31.03.12
01:11
Здравейте,
нека разказа с няколко изречения за последните години спортния ми опит.Ходих в продължение на близо две години интензивно в зала, за да подобря физическата си визия и тонус.След това прекъснах, станах студент, спрях цигарите и напълнях доста.С близо 20кг+, но ежедневните занимания с няколко вида спорт не ме залежаха, та така до ден днешен.Прочетох, колкото можах, преговорих това-онова и е време да вляза пак в залата, но се нуждая от някои правилни отговори.Искам да сваля тези 20+кг, всъщност съм 180см на 105кг 21 годишен.(преди 180/77), мисля да се възползвам от продукт като фетбърнър, протеин (ако е удачно да се комбинира) и пр. , но за това ще питам, където трябва.
Избрал съм програма - http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane
Това ще е за корема - http://www.bb-team.org/workout/1422_programa-za-styagane-na-korema
Въжето стои до мен, маратонките за бягане са чисти и готови за утре.
Относто програмата ме интересува дали може да се препоръча по-добра, имам време за до 4 тренировки най-много в седмица.Редно ли е да се комбинира с тази за корема.
Ако има интерес от екипа на сайта може да направя дневник, за да докажем заедно как бб-теам помага на всички за всичко.
Много пропуски в секция хранене имам, когато имам време ще дочитам, но основните неща ги знам.Без цигари, алкохол, тестени и газирани напитки, учестено хранене на малки порции, въглехидрати преди и/или след тренировка, по-голямо количество протеин сутрин и вечер, никаки “джънк фууд” изделия.
Диетата мисля да вкарам поне след 2-3 седмици след като запозная мускулите с железата.
Благодаря, че отделихте време да прочетете целия ми пост!
ПП - Ако се сещата други тренировки, по-ефективни от горепосочената или някъде греша, чувствайте се свободни да пишете критика.Започвам пак да уча. :)
Темата беше редактирана от GoldHands на 01.04.12 16:28.
Замени тичането с велоергометър, пази си ставите. :)) Съвета ми е да седнеш и да си сметнеш БМР и ОКБ и да ги спазваш още от сега, дори тренировката ти е второстепенен фактор. Ако ще пускаш дневник продължавай да агитираш така добре, ще се намери някой да те следи. :)
31.03.12
12:58
За дневника решаваш и си правиш той е повече за теб самия отколкото за други хора. Ще можеш по лесно да си следиш напредъка и храната. По този начин ще предоставиш възможност и на другите хора да коментират и да ти помагат. Ако имаш възможност да отделяш по 10-15мин на ден направи си и почвай да тренираш. Програмата не е важна, по важно е да се тренира. Няма универсална програма и по-добра. Програмите се сменят на всеки 2,3 месеца има хора и по често, а има и такива които изобщо не ги сменят. Най-важно е да се тренира и да се влезе в някакъв спортен режим. Затава започни да тренираш и да си следиш тялото.
Поздрави от мен и успех...
Благодаря, колеги, мотивирате ме достатъчно, прави впечатление и темата къде е преместена.Утре настъпвам към залата.
Вчера около един час футзал и 5 мин. скачане на въже.
BMR го смятам 2261,7 х 1,725 = 3901, 4325 крайно Като отворя скоба да кажа, от понеделник той става 7 тренировки, 4 дена в зала и поне три дена допълнителна физическа активност, като я причислявам към кардио.Ходя да играя футбол/баскетбол/тенис на маса + въже най-малко три дена в седмицата.ОКБ така и не разбрах как се изчислява?
В изданието ни четох за сваляне до 8% най-много на месец, изчислено става 8,4кг за един месец или 2,1 кг на седмица, това ще следя.
Целта ми е да намаля теглото и възвърна поне предишния си вид.Излишните подкожни мазнини ще паднат с регулиране на теглото към нормалното.
Мисля, че имаш някаква грешка с изчисленията. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 Погледни тази тема. :) Футбола и тениса аз не ги смятам като кардио, по-скоро минават за ежедневие. :)) Така, че не си търси оправдания да не въртиш на колелото. :)
:)
Хванах си грешката къде е.Явно съм смятал BRM с умножението на 1.7, а то не трябва, защотот отивам към изчисляването на ОКБ.
