30.03.12
01:05
Здрасти :)
Знам,че е форум за фитнес,но все пак.
Аз с фитнеса не се понясям особено,правя яко маса и само едрея.Почти винаги съм с компания,разсейвам се и тн.
Така на 17г. 158см. 52кг. (а преди 2 години бях 45кг :( )
Искам съвет от някой,дали бокса е подходящ за момиче,което може би е ендоморф (въпреки,че може и да е мезоморф)
Ходих 2 седмици и имам чувството,че се подух.Спрях,защото китките почнаха много да ме болят.Чудя се дали да продължа или да отида в аеробиката.
С диета знам,че ще сваля,но спра ли ги качвам бързо.Винаги съм +/- 5кг.С бокса още 1вата седмица свалих кило без хранителен режим.Все пак се чувствам по-едра.Моля някой да ме посъветва.
Прави това, което ти харесва. Недей да мислиш на спорта като за “ще ме направи едра”, “ще ме заболят китките”, “дали ще ми помогне да отслабна”. Трябва с нетърпение да очакваш тренировката, да ти доставя удоволствие. Имам чувството, че искаш моментни резултати и заради това оставаш разочарована. Дай време на нещото, което си избрала, независимо какво е то. Храни се разумно без диети, но само когато си гладна. Но не и прегладняла. След известно време ще видиш резултати като външен вид. Имай търпение. Все пак болката означава, че нещо не е наред. Посъветвай се с треньорите.
Мнението беше редактирано от Anelia на 30.03.12 07:14.
30.03.12
09:02
Попринцип болката в китките е напълно нормална в началото , просто още не са свикнали на това натоварване и след няколко седмици изчезва напълно . Друга причина може да е ако не ползваш бинтове под ръкавиците , което е задължително , а може да е и от неправилно изпълнение на даден удар . Надявам се да съм помогнал :)
30.03.12
11:46
Харесва ми бокса,обаче, да искам резултати малко по-скоро и да не наедрявам (бал)
Не правлен удар е според треньора.Винаги съм с бинтове.
Мерси :)