Как да се разделя с целулита?

11.01.12
14:55

Дамм познатата тема на жените :)
Първо малко пред история. Висока съм 160 см и тежа 41-2 кг. Много съм горда от този факт, защото почти година съм в тези килограми. И причината не са диети, аз съм от онова малцинство жени, които сме си слаби. Лесно сваляме кг. и с мнгоо усилия успявме да качим. На пръв поглед нямам от какво да се оплача от фигурата си, но дефакто не е така. Преди тренирах само за тонус. Но от няколко месеца съм решила да се разделя с целулита (мазнините) по краката си. Искам хубави крака :( За тези 2-3 месеца не виждам ефект. Говорих с приятели, които се занимват по-сериозно с фитнес и ми препоръчаха Л-карнитин. Прочетох за него, но още се чудя дали е добър вариант за мен. В какви дози е добре да го взимам и дали само Л-карнитин или в комбинация с друга добавка. И най-вече се притеснявам да не отслабна много, че това определено не е добре за мен.

Някакъв съвет ще ми дадете ли?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.01.12 15:13.

11.01.12
15:07

Трябва си мускул и да няма мазнини за да се махне целулита. Аз ти препоръчвам - ЩАНГИ :).

11.01.12
16:14

Точна рецептата в борбата с целулита няма. Общите правила са диета, фитнес, масажи, вода +  воля. л-карнитина няма да помогне в борбата с него...според мен ...ще се разделиш евентуално с още някое килце, което не значи, че ще е точното депо целулитни клетки...И всичките ми приказки са общо взето стрелба в тъмното...от от целулит до целут разлика да искаш...

11.01.12
16:32

дамм. аз май избързах да пиша тук. Общата ми култура относно целулита определно не на нужното ниво. Сега се информира по-подробно. Не е много това, което искам да постигна, но определено бързо резултат няма да има. Масажите и съответните антицелулитни кремове до сега винаги съм ги подминавала... а май на тях трябва да наблегна.

12.01.12
12:04

Борбата с целулита е доста дълъг процес,комбинация от доста неща-спорт,хранителен режим,много вода и т.н. Ужасно е,особено като стане време за бански,голям кошмар :( аз наблюдавам по себе си,че ми поизчезва когато намаля теглото,сега активно се занимавам със спорт с много упражнения за крака с неопренови гащи и ми прави впечатление,че видимо е понамалял.

12.01.12
12:30

казано от Maria Ivanova на 11.01.12, 14:55:

...
Висока съм 160 см и тежа 41-2 кг. Много съм горда от този факт, защото почти година съм в тези килограми. ...

Никога няма да разбера подобен род мислене... Освен ако не си момиче 6-7 клас, това съотношение ръст/тегло си е направо плашещо от гледна точка на здравето.

За целулита - той си е нещо нормално, дори бебетата си го имат по рождение. Просто е подкожна мазнина с по-особена форма и е по-ясно видим при индивиди с по-разтеглива кожа. Никога не изчезва напълно, освен ако не свалите мазнините до нездравословни ниски нива. Тънкия момент е, че ако останеш на тези безумно ниски кг, никога няма да подобриш визията. Ще трябва да подобриш съотношение мускули/подкожни мазнини, което въобще не означава да станеш напомпена културистка.

И не, дългите часове прекарани на велоергометър/пътечка/кростренажор и уредите за крака “yes-no” НЯМА да подобрят положението. Гладуването също не е вариант.

12.01.12
13:51

Целулитът може да го третираш с различни видове скръбове и да се масажираш с плетени гъби, важното е да има триене и да премахваш горния, ненужен слой епидермис. Не казвам, че краката ти ще се изчистят, но определено ще станат по гладки. Аз всяка година, като се постопли, започвам вкъщи да си правя подобни процедури. Първо търкам с плетената ръкавица по-засегнатите места(става червено), след това в банята се третирам със скръб ( моят е с някакви морски водорастли) и накрая се мажа с бебешко олио. Гарантирам, че ако го правиш редовно, поне 4 пъти в седмицата, кожата ти ще стане по-гладка и мека, но завинаги от целулит надали ще се оттървеш.

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.01.12 14:12.

12.01.12
15:45

http://www.bb-team.org/articles/3847_da-kazhem-sbogom-na-tselulita

12.01.12
17:14

Как се храниш? Спорта ще ти помогне, но храната е много по важна. Трябва да се укрепва съединителната тъкан вътрешно, в превод- лецитин, витамин е, колаген, омеги. Още по в превод- яйца, ядки, желатин,риба. Мазилата също не помагат особено, защото проблема е вътрешен- ендокринен, хормонален и генетичен за жалост. Забрави всичко сладко, дори и прехвалените плодове

26.01.12
09:26

Искам хубави крака :( За тези 2-3 месеца не виждам ефект. Говорих с приятели, които се занимват по-сериозно с фитнес и ми препоръчаха Л-карнитин. Някакъв съвет ще ми дадете ли?

Цитат от списание Beauty

Идеалните крака

Първият критерий за стройност е т.нар. “четири прозорчета”, който можете и сами да проверите. В изправено положение съберете краката си плътно един до друг. В определени места краката се допират, като “правилните” образуват 4 малки прозорчета – между стъпалото и глезена, над глезена, под коляното и над коляното в долната част на бедрото (там прозорчето трябва да е най-малко).

