21.03.12
21:07
От скоро започнах фитнес (от преди2 месеца) 171см - 65 кг,15 годишен съм.И така проблемът ми е такъв,че преди бях страшно слаб и гръдните ми мускули бяха плоски като дъска.С времето вкарах мускулна маса,но гърдите ми са разделени по странен начин,тоест между тях няма мускул (не са свързани). Запознат съм с анатомията на гърдите (Горна,Долна и средна част).Та ако някой може да ми каже упражнения за да ги свържа една с друга и ако може упражнения за покачването на мускулната им маса,целя до 3 месеца да ги направя поне 2 пъти по-големи.Благодаря предварително! :)
Ако беше запознат с анатомията, щеше да ти е ясно, че няма как да ги свържеш и също така, че нямат три части.
Иначе, упражнения за маса има десетки, но наблегни на основните - лежанка, кофи, полулег, лицеви и т.н.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.03.12 21:27.
21.03.12
21:35
Лицеви опори правя 3х30 след ставане и преди лягане.Програмата ми е:
Карам 3-ти вида лежанки,флайс,2-та скрипеца,пек-дек и дъмбел преса - това достатъчно ли е да сложа мускулна маса в тях до лятото,тренирам ги 1 път седмично с максимални килограми?
21.03.12
21:41
Качеството има далеч по голямо значение от количеството та в тоя ред на мисли мисля че нещо от сорта на:
Повдигане на щанга от лег - 4x8
Повдигане на щанга от полулег - 4x8
Повдигане на дъмбели от лег/полулег - 3x8
Кросоувър - 3x8
ще ти е напълно достатъчно. :)
Поздрави !!!
21.03.12
21:47
казано от Марлон Наков на 21.03.12, 21:41:
Качеството има далеч по голямо значение от количеството та в тоя ред на мисли мисля че нещо от сорта на:
Повдигане на щанга от лег - 4x8
Повдигане на щанга от полулег - 4x8
Повдигане на дъмбели от лег/полулег - 3x8
Кросоувър - 3x8
ще ти е напълно достатъчно. :)Поздрави !!!
Надявам се да си прав,мерси за програмата,ще я пробвам,а мога ли вместо дъмбел пресите от лег/полулег да ги правя на наклонената лежанка?
21.03.12
21:59
Ами то повдигането на дъмбели от полулег няма как да стане на друга лежанка освен наклонената. :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 21.03.12 21:59.
21.03.12
22:07
За мен най-класическата и ефикасна програма за гърди е : Повдигане на щанга от лег 3x6-10,Повдигане на щанга от полулег 3х6-10,Кофички с тежест 3х10-12,Флайс от хоризонтален лег 3х12
Пич, имах проблем с гърдите, а тренирам от доста години. Всичко се оправи, откакто почнах да чета като луд материалите в нета.
Първо си виж храненето и калорийния прием. После вече ако установиш, че е като хората и само в гърдите не качваш, значи наистина проблема е в тренировката за гърди.
Някои методики, които имаха уникален ефект при мен:
1. Тъй като си начинаещ, си прави повече многоставни упражнения като:
Лежанка с лост/дъмбел (наблягай на горната, хоризонталната я включвай по веднъж на 2 седмици) Можеш да ги заменяш с Машина за гърди.
Кофички Жиронда (брадата на гърдите и краката изпънати напред пред тялото)
Може да сложиш Пек дек машина и флайс, но пригодени за горна част.
Като изключиш първите 2-3 серии от цялата тренировка, останалите ги прави до пълен отказ (форсирани, частични, рест-пауза, дроб серии, негативни повторения и т.н.) Старай се да правиш по 8-12 повторения като при форсираните, перфектната серия ти е 9 + 2-3 форсирани. Прави негативното движение бавно - около 2 сек.
Не превишавай 16 серии общо за цялата тренировка.
Като направиш известен опит, тренирай по системата 8х8 на Жиронда за 1.5-2 месеца и си готов.