Нов съм в тоя "бизнес" и имам нужда от помощ

12.07.05
20:06

Прочетох доста от форума и научих доста но незнам какво да правя.
Твърдо съм решен да тренирам  но незная дали първо трябва да качвам маса или първо да се изчистя щото съм малко едър :) (78кг 177 см) и сътветно да ми помогнете с избор на диета(досега успях да спаза само една диета но тя беше с любимия ни обратен ефект  :x ) .
Нямам определен режим на хранене- ям това което ми се яде и за тфа съм с излишни килограми. Обикновенно закусвам чай/мляко или някакво тестено изделие обядвам някаква манджа- с картофи и ориз наи често подпечено вечерям някакъв плод или зелена салата.
Казваите какво да права че немога да се гледам такъф!
Ако трябва ше тичам до софия :) (метафора)

ПП: надявам се въпроса ми да е рабираем и на правилното място .
Много благодаря за вниманието.

12.07.05
20:21

аз ти препоръчвам в началото маса да правиш за да има на какво да релефиш после :)
изобщо в началото е мн добре да тръгнеш на маса хем и работните кг се увеличават :)
само че ако никога не си стъпвал в зала програмката е малко по сложничка :)

12.07.05
20:23

Значи да избера тренировка за качване на маса, а към някакъв хранителен режим ще ме насочиш ли?

5C

12.07.05
21:09

Ами като за начало карай го на храни с повече белт.:месо,яйца,риба и т.н
Прочети в сайта раздела хранене и сам ще се орентираш.
Успех!

12.07.05
22:23

[quote author=“50 cent”]Ами като за начало карай го на храни с повече белт.:месо,яйца,риба и т.н
Прочети в сайта раздела хранене и сам ще се орентираш.
Успех!

Именно.

Просто се образовай малко и решенията ти само ще почнат да изкристализират.

От мен:
- започни качествени тренировки, без да правиш свръхнатоварвания, просто да разработиш организма. В други теми за начинаещи и не само е писано и писано какво да се прави
- започни подреждане на менюто, ориентирай се леко към по-разделно хранене, без да минаваш в крайности
- почивай като хората

Успех ти желая.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1