БРМ - 2261,7
ОКБ - 3401, 4325
Протеин - 210
2261,7 - 210 = 2051,7
За да намеря кал. на мазнините и въглехидратите деля 2051 на 2 и излиза по 1025 кал.
Добре ли се справям?
Избрах РБД, защото съм бил на НВД преди за 1-2 месеца и знам, колко е трудно да тренираш на нея особено, ако се стараеш да си стриктен.Не гоня състезателни резултати или релеф.Тъй като съм студент мога да си позволя, да си готвя, каквото трябва.Има още немалко неща да доизясня и преговоря, ако случайно съм допуснал грешка в разсъжденията си.За ротация на въглехидратите из форума мернах като предложение и това ще прегледам.
Определено усещам как цялата идея с тренировката започва да ми харесва.На 1 април миналата година казах НЕ на цигарите, на този 1 април ще кажа ДА на сериозния спорт.
Едит: Т’ва за колелото се смях с глас!
Мнението беше редактирано от GoldHands на 02.04.12 00:49.
Само да ти напомня.. :Д за цел си писал, че искаш да свалиш близо 20 килограма, които не са никак малко. Обмисли да направиш едно 2 месеца НВД сериозно, последвано от РБД, евентуално и от въглехидратна ротация накрая. : ))
протеините имат по 4кал на грам, тоест 210гр са ти 840кал :))
Реши какво точно искаш да правиш и ще ти дам точни насоки. : )
Хубаво е да има такива точни хора!
Искам тези 20 кг да ги сваля и запазя теглото си след това.Мъчно е с НВД в залата да се дига.
Ще ми бъде интересно да видя предложението ти, предполагам и на другите колеги от форума.
BMR - 2547,3 х1.55
3948,315 поддържане
3400кал сваляне
Нисковъглехидратни дни:
белтък 2,5гр/1кг - 262,5гр х 4кал = 1050кал
въглехидрат 1гр/1кг - 105гр х 4кал = 420кал
мазнини ( останалите калории) 1930кал/9 = 214гр мазнини
Разделено на равни приеми, като въглехидратите са ти само на закуска и след тренировка. Мазнините - преди лягане.
Зареждащи дни:
белтък 2гр/1кг 210гр х 4кал = 840кал
въглехидрат 3гр/1кг 315гр х 4кал = 1260кал
мазнини ( останалите калории) 1300кал/9 = 145гр мазнини
Въглехидратите са с нисък ГИ и зареждаш до обяд, тоест първите 3 хранения.
Иначе НВД схемата е това:
- 2 седмици ще зареждаш веднъж на 6 дни
- 2 седмици ще зареждаш веднъж на 5 дни
- 2 седмици ще зареждаш на 4 дни
- 2 седмици ще зареждаш на 3 дни
- 2 седмици ще зареждаш на 2 дни
—> влизаш в РБД Но тогава ще си други килограми и да направим сметките от сега, няма да е удачно.
често използвани продукти:
пилешко филе - 23гр белтък
бадеми(само сурови) - 51гр мазнини
зехтин - 100гр мазнини
овес - 66гр въглехидрат
ориз - 80гр въглехидрат
Стафиди - 70 въглехидрати............ на 100гр
По тях и още други ще ти съставя примерно меню, ако не можеш да се справиш ще напиша и за цялата седмица с разнообразни храни, но ще отнеме повече време. Добре е да кажеш и кога си свободен, за да мога да съобразя храненето с тренировките.
Друго:
течности 4-5 литра вода е добре да имаш на ден, избягвай храни богати на натрий също
забрави за сладко, солено, подсладители и най-вече алкохол
сън - 8 часа
Въпроси ? : )
Мнението беше редактирано от NRG на 03.04.12 07:25.
Болен съм от три дена, явно другата седмица започвам.
Дните ми за тренировки ще са: неделя, понеделник, сряда и четвъртът ИЛИ понеделник, вторник, четвъртк и петък.Ще пробвам, ако не стане започвам да сменям дните за тренировка. :)