Бокс за момичета

30.03.12
01:05

Здрасти :)
Знам,че е форум за фитнес,но все пак.
Аз с фитнеса не се понясям особено,правя яко маса и само едрея.Почти винаги съм с компания,разсейвам се и тн.
Така на 17г. 158см. 52кг. (а преди 2 години бях 45кг :( )
Искам съвет от някой,дали бокса е подходящ за момиче,което може би е ендоморф (въпреки,че може и да е мезоморф)
Ходих 2 седмици и имам чувството,че се подух.Спрях,защото китките почнаха много да ме болят.Чудя се дали да продължа или да отида в аеробиката.
С диета знам,че ще сваля,но спра ли ги качвам бързо.Винаги съм +/- 5кг.С бокса още 1вата седмица свалих кило без хранителен режим.Все пак се чувствам по-едра.Моля някой да ме посъветва.

30.03.12
07:13

Прави това, което ти харесва. Недей да мислиш на спорта като за “ще ме направи едра”, “ще ме заболят китките”, “дали ще ми помогне да отслабна”. Трябва с нетърпение да очакваш тренировката, да ти доставя удоволствие. Имам чувството, че искаш моментни резултати и заради това оставаш разочарована. Дай време на нещото, което си избрала, независимо какво е то. Храни се разумно без диети, но само когато си гладна. Но не и прегладняла. След известно време ще видиш резултати като външен вид. Имай търпение. Все пак болката означава, че нещо не е наред. Посъветвай се с треньорите.

Мнението беше редактирано от Anelia на 30.03.12 07:14.

30.03.12
09:02

Попринцип болката в китките е напълно нормална в началото , просто още не са свикнали на това натоварване и след няколко седмици изчезва напълно . Друга причина може да е ако не ползваш бинтове под ръкавиците , което е задължително , а може да е и от неправилно изпълнение на даден удар . Надявам се да съм помогнал :)

30.03.12
11:46

Харесва ми бокса,обаче, да искам резултати малко по-скоро и да не наедрявам (бал)

Не правлен удар е според треньора.Винаги съм с бинтове.

Мерси :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1