Добра ли е тази тренировъчна програма?

Здравейте! Аз съм момче на 15 години 197-8см висок и 59кг. Искам да кача мускулна маса. Въпросът ми е следният: Добре ли е  да се тренира 3 пъти седмично? Ето ми и програмата:

1.Понеделник: гърди и бицепс
2.Сряда: гръб и трипецс
3.Петък: рамо, трапец, крака

Извинявам се ако има правописни или граматични грешки.

03.04.12
21:12

Изглежда абсолютно стандартна, само бих разменил бицепс с трицепс в дните и не бих се занимавал с трапец.

03.04.12
21:59

Крака, рамо и трапец това ще е най не ефективната тренировка. Не може да тренираш крака (цялата кръв влиза там) след това рамо.
Прави краката в отделен ден, или ако твърдо искаш да тренираш три пъти в седмицата, не прави крака и без това тях можеш да ги развиваш в по късен етап.

Поздрави! :)

Мерси за бързите отговори.Последен въпрос: 3 пъти седмично твърде много почивка ли е?

03.04.12
23:35

казано от Сашо Янев на 03.04.12, 21:59:

Крака, рамо и трапец това ще е най не ефективната тренировка. Не може да тренираш крака (цялата кръв влиза там) след това рамо.
Прави краката в отделен ден, или ако твърдо искаш да тренираш три пъти в седмицата, не прави крака и без това тях можеш да ги развиваш в по късен етап.

По добре не тренирай рамо отколкото крака!!!

HE

04.04.12
07:10

казано от Сашо Янев на 03.04.12, 21:59:

Та викаш цялата кръв отивала там, хм чудно как не съм в мозъчна смърт след вчерашната тренировка.
Колкото до съвета да не тренира крака - ми да, има достатъчно клоуни, които приличат на картоф със забодени две клечки за крака.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1