Структуриране на програма без опасност от претрениране

25.03.12
21:24

Начинаещ съм , доволно мазен , гоня бързи резултати , лятото идва :)
Висок съм 178см и тежа 85кг , предния месец тренирах само базови упражнения (клек,лег,тяга + някоя друга мускулна група като 4-то и 5-то упражнение) тренирах 3 дни и почивах 1 , но след 1 месец реших да разнообразя малко и измислих следното:
Ден 1 - гърди и бицепс
Ден 2 - гръб и трицепс
Ден 3 - рамо и трапец
Ден 4 - крака и корем
И от начало т.е без почивка.Тренирам така от 2-3 седмици и външен напредък не виждам , освен че вдигам килограмите за трениране.
Притеснява ме да не би да претренирвам , но пък не усещам да е така.Мускулна треска си имам , но докато дойде деня за тренировка на съответната мускулна група , мускулната треска я няма.Както се вижда от програмата гърдите и бицепса са първи ден , та въпроса ми е - достатъчни ли са 3 дни докато тренирам другите мускулни групи , да се възстановят гърдите и бицепса ?
Моля някой пич да хвърли едно око и ако вижда програмата по друг начин , да драсне 1-2 реда . Възможно е да се вмъкне 1 ден почивка , но в средата или в края на програмата аз не знам.
Разполагам с Лежанка,дъмбели,успоредка,лост и тежести.
Мерси !

Темата беше редактирана от Васил Станев на 25.03.12 21:27.

Напиши упражненията, но все пак се съмнявам да претренираш.

30.03.12
11:59

Резултати може и да не видиш с такива тренировки. Казваш че си начинаещ, това означава че тялото ти не е много свикнало на големи натоварвания и плътни тренировки всеки ден. Това, което правиш е безумие. Според мен ако не се вманиачаваш и просто търсиш максимално изчистване за лятото, започни да тренираш по някакъв сплит, като може и да не ги диференцираш много детайлно след като нямаш опит. Може едната тренировка да ти е за избутващи, другата за дърпащи, трета да имаш за крака и корем. Не тренирай повече от 3-4 дена в седмицата и със сигурност трябва да имаш 1 ден почивка между тренировките, тренирането всеки ден не е за това ниво със сигурност. Започни да наблягаш на кардиото, поне 4-5 пъти седмично по 20-30 минути бягане. Също така обърни внимание на яденето си и като начало изчисти диетата си така че да се храниш максимално близо до общите разбирания за здравословно ядене. Всичко много зависи от това на колко години си, с какъв тип тяло, дали имаш опит с някакъв друг спорт и т.н. Но бързи резултати не очаквай. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1