26.03.12
22:43
Здравейте. Аз съм на 21 години, висок съм 180см и в момента тежа 75 кг. Като започнах фитнес преди 7 месеца бях 62. По принцип съм ектоморф, трудно качвам килограми. Тези 13 кг съм ги качил с много ядене и тежки тренировки 3 пъти седмично, като наскоро приемах и протеин и креатин. Не съм правил никакви специални диети. Силата си ми се качва всяка седмица, винаги вдигам килограмите на упражненията и така нататък. Само имам един проблем - почти не ми личи, че тренирам. Имам сила, по-здрав съм си от всякога, но дори миналата година по това време изглеждах по-здрав след само 4 месеца тренировки. И тогава както и сега си тренирам еднакви упражнения, винаги за маса. И тогава и сега си правех кардио поне веднъж седмично, нито пък съм правил по-специални диети. Само тогава имаше по-голям видим ефект от креатина, докато сега няма такъв.
Ето защо сега се чудя дали да си заменя тренировката за маса с такава за релеф, като за всички мускулни групи (без краката) смъкна килата и почна да правя повече повторения. В момента за всяко упражнения правя 3 серии по 8 повторения. Мисля да вдигна повторенията на 14-16 и сериите на 4. Храненето не ми е идеално, но се храня 5-6 пъти дневно с полезни неща (овесени ядки, кисели млека, ориз, картофи, пилешко/свинско/плодове/яйца, в същото време не ям хамбургери, пици и подобни) и нямам намерение да го променям.
Мисля от тази седмица да почна да тренирам за релеф и се чудя дали ще има по-голям външен ефект? Все пак не съм някой с голям % подкожни мазнини.
26.03.12
23:03
Имам предвид, че не смятам за необходимо да тренирам краката за релеф, и ще си ги тренирам за маса както до сега ;)