22.03.12
21:31
Эдравейте.Искам да ви попитам едно нещо. Эначи аэ правя лицеви опори една серия эа гърди 10-11 до 20 , следващата ми серия е эа трицепс от 11 до 20 пак , това на всеки 5 мин . Тоест минат ли 5 мин почивка почвам эа другото да правя след това эа другото и така. Може ли да ми кажете дали ще има някакъв обратен ефект , мисля , че не ама се пак има доста обраэовани на тема лицеви и фитнес.Със една дума нали няма да има никакъв обратен ефект или нещо друго и т.н?
22.03.12
21:39
Няма да има обратен ефект. Намали почивката, 5 минути е прекалено много.
22.03.12
22:06
Эа момента съм на 5 минути.Эначи няма риск да стане някакъв обратен ефект и на нещо друго и тн?
Със една дума всичко ще си бъде нормално и беэ проблеми?
Потвърдиха ми това което каэа и ти , че няма да има ефект , но се пак реших да питам.
Нека и други да отговорят може да има хора на друго мнение.Мерси эа отговора :)
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 22.03.12 22:22.
Здравей!
Няма да има “обратен ефект”, всъщност е по-добре да се комбинират различни видове лицеви упори.
Чудно ми е, какво очакваш да постигнеш с тези бройки и почивки?
Не разбирам, за къкъв обратен ефект питаш, затова е добре да ни го изясниш по- добре това нещо. Що се отнася до почивките, 5мин. според мен са прекалено много. Имай в предвид, че колкото по- малка ти е почивката между серийте, толкова повече си товариш пълноценно мускулите и получаваш по- добър резултат. Аз лично правя почивка между серийте 1,5мин. В крайна сметка смятам, че оптималната почивка трае около 2мин. и всеки решава, колко да е точно тя.
23.03.12
13:32
Благодаря Ви :) Под обратен ефект имах нещо в предвид с мускулите и тн.
Благодаря :)
Вярно , че има ефект , но не трябва ли да се правят от друга страна по-дълги почивки , каэвате 2-3 мин максимум , но все пак така се преуморява много рамото и тн.Имам в предвид понякога по-дълги почивки
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 23.03.12 14:53.
Преди да коментираме как да тренираш, не е ли по-добре да кажеш какви са ти целите и дали правиш други упражнения, освен лицеви.
Правиш до 20 лицеви опори и почиваш 5 минути? Стига глупости.. или си 200кг и правиш лицеви опори за пръв път в живота си, или премълчаваш нещо.Шанса да ти се преумори рамото, както казваш, е нищожен, освен ако не чувстваш известна преумора?
23.03.12
19:35
Първо ще отговоря на първия коментар след моя.
1.Ами аэ правя лицеви опори эа сила това е, мускулна маса няма да мога да имам но поне сила ще имам, главно эаради силата правя лицевите.
2.Не съм 200-та килограма 83-85 съм , правех 20 лицеви опори , эащото мислех , че эа да има ефект трябва и добра почивка да се прави эа да може да направиш нова серия и това е. Днес беше първият ден, в който почивка над 3 мин няма. Имаше някаква почивка по-дълго , но това беше когато ходих навън. Правя эа трицепс после гърди или обратното , 2 мин почивка макс правя си сериите , но като почна 4-тата 5-тата серия леко не усещам сила да правя лицеви , усещам , но максимум эа 10-11 лицеви опори или 9-10.
24.03.12
12:12
Някакво мнение?
Е какви са тия 5 мин?! Не повече от 1-1.30. Ефект - ще тонизираш мускулите, нищо повече.
25.03.12
18:41
Благодаря Ви на всички эа съветите , следвам това , което каэвате и има ефект :)