09.04.2012
храна
15:45 - 250гр пилешки гърди, 200гр зеле/моркови
19:20 - 600гр пилешки гърди, 50гр сланина, толкова орехи, 2 зелени ябълки
течности - 4 литра вода
тренировка
почивен
- снощи се олях, та майката си ... Бири, домашен кекс с домашна баничка, бонбони, много свинско месо, ориз с шафран(за първи път пробвам тая подправка - не си струва парите), 5-6 филии хляб. Друго не помня...
храната за днес: нещо не му се понрави на стомаха идеята след 19 часа фаст да му дам 1 салата с малко месо. Цял следобед се бунтуваше, а иначе през денят не бях гладен. Сега след вечерята, ако съм още гладен ще има редакции
10.04.2012
храна
16:00 - 250гр свинско месо (плешка май), 40гр сурови орехи
18:50-20:10
21:00 - 500гр свинско месо(като горното), овесени ядки(колкото има), салата, извара(колкото е останала)
течности - 4.5литра вода, 1 нес кафе
тренировка
1. военна преса - 2х8 с лоста, 2х5 с 40кг, 2х3 с 50кг, 1х1 с 60, 4 (или5) 0ли на 60, 3х3 с 50кг
2. кофички - 10, 10, 10, 10, 9+1
3. полулег с дъмбели - 10, 10, 10, 10, 8, 6 - 20, 22.5, 22.5, 22.5, 22.5, 22.5кг
4. пек дек - 12, 12, 12, 10 х 40кг
- 5х400м монотонно бягане
Зарязвам го тоя лог за някво непоределено време.
по-здрави и умната
Задавам си въпроса: защо го попълвам и не мога да си дам дори един смислен отговор...
10.04.12
22:23
Ето ти някои идеи:
1. Дисциплинира те.
2. Дава ти възможност да видиш преди какъв си бил, през какви тренировки си минал.
3. Тези, които те четат и очакват на другия ден пак да те прочетат.
4. Тези от 3., които виждат себе си чрез теб и твоя дневник.
5. Такива постове като моя в момента, т.е. опит да ти се помогне с идея, критика или друго.
:)
Днеска нещо ми се пише
Последните дни в няколко реда:
Тренировки: Тренирам си колкото ми се тренира. Четири пъти водя сака до залата. Веднъж седмично се търкалям по стадиона.
Тренирам за кеф! Никви цели, никви идеали не си поставям. Чувствам се много добре физически, психически, абе всякак. Качил съм яко мазно - не ми пука грам.
Дигам си с 5/3/1 на основните упражнения. Добавям си и по някое изолиращо. След тренировките за горна част отивам малко на стадиона. Бягам без време. Един ден както казах е отделен само за бягане. 2 пъти месечно по-къси (по-интензивно) и два пъти по-дългички бягания. Проблем са ми прасците. МНОГО бързо ме предават. Ония ден ме оплюха, че вече съм имал разширени вени като на пенсионер, ама на тия кила няма как...
По миналата седмица пак гледах клиповете на Рипетоу за военната преса и докато я правех в залата се опитвах да вкарам бедрата. Е така ги вкарах на едно от повторенията, при 50кг щанга(приклекнах, но не се усетих).... не очаквах, че ще стане бързо и не си дръпнах главата назад навреме. Резултата беше - няколко дни ходене с леко посиняло лице, ама никви ядове.
Хранене: Зърнена диета (ям к’вото зърна). И хич не се ограничавам. Майка ми разправя: стомаха ти е като циганска торба - винаги има място а още. Бабата ... жената яко е доволна. Момченцето дето обичаше да яде всичко пак е тука. Тя цял живот готвачка. Специалност даже в сладкарството. Любимото и нещо е да бърка разни работи. От нищо да направи нещо.
Храненето ми е на два приема. По-голямото количество е вечер. Към 16:00 изяждам малко месо с малко сурови ядки и някои кисел плод, това след около 16часа глад. След два часа тренирам. Към 8-9 ... Unlieshed the beast. Храненето ми варира между 3 и 5-6лв на ден. Имаше дни дето изяждах цял хляб. На друг ден си бях направил 1 тава ориз с месо и я изядох цялата. 1 цял кекс с 3 дози протеин и такива работи... Абе ям докато се почуствам наяден. Скандалната храна. Както казах шкембето ми е мн пред мен. Ония ден си мислех, че някои ме следи, обръщам се то т’ва бил г*за ми. Не ми пука. Кортизола ми е нисък. Чувствам се перфектно. Имам енергия през деня. Сутрин ставам с настроение.
Сега ми подариха един кашон със 120 пакетчета шоколадово мюсли. Имам мляко... Изводите са ясни
Друго интересно не се сещам.
