Floor press

06.04.12
20:54

Днес за пръв път пробвах това упражнение и го правих в доста доволен обем Ето едно скромно review от първата ми тренировка с него. Не съм виден легаджия, но определено си направих някакви изводи за упражнението:
1. Много shoulder-friendly. Правих го с каква ли не интензивност, темпо, обем... направо съзнателно си прекалих, опитах се всячески да се претоваря... но рамото си остава стабилно и напълно безболезнено. Не мога да кажа същото за вдигане от лег в подобен душмански обем.
2. Когато правя пауза долу 2 секунди в пълен покой и експлозивно тласна нагоре, усещам много приятно и компактно натоварване в гърдите (особено приятно съм изненадан как се товарят горните гърди), рамото и трицепса. Определено с такава пауза и стигане на мъртва точка активацията е много сериозна. При lockout-а трицепсът се усеща забележително добре, имам чувството, че с това упражнение може да се постигне забележително развитие там.
3. Замислих се, дали това прекалено привеждане на мишницата при лега с пълна амплитуда всъщност не е просто опасно и излишно... и крайно неестествено. При дърпащите упражнения може би повече ROM универсално е по-добре, но започвам силно да се съмнявам дали това важи за бутащите, специално за лега. Не съм убеден, че в дългосрочен план легаджийството с пълна амплитуда е съвместимо със здрави рамене, поне при повечето хора. Мисля, че това е особено често срещан проблем при хора с пропорционално по-дълги ръце, като мен.
4. It is so fuckin’ hardcore :D След якото hang snatch-ване вчера просто усещам как негово величество анаболът тече във вените ми. Floor press и snatch са идеално за експлозивно вдигане, много ме зареждат и ме надъвхат за тренировка. И не ме измарят по онзи болезнен начин, по който го правят раменната преса и трибойския лег.

06.04.12
21:27

Floor press-ата е определено едно от упражненията, които смятам включа трайно в програмата си. Много полезна тема колега, поздравления!

ПП: Няма да е зле ако има раздел с ревюта на упражнения, подобен на този с добавките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1