Съвети и коментари по програмата и хранителния ми режим.

22.03.12
09:39

Здравейте, ще съм благодарен на съвети и коментари по програмата и храненето ми.

Цел: релеф за лятото
Фитнес опит: почти 3 години.
175см, 74-5 кг.
Храненето е предимно ВМ НВД, въглехидрати в тренировъчни дни на обяд. Мъча се да огранича последното ядене да е поне 2ч. преди лягане. Закуската е винаги плод, овесени трици, ленено семе, пчелен прашец, мед и мляко в блендера. Обяд - пилешко или риба на скара и салата. В тренировъчните дни вместо салата - ориз или варени картофи. Следобед - кисело мляко. Вечерята е пак месо на скара, спанак, броколи, яйца, сирене, извара, кашкавал, маслини  - такива неща в различна комбинация. Сладко и тестени храни ям в много редки случаи, газирано и сокове не пия. Кафето е без захар. Наблягам на зеления чай. Да уточня, че мн лесно качвам килограми, за жалост не само мускули :)
Добавки: в момента креалкалин, мисля си за no-explode като го свърша.

Тренировки: Понеделник, Сряда, Петък, понякога и Неделя ако съм в кондиция.

Програма за първи ден - гърди, рамо

кофички - 3х10
повдигане на щанга от лег - 3х8
повдигане на дъмбели от полулег - 3х10
флайс - 3х10
арнолд преси - 3х10
повдигане на щанга до брадата - “хеликоптер” широк хват - 3х8
разтваряне с дъмбели встрани - 3х8
повдигане на смит машина за трапец - 3х8

Програма за трети ден - гръб, крака

набирания - широк хват пред гърди - 4 х колкото мога
гръбни преси - 3х8
мъртва тяга - 4х8
гребане с щанга, подхват - 3х8
обратно гребане - 3х8
обратен пек дек - 3х8-10
клекове с щанга- 3х8

Програма за пети ден - трицепс, бицепс

избутване на щанга тесен хват - 3х10
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х10
трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х10
бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - 3х10
кофички - 3х10
концентрирано сгъване с дъмбел - 3х10

Корем мисля да включа като поизчистя малко мазнинки.
Кардио: Имам идея за табата сутрин. Пробвах веднъж с тръстъри с дъмбели и имам още мускулна треска. Утре пак се мятам...може би с лицеви.

Давайте съвети :)

22.03.12
10:16

Ми, пич ... това гръб с крака, не знам дали изобщо някой тук ще се съгласи, че е удачно.
Включи и кардио 2-4 пъти седмично и този НО-Хплоде не знам, дали при чистене може да се включи, но според мен - по-скоро не.
Намели си почивките между сериите и си направи приличен калориен дефицит и си готов.

Не виждам защо да не прави крака с гръб. Само че не по този начин. Намали малко упражненията за гръб и сложи още две-три за крака.
Освен това мисля, че ще е добре кофичките да са след флайса, а “хеликоптера” след разгъването в страни.

Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 22.03.12 11:57.

22.03.12
14:18

Засега не ми е проблем да ги правя в един ден. Гърба ми е малко изоставащ на фона на останалите мускулни групи и затова правя повече упражнения. Краката са ми добре и си мисля, ако сутрин в табата- та има и клекове, не могат ли да се избегнат тия доп. 2-3 упр. за крака?
Колко трябва да са упр. за гръб според вас, при положение че мъртвата тяга не я правя с много килограми засега?

22.03.12
14:27

казано от Веселин Блажев на 22.03.12, 11:55:

Освен това мисля, че ще е добре кофичките да са след флайса, а “хеликоптера” след разгъването в страни.

Четох наскоро една статия в подобен сайт, че хиликоптера с широк хват помага за “ширина” и закръгленост на раменете. Препоръчват го след раменни преси и преди странично разгъване. Мисля да пробвам.

22.03.12
21:26

Имаш тънък врат момче! И прасците са слаби.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1