За белодробен обем?

ВЖ

25.03.12
18:24

Здравейте,
  Често ми се случва вследстве на някои упражнения да не ми достига въздух. Дишам учестено и повърхностно и това предизвиква бърза умора и бавно възстановяване. Смятам, че това е поради недобре развити бели дробове. Обиколката на гръдния ми кош е под нормата.
  Ако някой може да сподели съвети или упражнения, които могат да помогнат, е добре дошъл. Основната ми цел е развитието и повишаването на обема на белите дробове. Трябва да влеза в нормите все пак..
  Ако може и да съчетавам тези упражнения със силовите ще бъде супер...
Поздрави!

25.03.12
18:30

Кардио. Интервално. Най-доброто според мен: тичане по стъпала нагоре. В началото ще ти се струва, че можеш да си отидеш млад и зелен. После не става по-лесно. Просто свикваш :D
А, да, и това е за развиване на сърцето, а не на дробовете. Въздух не достига, защото сърцето не може да изпомпи достатъчно кръв, за да обезпечи мускулната работа.

Мнението беше редактирано от Anelia на 25.03.12 18:31.

TA

25.03.12
18:33

Суперсерия тежък клек  и пулоувър

ВЖ

25.03.12
18:44

Брей, колко сте бързи...
Относно мнението на Anelia:
Супер... живея на 7-мия етаж и по 5, 6 пъти на ден с раницата...
Започвам от сега... или от утре или от другата седмица...
И със силовите упражнения... супер.
Супер, ако оживея ще пиша пак!

25.03.12
20:51

Здравейте, ако може да използвам тази тема защото въпроса ми е почти идентичен. Лятото мисля да започна да бягам хем малко за горене на мазнинки особено в корема и талията ,а и за въздух. Чудя се как точно да го направя ,моето виждане е да е в по-ранните или в по-късните часове когато жегата не е толкова голяма (все пак нямам чак толкова за топене) и за време може би около 30-40 минути като докато възвръщам форма може да регулирам темпото. Вие как мислите ?

25.03.12
20:59

^^
Прочети това:
http://www.bb-team.org/articles/1588_10-top-vaprosa-za-tichaneto#axzz1EI32PVe5
Ще ти е от ГОЛЯМА полза ;)

25.03.12
21:11

Друг много добър вариант да се научиш да регулираш дишането си е плуването. За съжаление не е толкова лесно, колкото да обуеш маратонките и да отидеш да потичаш.

27.03.12
20:13

казано от Алекс Тайна на 25.03.12, 20:59:

^^
Прочети това:
http://www.bb-team.org/articles/1588_10-top-vaprosa-za-tichaneto#axzz1EI32PVe5
Ще ти е от ГОЛЯМА полза ;)

Мерси, но статията като ,че ли е насочена към хора които строго само тичат ( това 3-4 пъти за начинаещи... че аз след 2-3 месеца ще трябва всеки ден да ходя защото аз не съм баш начинаещ ) а мен ме интересува комбинирано с фитнес колко пъти на седмица е добре да тичам ,защото не искам да стана като някой маратонец 50 килограма. Мисля ,че 2 пъти на седмица ще се отрази добре но нека някой по-навътре се изкаже....

ВЖ

27.03.12
21:38

Днес трябваше да бягам 400 метра.
Е стигнах до 300. Не е зле, като за първи път... нали?
Ще бягам пак другата седмица, ако се възстановя....
Най-големият ми проблем е, че съм мезоморфен ектоморф
и като сваля килограми от бягането, адски бавно ги качвам :( .
(1/2 kg на месец)
Можеби  ще бягам на лято, тогава няма как да качвам маса...
ще видим. Засега ще наблягам на силовите тренировки.

28.03.12
20:07

казано от Васил Живков на 27.03.12, 21:38:

Най-големият ми проблем е, че съм мезоморфен ектоморф
и като сваля килограми от бягането, адски бавно ги качвам :( .
(1/2 kg на месец)

Т.е не си мезоморф ;) А, и от бягането не се свалят килограми, свалят се от хрането.

ВЖ

30.03.12
17:37

Прав си, значи съм само ектоморф,
ужас :( и ся какво?
Отказвам се от живота или....
И все пак, щом килограми се свалят от хрането, да не ям или .... обърка ме.
В крайна сметка:
т.е да бягам или т.е да не бягам?

ВЖ

06.04.12
17:39

Така след дълги разсъждения и съставени умозаключения
стигнах до консенсуса (думата идва от кон и сенсус и означава споразумение)
- да правя кардио, ама на лято. В момента още трупам маса (или поне се старая).

06.04.12
18:46

То сега защото не е лято нали :Д

ВЖ

08.04.12
17:12

:D

08.04.12
17:37

1.Никой не засегна особено въпроса за дишането с изключение на поста за плуването , тъй като то би могло доста да помогне.И най-добрия начин, който учудващо не беше споменат от никого - Йога!!Особено ако става за дишането , йогата най-добре ще ти помогне в тази област, а и не само в тази област, но не е нещо лесно и за хора, които просто си “блъскат” за спорта.
2.Дишането и дробовете определено участват в спорта и в тренировките както може да потвърди всеки един спортист.И сърцето е важно, но то е отговорно за изпомпването на кръвта, така че мускулите да се снабдяват с кръв и кислород.Докато функцията на дробовете е друга.И също така много важно, подобрявайки дишането неминуемо се подобряват и спортните постижения.
3.Тъй като забелязах, че не си много наясно защо храненето е отговорно за свалянето и за качването ще ти го кажа така: Ако имаш една конструкция на сграда ще ти трябват правилните елементи за да я завършиш, а ако искаш да олекотиш сградата ще трябва да махнеш някои елементи.Но ако не използваш правилните елементи и я построиш с грешните след известно време тя сама ще рухне!

Честит празник на всички именици!!!

ВЖ

16.04.12
19:25

Христос Воскресе!
Благодаря за изчерпателния отговор.
Прав си за всичко, обаче аз съм малко скаран с плуването.
Не мога и да си представа как пък ще практикувам йога.
Просто нямам нужната гъвкавост за да си сложа краката зад главата.
Ще се контузя най-малкото.
Ето тази статия ми помогна доста: http://www.bb-team.org/articles/3970_dishane-i-kak-vliyae-varhu-trenirovkata
  Честит празник на всички!

Мнението беше редактирано от Васил Живков на 16.04.12 19:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1