Работа + Спорт

BA

11.07.05
06:30

Момчета, кажете според вас кое е по-добре?
Значи от днес почвам работа и си мисля следното:
да бягам сутрин преди работата или да тренирам след работата.
При условие, че съм в период на чистене. На мен по-добре ми се струва сутришния крос, защото работата ми е тежка и ми се струва, че няма смисъл и в залата. Може да ходя примерно 1 път в седмицата на фитнес или 2 пъти така само общи групи да правя, а през другите дни да си бягам.
Кажете някакви мнения кое ви се струва по-добре - бягането преди работа или трен. след... ?
Сигурно доста хора са на работа лятото и се чудят какво да правят... затова викам да го изясниме така според общото мнение, което преобладава...
Мерси за отговорите предварително....

Каква точно е работата?
Малко работи могат да заменят конвенционалната тренировка; по скоро си мисля, че много тежки и продължителни работи може да направят кардиото излишно?

Ами и аз като труженик от скоро (3 месеца някъде) ми трябваше известно време да си нагодя тренировката. Първо пренирах след работа и после веднага тичане - ама това ти го гарантитам ще го правиш с ебаси нежеланието :( Преместих тичането сутринта и сега ми е по-добре :) Препоръчвам ти същтото и на теб :)

11.07.05
09:40

Казваш,че работата ти е тежка => по-добре бягай сутрин,защото после няма да имаш нито сила нито желание  :D

11.07.05
10:16

[quote author=“ScOwL”]Казваш,че работата ти е тежка => по-добре бягай сутрин,защото после няма да имаш нито сила нито желание  :D

И аз мисля така.Ако наистина е тежка работата ти е по-добре да тичаш сутрин а когато имаш време а и физ. възможност ходи в залата да се поддържаш.И аз ходя на работа и обикновено тренирам след това,но моята не е така уморителна.

11.07.05
14:53

и за мен сутрин е по-добрия избор, а тренировката можеш да я направиш 1 път седмично за всички групи, примерно в деня когато почиваш

п.с. - моята работа също не е лека и ся тренирам когато имам сили, поне веднъж седмично ми се връзва, а и съм в маса, тъй че е по-гадно, тренирам по една мускулна група в седмицата :cry:

11.07.05
19:03

тичай сутрин и прави лициви набиранки кофички и коремни
и можеш 1 в седмицата да ходиш на фитнесс да блъскаш :!:

11.07.05
21:13

Да изборът за бягане сутрин е чудесен. :!:  Изпробвал съм го преди години, когато живеех в близост до стадион и всяка сутрин правех 10 обиколки по пистата. Работата ми беше тежка в тъй нареченото стресово, но не физическо натоварване. След бягането си  правех лицеви опори, и през целия ден се чувствах - гот. :wink:  Мисля и че при теб ще е така.Проблема е че ще трябва да ставаш доста по раничко. Но няма как - за добро е :D

12.07.05
20:24

Нали мускула расте и се възстановява по време на покой?Как тогаз Арнолд е постигнал толкова много в началото когато е бил строителен работник?

В момента и аз работя.Работата ми е не е тежка.Напровив - изключително лека и ненатоварваща.Тренирам за маса.Да видим дали лятото ще мога да кача нещо.

12.07.05
21:36

[quote author=“Chushko”]Аз по време на почивката правя лицеви в една хладна стаичка  8)

изключително грешно !

13.07.05
10:28

Ами аз от години си тренирам сутрин преди работа

BA

16.07.05
08:23

Ами пробвах ама нищо не мога да правя преди работата, нито след засега поне... доста е тежка. По-нататък като свикна ще правя по  малко кардио и така. Мерси за отговорите.

16.07.05
14:08

Какво точно работиш? Имаш ли физическо натоварване, или само умствено? Имаш почивни дни, предполагам?
Според мен не е проблем да си организираш 1 или две тренировки седмично, като едната (по - тежката) да ти се пада в почивен ден. Аз лично през седмицата тренирам един път вечер, след работа, към 9 часа, 1 час преди да затворят залата, и тренирам, когато ми се тренира, нямам строг график.
Примерно в сряда ми се събра доста работа, имах и доста търчене насам - натам, и вечерта нещо не ми се тренираше, а и заваля един як дъжд. И аз реших да си остана в къщи и без това имах малко работа за вършене. Та заплануваната за сряда тренировка я отложих за четвъртък. И тогава си направих наистина качествена тренировка.
Случвало ми се е да тренирам и само веднъж седмично, в събота или неделя. Мога да тренирам и три пъти седмично, ако ми се тренира, не е проблем да намеря още един час вечер, през седмицата, но не виждам смисъл и рядко го правя. Придържам си се към 2 пъти седмично и се чувствам идеално.
Навремето, като работих на смени - дневна и нощна, 2 дни почивка, тренирах през единият от почивните дни.
Работата не е пречка, Рон Колман бачкаше на пълен работен ден, и взе без проблеми няколко титли. :) Не знам колко ти е натоварена работата ти де, но освен ако не мъкнеш по - цял ден камъни или не копаш в мина, не мисля, че ще ти е чак такъв проблем да си организираш тренировките ;) :)

16.07.05
19:50

[quote author=”Петко К”]Работата не е пречка, Рон Колман бачкаше на пълен работен ден, и взе без проблеми няколко титли. :) Не знам колко ти е натоварена работата ти де, но освен ако не мъкнеш по - цял ден камъни или не копаш в мина, не мисля, че ще ти е чак такъв проблем да си организираш тренировките ;) :)

И не само Колман де... Много хора са така.

Може и на вас като на мен да ми звучи леко лешперско ама: “Всичко е въпрос на организация”

Не вярвам да става дума за 16 часоов работен ден, като 8 часа се занимава с архитектура на бюро човек, пък после ходи сам да си строи, изархитектурираното... :wink:

Успех.  :D

BA

16.07.05
23:21

не мисля, че нито аз, нито ти сме за сравнение с Рони Колман ;)))) момчето си има доста повече стаж, а и тея химии...
Ами събота и неделя почивам. Ама днес бях на басейна.. викам по-добре, че е и верно.. супер доволно се напомпих :))) другата седмица може да ида 1-2 пъти през седмицата с по-лека програма и съботата пак на басейна.. това е най-якото.

То зависи и какво правиш физически на работата. Това са цели 8 часа от денят и ако например седиш през цялото време това ти се отразява на коремните мускули без дори да го усещаш. То се вижда след време. :!:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1