01.05.11
14:43
Здравейте от доста време се чудя кой от двата вида креатин да си взема.Целите ми са максимално да изчистя,без да губя ММ и при тренировка да имам по-голяма сила.Имам намерение да ги комбинирам с БЦАА.Дочух,че креатин етил естера и Кре-алкалинът не задържат вода в тялото и не вредят толкова на бъбреците,и не пречат при НВД,усвояват се много по-добре от монохидрата.Но кой от двата вида креатин да избера ? Моля помогнете !
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 01.05.11 15:44.
01.05.11
15:30
вземи си Мега Кре-Алкалин на Scitec :) Аз съм доволен от него.
От утре почвам да пия Етил Естер на Биотеч.Дано и той се окаже тъй полезен както Кре-Алкалина :)
казано от Александър Илиев на 01.05.11, 15:30:
вземи си Мега Кре-Алкалин на Scitec :) Аз съм доволен от него.
От утре почвам да пия Етил Естер на Биотеч.Дано и той се окаже тъй полезен както Кре-Алкалина :)
Човека много ясно и точно си е конкретизирал въпроса, а ти до колкото разбирам не си приемал и двете форми на креатин. До автора: Тук няма да намериш еднозначен отговор на въпроса си, ще ти се наложи да пробваш и двете за да прецениш, кое как ти действа. Нито една от двете форми не разпалага с особени предимства пред другата, тъй че няма значение коя ще избереш за първа.
01.05.11
16:17
ако имаш и още някой друг въпрос—-> http://www.bb-team.org/articles/2855_kre-alkalin-kre-alkalyn-i-kreatin-etil-ester-creatine-ethyl-ester#axzz1L6SPofYB :) Тук има повече инфо,което може да ти е от полза.
Според мен не пий креатин докато чистиш. Ако трябва да избираш между двата, кре-алкалинът е доста по-добър.
казано от LosT_xt на 05.05.11, 03:47:
Според мен не пий креатин докато чистиш. Ако трябва да избираш между двата, кре-алкалинът е доста по-добър.
Сега ако обосновеш защо, ще бъде много ценна информация за всички ни.
Креатин етил естерът е сигурно най-лошата форма на креатина и не действа . Взимай кре алкалина , не че той е нещо особено.
казано от hardrlz на 05.05.11, 21:21:
Креатин етил естерът е сигурно най-лошата форма на креатина и не действа . Взимай кре алкалина , не че той е нещо особено.
моля ??? На мен лично ми действа само той всичко е индивидуално не давай такива мнения .
Най-вероятно ти е действал пласебо ефекта .. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19524547 , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19660433 , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19585404
Дори няма да си правя труда да ги чета не ми пука какво пише току що се връщам от трен имам си голяма разлика в силата за да е плацебо ефек.
Еми като не ти пука продължавай да си даваш парите напразно , въпреки че и плацебо ефекта е голяма работа
10.05.11
16:22
казано от hardrlz на 05.05.11, 21:21:
пълна глупост.. в момента съм на етил естер и съм много доволен :)
Също така и кре-алкалина е добър вариант :)
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 10.05.11 16:23.
12.05.11
11:00
креалкалина се усеща определено
22.10.11
18:38
Аз мога да ти кажа как ми подействаха тези две форми на креатина върху моето тяло а именно - Преди време ползвах CEE и честно да си призная нямах голям ефект от него.До колкото в момента ползвам кре-алкин на Пюре,ето този - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-pure-kre-alkalyn и искам да ти кажа,че имам зверска сила.За пример мога да ти дам съвсем пресен,от вчера - имено на лег пресата за крака.Само за една седмица качих 40 кг на нея и можех да сложа поне още 30кг,но спрях,защотото усещах как краката ми не издържат вече,а и щях да мина 300 кг,което за мен е много.
Ползвал съм и няколко пъти монохидрат,от които винаги съм бил доволен,но ако трябва да съпоставя 3-те форми най-добре почувствах кре алкина.
Ако ще си взиаш и BCAA препоръчвам ти тези на Pure Nutrition,същатата марка,като на кре-алкина,който пия много съм доволен и от тях.
казано от Hyperion на 08.05.11, 18:52:
Интересно ми е как може да има пласебо ефект при креатин?
http://bg.wikipedia.org/wiki/Плацебо-ефект научи какво е плацебо ефект .
04.04.12
22:26
Искам да попитам защото съм нов Кре-алкалина като се спре например за 1-2 месеца но тренирам ще спадна ли?И другия въпрос е излиза ли на допинг тест защото на мен всеки месец ми се правят такива Благодаря предварително :)
04.04.12
23:49
Препоръчвам ти преди да почнеш да пиеш какъвто и да е креатин, да се обосновеш добре за него, за да не направиш някоя глупост... Но иначе креатин се пие 2 месеца, след което се спира за 1 и се почва отново, иначе си даваш парите на вятъра. За допинг ми звучи абсуртно да излезне, но не съм сигурен ... Има някой неща, с които трябва да си запознат с креатина, преди да почнеш да го ползваш за това първо почети ...
Пробвал съм единствено Кре-алкалин и ефекта за 40 дни е кръгла 0 (нула), трябваше да послушам колегите и да си взема моно. Важното е да се експериментира :)
09.04.12
16:20
В този формат няма как да стане дискусия...
По принцип, след като про-хормоналните препарати минаха към забранените, след решение на американската агенция по храните и лекарствата, много фирми се преориентираха към разработване на подобрени версии на класически добавки като креатина. Това тласна напред научно-развойната дейност и директно доведе до появата на десетки нови форми на креатин. Но противоречията за двете форми тръгнаха от едни лабораторни изследвания - авторите са IBC - Integrated Biomolecule Corporation - а поръчителя е All American Pharmaceuticals, които са разработили Кре-алкалина. Та тези уж подробни изследвания доказват, че КЕЕ е лъжа. След редица скандали и взаимни обвинения, повечето специалисти приемат че лабораторните резултати са фалшифицирани. Няма изрични доказателства за предимствата на която и да е от двете форми. Bodybuilding.com организира серия от кръгли маси с участието на представители на производителите и поддръжниците на двете форми на креатин. Там са изложени образци на лабораторните тестове и други аргументи. Резултатът е спорен и поне аз продължавам да съм скептичен и към двете.
Така че, ако защитавате едната или другата форма на креатин, наистина е добре да се обосновавате с нещо повече от “на мен ми действа много добре или един много як тип в залата го каза”.