Как да включа кардио упражнения към стандартната ми програма

19.03.12
10:39

Здравейте,

В момента тренирам в тридневен цикъл, както следва:
1 ден - гърди и бицепс
2 ден - почивка
3 ден  - гръб и трицепс
4 ден - почивка
5 ден - крака и рамо
6,7 ден - почивка
Коремът ми върви добре, но ми се иска и да изчистя малко мазнините в тази област, за да може да се получи добре изглеждаща преса. Зная че това става основно с правилен хранителен режим и кардио тренировки.
Въпросът ми е, дали има начин да включа упражнения, с които да го направя към моментната ми програма, или трябва да я сменя?
В момента обмислям 3 варианта:
Мислих си да използвам някои от дните за почивка, за да ходя да бягам, но не съм сигурен, че така ще възстановявам достатъчно ефективно, след другите тренировки. Освен това почетох за бягането и на доста места се отрича, като мненията са, че въпреки че е ефективно, може да доведе до травми в дългосрочен план.
Друг вариант, който обмислям е в дните, в които съм в залата, да отделям още 30 мин. - бягане на пътека/тренировка с велоергометър/скачане на въже. Притеснението ми тук отново е, че може да претоварвам и да не успявам да се възставновявам достатъчно ефективно.
Като трети вариант имах идея да разширя тренировката в 4 дни, като единият е изцяло кардио, но не мисля, че една такава на седмица ще е достатъчна.

Благодаря предварително за мненията!
Поздрави,

Ами аз примерно съм си включил кардиото като 30 мин. в края на тренировката. Мисля, че няма да имаш проблем с възстановяването.

19.03.12
11:34

Ако искаш в някой от почивните дни - ОК, но само 1 и то сутрин. Иначе си прави по 20-30 мин след тренировка - пътека или вело.
А може и 15 мин ХИИТ, комбинирай, разменяй и така. Но иначе - да, хранителният режим е от съществено значение.

19.03.12
17:58

Аз лично на всяка 5 седмица включвам ХИИТ кардио (15/20мин) след тренировка , мисля че и това е вариант. :)

Поздрави !!!

20.03.12
15:08

A от това кардио няма ли шанс освен на корем да сваля и на ръце , гърди ...

20.03.12
16:05

Има но ако искаш наистина красиво и стегнато тяло без кардио няма как да стане , тичането вае тялото. Съмнявам се че загубата на ММ ще е голяма ако правиш кадио веднъж на 4/5 дена. :)

Поздрави !!!

21.03.12
00:25

казано от Марлон Наков на 20.03.12, 16:05:

Има но ако искаш наистина красиво и стегнато тяло без кардио няма как да стане , тичането вае тялото. Съмнявам се че загубата на ММ ще е голяма ако правиш кадио веднъж на 4/5 дена. :)

Поздрави !!!

А проблем ли е веднъж на 4 -5 дена да ходя да ритам примерно :))

21.03.12
00:49

Не е проблем.

На бас, че има как да стане, и че не тичането вае тялото.
А и с кардио веднъж на 5 дена няма и да има особен ефект.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.03.12 00:49.

21.03.12
10:22

казано от Петко К на 21.03.12, 00:49:

Не е проблем.

На бас, че има как да стане, и че не тичането вае тялото.
А и с кардио веднъж на 5 дена няма и да има особен ефект.

какъв е начина ( химия ) или...

21.03.12
12:54

Тренировки и хранене.

21.03.12
15:10

Мисля към стандартните си тренировки 3 пъти седмично да добавя 15-20 мин. ХИИТ, като започна със скачане на въже.
Ще разбера как ми се отразява и ще реша, как да продължа нататък, надявам се да не падна много на килограми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1