Освен този принцип са известни още 13 критерия за стройност и красота. Какви трябва да са идеалните крака според изследванията?
1. В спокойно състояние предната част на коляното трябва да е с формата на детско личице (с изразени челце, бузки и брадичка).
2. Мястото под коляното да е толкова тънко, колкото и глезена, или поне да са близки по размери.
3. Идеалният глезен е тънък, но не прекалено.
4. Отстрани на коляното да не се наблюдават никакви изпъкнали части.
5. От задната страна на коляното трябва да има изразена вдлъбнатина. Специалистите смятат, че точно тази вдлъбнатина е едно от най-прелестните места на женското тяло.
6. Мускулите на прасеца не бива да са прекалено развити, за да не нарушават идеалното очертание на крака.
7. Ахилесовото сухожилие е тънко и има правилни вдлъбнатинки от двете страни.
8. Петата е немного издадена, с леко заоблена форма.
9. Нагоре бедрото трябва да изтънява.
10. Най-широката част на бедрото
е в горната 1/3.
11. Профилът на бедрото да не е издаден напред и постепенно да изтънява в посока към коляното.
12. Коляното трябва да е на еднакво разстояние от горната и долната част на крака, т.е. точно по средата между горната част на бедрото и стъпалото.
13. Идеалният крак е с леко вдлъбнато и тънко стъпало, пръстите са разположени свободно един до друг и не бива да са деформирани от неподходящи обувки.

А, дали е така ... кой да ми каже...
Лично аз имах най-положителни резултати от профисионален масаж 3 пъти седмично и подържащи клепания с мазила у дома. Всичко останало, което мацките са споменали преди това е задължително условие.

26.01.12
09:33

Идеалният крак, или крака са тези, които имаш! Обичай ги и те ще отвърнат със същото :)
Дива, имаш страхотни крака и с интерес чета опита ти. Мисля, че много чудесни неща можем да научим от теб. Но за плодовете, мисля, че не трябва така категорично да ги отхвърляме—те (както и екстракти от тях) са основна съставка в борбата срещу целулит или въобще трудно заменим фактор по пътя къмто здрава кожа.  А между другото, кожата е най-големият орган в човешкото тяло.  Ето защо е нормално цялата ни култура на хранене да налага непосредственото си, трайно и упорито установено отражение върху този най-осезаем по площ и функции орган.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.01.12 09:47.

26.01.12
09:39

казано от el на 26.01.12, 09:26:

...
Цитат от списание Beauty

Идеалните крака

...

...

Господи!!! И после защо болшинството жени били програмирани... (dull)

26.01.12
09:57

казано от Vic на 26.01.12, 09:39:

...
Цитат от списание Beauty

Идеалните крака

...

...

Господи!!! И после защо болшинството жени били програмирани... (dull)

Така ще бъде докато има Космо и съвети как за 15 минути да сваля 18 кг. :D

26.01.12
10:28

Искам хубави крака :( За тези 2-3 месеца не виждам ефект. Говорих с приятели, които се занимват по-сериозно с фитнес и ми препоръчаха Л-карнитин. Някакъв съвет ще ми дадете ли?

Цитат от списание Beauty

Идеалните крака

Първият критерий за стройност е т.нар. “четири прозорчета”, който можете и сами да проверите. В изправено положение съберете краката си плътно един до друг. В определени места краката се допират, като “правилните” образуват 4 малки прозорчета – между стъпалото и глезена, над глезена, под коляното и над коляното в долната част на бедрото (там прозорчето трябва да е най-малко).

Освен този принцип са известни още 13 критерия за стройност и красота. Какви трябва да са идеалните крака според изследванията?
....

Муахахах прочетох до третото и вече ми се искаше да се гръмна! И със сигурност не искам коленете ми да имат формата на детско личице, подяволите! Какво като няма да са идеални :D Все пак съм сигурна, че всички тези девойки /и не толкова девойки/ които четат подобен род “литература” гъмжаща от полезни съвети, за какво ли не и най-вече за отслабване, наистина са отслабнали и то бързо 1,5-2 килограма....от към мозък! (giggle)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 26.01.12 15:49.

26.01.12
12:29

Тренировки + хубава храна + вит. Д-3 (sun)

Аз преди си бях целулитна бомбичка, сега нямам и грам. :)

30.03.12
23:02

казано от Vic на 12.01.12, 12:30:

...
Висока съм 160 см и тежа 41-2 кг. Много съм горда от този факт, защото почти година съм в тези килограми. ...

Никога няма да разбера подобен род мислене... Освен ако не си момиче 6-7 клас, това съотношение ръст/тегло си е направо плашещо от гледна точка на здравето.

За целулита - той си е нещо нормално, дори бебетата си го имат по рождение. Просто е подкожна мазнина с по-особена форма и е по-ясно видим при индивиди с по-разтеглива кожа. Никога не изчезва напълно, освен ако не свалите мазнините до нездравословни ниски нива. Тънкия момент е, че ако останеш на тези безумно ниски кг, никога няма да подобриш визията. Ще трябва да подобриш съотношение мускули/подкожни мазнини, което въобще не означава да станеш напомпена културистка.

И не, дългите часове прекарани на велоергометър/пътечка/кростренажор и уредите за крака “yes-no” НЯМА да подобрят положението. Гладуването също не е вариант.

Това мнение адски много ми харесва защото е напълно вярно! :)
И аз си мислех и друго че при тези килограми е невъзможно да има целулит, аз лично и при 55 кг нямах целулит поне не и видим за мен. Така, че малко се изненадах.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1