26.03.12
21:18
Добър вечер!! Тази година ще се пробвам в Симеоново ( 183см ,83 кг) ,ходих на фитнес, спрях го.. сега тренирам на лостове през 2 дена поради здравословни причини ! Мислех си ,че съм заякнал ,ама май не.. правя си по 10 набирания , 10-12 кофички на серия без проблем нали ! Трябват 30+ лицеви опори , правя ги 30 обаче последните 2-3 ми се гънат ръцете ,правя ги с раменен хват и до долу ! Ще ми помогнете ли да ги направя 40 ( да ми е спокойно на главата) имам 2 месеца, мисля ,че ще се справя ! Сега почвам и 30 м и 800 м. за време.. скока ми куца доста , просто нямам техниката и скачам прав ,не мога да го обясня точно и там ,ако може да ми помогнете ! Някаква програмка така лека за качване на силата за лицевите ! Благодаря предварително ! Лека вечер !
http://hundredpushups.com/ <- имаше хора от форума, които са доволни от тая схема.
Трябва ли да са с раменен хват? Разшири го малко и ще ги увеличиш поне с пет.
Ето ти пример как стана при мен. До тази зима можех да правя максимум по 30 лицеви опори и то, когато съм във форма.
Има един класически метод. Например: ако можеш да направиш 4 набирания на лост, но искаш да станат 7-8, то тогава правиш 4 почиваш например 20сек. и правиш още 3-4 като целта е времето между серийте да става все по- малко 20…15…10…5сек. и накрая вече можеш да правиш 7-8 повторения в една серия.
Как тренирах аз: целта ми беше да мога да направя повече от 30 лицеви опори. Взимах един часовник за засичане на времето за почивка. Правя 10 лицеви, спирам - почивам 10сек. като на 10-тата секунда започвам да правя още 10 лицеви, после пак 10 сек. почивка и така правя 5 пъти по 10 лицеви с почивка по 10сек. Да наречем това дотук 1 рунд, аз правех 4 рунда, между рундовете почивах по около 2 мин. като общата бройка беше 180-200 лицеви. ( не са точно 200, защото въпреки почивките по 10сек. е много изморително и работоспособността на мускулите ми падаше).
Резултат: След по- малко от 1 месец и 6-7 такива тренировки аз започнах да правя по 50 лицеви опори. (отнася се само за първата серия, при която тези 50 са до отказ, като при 2-ра са около 30, 3-та 20-25 и 4-та около 20 повторения). Все пак чудеса за 1 месец не стават, но от максимум 30 до максимум 50 повторения, макар и само в една серия, си е добре. Естествено, ако търсиш резултат от рода на 4 серии по 50 повторения може да опиташ изпитаното от мен като намалиш времето за почивка по време на рунда от 10 на 5сек. или да се стремиш да увеличиш повторенията в рунда и те да станат от 5x10 на 6-7x10.
Това е от мен, дано съм бил полезен. Успех!