04.04.12
15:00
Съкратено - 22г, 170см, 60кг, 5 години тренировки в, и извън зала с доста прекъсвания. Не мога да посещавам редовно зала, защото не съм в определен град достатъчно време от месеца.
Целите са ми да запазя теглото си, с максимални изменения от +1,5кг и да не губя/подобря сегашната си форма. Ограничен съм в това, че тренировките ми трябва да са абсолютно свободни - т.е. да мога да ги направя с една дума - навсякъде.
-Ден 1. Лицеви опори - 200 + 10 на всяка следваща тренировка.
-Ден 2. Спринт - 4х90м + 1 серия на всеки 2-4 тренировки, до достигане на 8/10.
-Ден 3. Набирания със супиниран хват - 50 + 5 всяка тренировка.
Въпросите ми са следните:
-1. Два дни тренировка, един почивка и тн. или три работни дни към един почивка. Ще имам сила и за двата варианта, но не съм сигурен има ли смисъл от втория.
-2. Лицевите и Набиранията са ми в определен формат - тоест, правя 10 серии по 20 лицеви, следващия път 10 по 21 и тн (същото важи и за набиранията). Така ли да го оставя или е по-добре първата и всяка следваща серия да е до отказ.
-3. Забравям ли нещо?
По-добре не прави до отказ, защото на втората серия си сдал багажа и няма да можеш да си довършиш тренировката качествено! (мое мнение) А инче, аз бих тренирал 2 дни и 1 почивка :)
казано от Vakos St на 04.04.12, 15:00:
-3. Забравям ли нещо?
Като цяло ми харесва тренировката, но може и още.
Набирания с различен вид хват може да правиш. Стандартни кофички също. Кофички на пейка/стол/легло (за трицепс) също.
Имам въпрос:
Не искаш да тренираш с тежести или не го правиш, защото нямаш достъп до такива?
04.04.12
17:33
Аз като гледам той и със собствено тегло не иска да тренира. Иначе не мога да си представя друга логична причина да има само лицеви, спринтове и набирания.
казано от Oranje на 04.04.12, 17:33:
Аз като гледам той и със собствено тегло не иска да тренира. Иначе не мога да си представя друга логична причина да има само лицеви, спринтове и набирания.
Наистина доста се е ограничил, като става дума за тренировка със собствено тегло.
До автора:
Ако не тренираш с тежести, само защото нямаш достъп до такива, вземи една раница, подсили я с хубава здрава връв (ако си чувал за обущарски конец е добре) и я пълни с нещо за тежест и прави лицевите, набиранията, кофичките, спринтовете, коремните и пр. Камъни, тухли, пясък...каквото сметнеш за добре.
Аз като гледам той и със собствено тегло не иска да тренира.
Не съм сигурен какво значи това. Лицеви, кофички и набирания (и спринта) се правят със собствено тегло (когато бях в зала ги правех и с тежести). За друго добро упражнение, което се сещам да се прави със собствено тегло са клековете, но не ми се правят по 400-500 клека на тренировка (поне толкова ми трябват за да има смисъл, пробвал съм), защото искам краката ми да са винаги на линия за спринтовете.
За другия въпрос - за съжаление нямам нормален достъп до зала. Иначе ми липсват клековете и мъртватя тяга най-много от всичко.
Кофички мислех, предполагам ще ги сменям или добавям към деня с лицевите когато мога. Това с раницата е идея!
04.04.12
23:38
казано от Vakos St на 04.04.12, 21:03:
Аз като гледам той и със собствено тегло не иска да тренира.
Не съм сигурен какво значи това.
Това означава, че със собствено тегло може да правиш няколкостотин упражнения (всъщност са хиляди, но не си напреднал все пак). Ти си избрал само 3.
казано от Oranje на 04.04.12, 23:38:
Това означава, че със собствено тегло може да правиш няколкостотин упражнения (всъщност са хиляди, но не си напреднал все пак).
