12.07.05
14:05
Привет ! Аз съм почти на 15 години и тренирам от 4-5 месеца.Висок сам около 184см и тежа 70кг.До сега ходих 3 пъти седмично а от скоро почнах 4 пъти! Програмата за 3 пъти ми беше :
ден 1 : Гърди+Бицепс
ден 2: гръб+Трицепс
ден 3 Рамо + крака + трапец
- Като във всяка тренировка правех и корем.Ходех понеделник сряда и петък. И сега нали е лято реших да мина на 4 дневен сплит консултирах се и ми препоръчаха този вариант : http://www.bb-team.org/training/000160.php
Аз още нямам 9 месеца , но реших да започна от по-рано 4 дневен сплит.Има много упражнения който са ми трудни обаче. Примерно набиранията ... повдигане на кратака от вис за корема този уред дори го няма в наща зала а в тази програма гледам че няма и дърпане на скрипец което съм слушал ,че е много хубаво и разширява гърба.
Та сега се чуда какво да направя как да тренирам по каква програма?! Мислех по тази за напреднали дето сам дал линк по-горе ,но..има някой неща който не мога да правя в нея и лиспват някой много важни упражнениа ..поне както сам слушал.МОЛЯ помогнете и дайте съвети надявам се да сам бил ясен .... :roll:
начи мисля че още не си готов за 4 дневен сплит,
всяко упр може да бъде заменено
защо не смениш залата?
може ли примерно да тренирам по тая 4 дневния сплит и да кажем някое упражнение за гръб да не го правя и да правя друго или да ги сменям нещо от сорта?! А като не мога да права набирания на обратно за гръб 3 серий по 10 какво да направя
Виж, сигурно си яко запелен, но просто няма нужда от 4 дневен, прграмата ти за 3-дненвния си е точна. Дори може да махнеш трапеца, или да го правиш съвем малко. 1 упр - 3серии + стречинг
После, няма такова като “трудни са ми набиранията”, ще намериш някой да те повдига когато имаш зор и с времето и добре направена програма за гръб, ще започнеш да повишаваш резултатите.
* Добра програма си изготви откъм упражнения и повторения и серии. Толкова добра, че да те развива без да те претренира
** Добра хранене прави, защото без него ще постигнеш точно Нищо
*** Почивай и бъди умен и търпелив, никой не се е родил научен и натрениран.
Пожелавам ти успех