Конструкция на серията?

AS

12.07.05
17:34

Здравейте, момчета! Имам въпрос, но нека поясня малко преди да го задам.
Тренировката е за мускулна маса. Съставил съм си следният сплит - гърди- бицепс, гръб-трицепс, крака-рамо. Както виждате на ден тренирам една голяма и една малка мускулна група. В серия правя по три упражнения за голямата мускулна група и по две за малката група, като ги редувам - упражнение за голяма, упражнение за малка и т.н. Снощи говорих с един познат и той ми каза, че това е неправилно и следва в серията първо да се направят упражненията за голямата мускулна група, а после за малката. Така ли е в действителност?

Принципно е по - добре да тренираш първо голямата мускулна група. Има известен отсенък на индивидуалност, но акто цяло не ти е казал неправилно нещо.

12.07.05
17:52

за суперсерии или за редуване говоеиш ?
по принцип суперсериите се отразяват добре на мускули антигонисти (тая дума маи не беше така)
а ако правиш редуване ( почивка след всяка серия) е много грешно според мен

12.07.05
17:53

Не е проблем да тренираш и по - този начин, по - който тренираш, стига да запазиш разделянето на мускулните групи.
П.П. И аз тренирам така :)

AS

12.07.05
18:01

Пичове, става въпрос за серии, при които правя по 7-8 повторения с тежест около 70 % от максимума си.

12.07.05
18:08

ако е така както аз го разбрах редуване а не суперсерии
се получава така
парвиш на лежанката 1 серия почиваш минута-2 след това правиш примерно бицепсово сгъване пак почиваш минута-2 и тва се повтаря така ли ?

12.07.05
19:11

Аз разбрах, че прави лежанка, колкото серии има, после прави бицепсово сгъване, после пак упражнение за гърди и така.

12.07.05
19:14

а да извинявам се тъп сам :)
или разсеян се тая  :oops:

AS

12.07.05
21:27

Извинявайте, аз не бях ясен.
Досега правех по три серии в ден за фитнес. Примерно при ден за  гърди - бицепс правех това -
във всяка серия има по три упражнения за гърди - 1. повдигане от лежанка 2. флайс 3. кофички и по две упражнения за бицепс - 1. римско, 2.бицепсово сгъване. Та въпросът ми е  - да правя първо трите упражнения за гърдите  и после двете за бицепса или да редувам - упражнение за гърди - упражнение за бицепс и например - лежанка, римско, флайс, бицепсово сгъване, кофички  :D

CR

12.07.05
23:16

[quote author=“ask_n2002”]Извинявайте, аз не бях ясен.
Досега правех по три серии в ден за фитнес. Примерно при ден за  гърди - бицепс правех това -
във всяка серия има по три упражнения за гърди - 1. повдигане от лежанка 2. флайс 3. кофички и по две упражнения за бицепс - 1. римско, 2.бицепсово сгъване. Та въпросът ми е  - да правя първо трите упражнения за гърдите  и после двете за бицепса или да редувам - упражнение за гърди - упражнение за бицепс и например - лежанка, римско, флайс, бицепсово сгъване, кофички  :D

Пич и аз тренирам с подобна програма И според мен парво прави за едното после за дръгото неги смесваи. А ... по добре сложи Бицепс и Трицепс в една тренировка. И почваи с най-натоворващото упр.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1