Хайде стига бе! И водата е мокра? Два поста имаш вече в темата, с никаква стойност.
Та, ако искаш да дадеш съвет какво мога да добавя към тренировката - кажи, за това питах.
05.04.12
09:52
казано от Vakos St на 05.04.12, 09:49:
Това означава, че със собствено тегло може да правиш няколкостотин упражнения (всъщност са хиляди, но не си напреднал все пак).
Хайде стига бе! И водата е мокра? Два поста имаш вече в темата, с никаква стойност.
Та, ако искаш да дадеш съвет какво мога да добавя към тренировката - кажи, за това питах.
Ахахха, ти нещо или си изключително глупав, или се имаш за изключително умен - което и да е никой тук не ти е необходим ;)
казано от Vakos St на 05.04.12, 09:49:
Ей такива като тебе заслужават една права лопата със засилка...
Влизаш в сайт за спорт, питаш, отговаря ти ТРЕНЬОР, ама ти явно и съвсем съзнателно си тролстваш, след такива думи, не очаквай да получиш помощ за структурирането на тренировките си.
Хейтвай си на друго място, тук се ТРЕНИРА!
казано от Vakos St на 04.04.12, 21:03:
Лицеви, кофички и набирания (и спринта) се правят със собствено тегло (когато бях в зала ги правех и с тежести).
Т.е. планковете, хенд стенд, предната и задна везна, Л-сит на успоредка, лост или земя, V-преса, силовите възлизания, жиронда кофичките, различните вариянти на хвата за набиране, както и широчина и много други според теб не са със собствено тегло? Именно това се опитваше да ти намекне и Юли. Поне набиранията ги разнообразявай. Защо само един хват или широчина? При кофичките е същото...
Има толкова много варианти за тренировки със собствено тегло, че дори на някои неща не им знам точното наименование. Вложи малко въображение и приемай критиките по-леко. Все пак не си влезнал тук само да ни уведомиш как ще тренираш, нали? :)
И аз тренирам със собствено тегло понякога и мога да препоръчам 2 - 3 неща, които ми вършат работа. Лицеви опори с една ръка, или ако не можете с една ръка, се накланяйте на работещата страна, а свободната ръка ползвайте само като опора, на масата например. Между 2 стола кофички също върши работа с бавни повторения и т.н. За краката ето тук едно яко упражнение :)
http://vladimirtraining.blog.bg/sport/2011/08/28/izometrichen-klek.809994
Добър вечер. Минаха два месеца и нещо, като се има предвид, че вече я бях започнал когато писах тук и искам да завърша темата.
-Добавих постепенно към тренировката - в деня с лицевите кофички за гърди и за трицепс. Добавих в някои дни раменна преса с 35кг щанга. Добавих упражнения за корем в дните на лост. Започнах да тренирам и с раница с тежести.
-За Oranje - за това говорех - придържам се към основни неща, както във фитнеса въртях всичко около светите 5 - клекове, тяга, набирания, раменни и кофички, всичко останало, резил работа.
-За James Hinks и Puppy - не се интересувах от спорове, тогава и сега, живи и здрави да сте.
-Живея на 18/6 хранене от 3 месеца.
Това за което исках да пиша е крайния резултат - в по-добра форма съм от всякога. Изчистил съм се, броя си плочкиците всеки ден, оформил съм се, ръцете ми, особено бицепсите. Тренировката е много здрава и абсолютно безплатна, не мисля да се връщам във фитнеса скоро.
Хайде по-здрави!
казано от Vakos St на 07.06.12, 22:09:
Изчистил съм се, броя си плочкиците всеки ден, оформил съм се, ръцете ми, особено бицепсите. Тренировката е много здрава и абсолютно безплатна, не мисля да се връщам във фитнеса скоро.
Хайде по-здрави!
Абе то много хубаво,че си броиш плочките. Ама броиш ли и килограмите си,теглото? :)