заглавието на темата ми трябва тренировъчна програма за начинаещи с която искам да постигна релеф.
Съвсем нов съм и си нямам и на представа за упражнения в зала, ако може да ми изготвите някаква програма за три пъти в седмицата.

Височина: 1.80
Килограми: 73 - 4

Имаш ли върху какво да правиш релеф?

A

20.03.12
15:07

Имам да :)

Мнението беше редактирано от asddd на 20.03.12 15:09.

20.03.12
16:59

Почни да тренираш яко за маса и си оправи храненето, качи до 80 кг. и тогава прави релеф.. сега няма смисъл.

20.03.12
18:35

Само да отбележа, че мускулната маса и телесната маса НЕ е едно и също!!!

20.03.12
19:09

Започваш с една кръгова тренировка месец, два..
Примерно това:
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
След това си избираш един 3/4 дневен сплит, почваш яко тренировки и още по - яко ядене, качваш 10кг и  ЧАК тогава правиш релефа.
Ах на думи колко е лесно :D
Успех !

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 20.03.12 19:09.

20.03.12
19:34

“Съвсем нов съм и си нямам и на представа за упражнения в зала, ако може да ми изготвите някаква програма” - Нов си, нямаш си представа за упражнения, не си стъпвал в зала, нямаш изготвена програма... е как си натрупал тази маса, че искаш да се орелефяваш ??

A

20.03.12
22:53

Мии.. ям и тренирам в домашни условия, и успоредки и лостове навън :)

Мнението беше редактирано от asddd на 20.03.12 22:53.

21.03.12
00:29

казано от asddd на 20.03.12, 22:53:

Мии.. ям и тренирам в домашни условия, и успоредки и лостове навън :)

както ти казаха момчетата качи 80 кг и тогава прави аз сега качвам кг и сам 73,4 имам още до 80 :))
а от успоредки само до релеф ще го докараш

A

21.03.12
13:04

Мии аз това искам да постигна релеф, но в фитнес зала .. за това, ако имате да казвате още нещо .. моля нека да бъде свързано с въпроса ми “Тренировъчна програма за начинаещи - релеф?” ! :) Дайте ми програма или въобще не пишете по темата :)

Не искам да ставам “Рони Колман”, а да имам някаква фигура :)

21.03.12
13:05

Ето ти по темата - НЯМА специални програми за релеф.

A

21.03.12
13:23

Е тва е! Казвате ми има или няма и тва е :) Благодаря на всички !

21.03.12
14:02

Виж сега, релефа е периода в който изчистваш мазнините около мускулите си, след като си преминал през основния период(това е периода в който качваш мускулна маса). Релефа е просто изчистване на мазнините и нищо повече! Ако нямаш що годе прилична мускулна маса, няма за какво да го правиш тоя релеф. Това е най-простото обяснение!!!

Мнението беше редактирано от Юли на 21.03.12 14:03.

23.03.12
10:33

Добре, кой точно прецени, че човек трябва да стане ТОЧНО 80кг или поне 80 кг за да прави релеф? Момчето може да не иска да става много едър, просто да се бори за по-оформено тяло. Не бъдете субективни и не давайте винаги съвети спрямо своите виждания за това какво трябва да се постигне с тренировките. Всеки си има различни разбирания. И защо да не може някой да има мускулна маса и без да ходи на зала. Аз съм виждал момчета, които не са тренирали нищо през живота си, които са с по-добро оформление и повече маса от мен, а аз тренирам от години и съм относително добре. Половината работа е ген.. Но не може така да кажете 80 килограма, сякаш това е някакъв стандарт който трябва да се изпълни. Нито го знаем това момче каква му е костната структура, нито соматотип и възраст, нито какъв му е процентът мазнини. от 74 до 74 килограма има огромна разлика, в зависимост от човека.. Затова аз лично съм спрял отдавна да гледам кантара, наистина огледалото е най-точната мерна единица :) Не се заяждам а просто реших да отговоря, защото от много време виждам една такава тенденция по форумите - когато някои поиска нещо и иска да му се обясни, другите се включват за да му докажат и наложат, че всъщност онова не е това,което той всъщност иска или му трябва. Дайте му някаква програма да тренира човека. А иначе така като дойдете десетима с различни мнение, единият казва че нямало програма за релеф, друг казва че още не му трябвало релеф, трети го пита как изобщо имал мускулна маса без да ходи на зала.

23.03.12
18:43

Joro J, май говориш за моя съвет. Нямах в предвид да стане точно 80 кг и че това е най-добре за да прави релеф, но по принцип първо се качва мускулна маса и тогава чистиш за да покажеш какво си качил. А той не е минал през тоя период да качва и ми се струва някак си безсмислено да почва да чисти. Както и да е, това е моя съвет :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1