03.04.12
21:07
Здравейте! Аз съм момче на 15 години 197-8см висок и 59кг. Искам да кача мускулна маса. Въпросът ми е следният: Добре ли е да се тренира 3 пъти седмично? Ето ми и програмата:
1.Понеделник: гърди и бицепс
2.Сряда: гръб и трипецс
3.Петък: рамо, трапец, крака
Извинявам се ако има правописни или граматични грешки.
Изглежда абсолютно стандартна, само бих разменил бицепс с трицепс в дните и не бих се занимавал с трапец.
Крака, рамо и трапец това ще е най не ефективната тренировка. Не може да тренираш крака (цялата кръв влиза там) след това рамо.
Прави краката в отделен ден, или ако твърдо искаш да тренираш три пъти в седмицата, не прави крака и без това тях можеш да ги развиваш в по късен етап.
Поздрави! :)
03.04.12
22:23
Мерси за бързите отговори.Последен въпрос: 3 пъти седмично твърде много почивка ли е?
казано от Сашо Янев на 03.04.12, 21:59:
Крака, рамо и трапец това ще е най не ефективната тренировка. Не може да тренираш крака (цялата кръв влиза там) след това рамо.
Прави краката в отделен ден, или ако твърдо искаш да тренираш три пъти в седмицата, не прави крака и без това тях можеш да ги развиваш в по късен етап.Поздрави! :)
По добре не тренирай рамо отколкото крака!!!
04.04.12
07:10
казано от Сашо Янев на 03.04.12, 21:59:
Прави краката в отделен ден, или ако твърдо искаш да тренираш три пъти в седмицата, не прави крака и без това тях можеш да ги развиваш в по късен етап.Поздрави! :)
Та викаш цялата кръв отивала там, хм чудно как не съм в мозъчна смърт след вчерашната тренировка.
Колкото до съвета да не тренира крака - ми да, има достатъчно клоуни, които приличат на картоф със забодени две клечки за крака.