Айде след толкова глупости послушайте малко музичка:
01.05.12
23:17
Е смени го вече този аватар (wait) :)
02.05.12
21:18
казано от gips на 02.05.12, 20:46:
нека само си намеря някои подходящ
;)
Нещо тотално си разбих съня последните 1-2 седмици. Събудих се 1 час преди алармата и няма заспиване. Почнах още една работа (събота и неделя), ама не съм казвал още на колегите. Не се справям и или ще ме изгонят или ще напусна(за новата работа говоря). Не съм много адекватен и често заспивам през деня по-време на работа. Въпреки това тренировките ми си вървят лека полека. Отбелязвам малки напредъци.
Следващите няколко реда отразяват впечатления и по-интересното от тренировките през последният месец- месец и нещо. Може и да си я спестите.
Тренировки - втори цикъл от по-добре структурираната 5/3/1. Нещата започват да загрубяват и не съм вярвал, че ще чакам с нетърпение делоуд седмица. Не е толкова трудно, не е толкова тежко, ама....?
Последният месец в няколко реда изглежда така(по запомнящите се моменти):
- На упражненията за горна част(лег и военна преса) правя по +2, 3, а понякога и нито едно допълнително повторение на “+серията”. Имам сила за тия кила мисля, ама техниката ми и някои други стари оплаквания оказват сериозно влияние. Много зле е работата.
- На 90% тягата направих почти 10 повторения. Серията протече така: 4 повторения прилични с леко чукване. 2 повторения повечко на г*з и крака с рисетване. 2 повторения изцяло на кръст с ресетване от порядъка на две секунди. 9то повторение с много зор и почти накрая не успях да заключа и я изпуснах. После 10то изцяло и само от злоба и нерви. След тяга правя напади и 40кг-50кг страшно ми тежат и болката в десният крак е ясно изразена. Не мога да ги докарам всеки път до 10 на крак за 5 серии.
- на 95% клек... сложих си колана върху кабела на слушалките и още след първият клек тапите ми се извадиха от ушите. След седмото повторение мислех да спирам, ама един човек от залата почна да крещи по мене(той е запознат с тренировките ми)... нещо от рода на: Дай бе! Ей а си спрял, а съм те .... Клякай щото е са ти дърпам стойката да те видя къде ще я оставиш тая щанга. 10-12-13-14. Поемам си толкова дълбоко дъх, че щанга се мести.
-не мога повече бе човек!!!
Как не можеш бе?!? Луд ли си? Я виж колко лесно ги правиш.
До 16тото ги добутах. Последваха две дето той ми помогна малко, като после отрече, ама вече си толкова изморен, че усещаш и пръста да си сложат на щангата. След това реанимация.
Абдуктора вече не ме боли при клек което е супер! Сега и при нападите, ако спре да ме боли ще стане чудно!
- подобрих си времето на 5к. Отивам на стадиона. Почвам да си загрявам и фокусирам един човечец на приблизителна възраст 50. Слаб, леко оплешивял, със спортен екип и клинче, ама жилка и си личи, че е тренирал дълги години. Загрява и той. Почна да бяга, докато аз още разтягах. Движи се много странно. Ако го погледнеш отстрани ще кажеш, че не стъпва на пръсти, а само на пети. Бяга с много добро темпо, като леко забавя на завоите, а на правите отсечки прави по-големи крачи и май забързва. Загрях аз, пък той вече правеше трета или четвърта обиколка. Оставих го да мине 100м пред мен. Тръгнах. Първите четири обиколки с неговото темпо, ама усещам вече как краката ми се изморяват. Отказвам да забавя! Даже почвам да се напъвам за да му смогна, а той все така си фърчи пред мен. Вече ми е почти зад гърба. Поне с 300м пред мен, Почвам да се набирам с цялата си останала сила. В ушите ми кънтят blue stahli, avenged sevenfold и brwoning. Отказвам да повярвам, че ще ме задмине с цяла обиколка. На 2500м натискам джойстика на телефона (засичах с една стара нокия) за да сложа междинно време. Опитах се да погледна дисплея. Не можах да фокусирам нищо. След още 200-300 метра ме задминава. Вътрешно се нервя много. Не на него. За него само и единствено уважение и адмирации! На себе си се ядосвам. Как може да съм такова леке! 3600 метра... много забавям. На ръба съм да се откажа. Ей толкова ми остава да легна на тревата и да се свърши с мъките. А пича продължава с абсолютно същото темпо, че дори ми се струва как забързва. НЕ! Няма да се отказвам. Пича още бяга. Ще бягам с него. Почва припева на Scrape, а с него аз правя едни 50-60м на макс. Бедрата заминаха много отдавана вече и въздух няма. Прасците се държат. Почвам да криволича, но въпреки това успявам да запазя равновесие. За последните две обиколки нищо не помня, само накрая знам, че 200м ги взех на ръба дет се вика. Спрях телефона. Легнах на асфалта. Реанимация х2. След около 2-3 минути сетивата ми се възвръщат едно по едно и успявам да видя как човека продължава да си бяга и да си бяга. Усмихвам се широко. Поглеждам си телефона 2.5км = 10:07. 5км = 22:05! (с около 2:30 по-бързо от първите 5к за тая година и с 1:30 по-добре от миналата година) Усмихвам се още по-широко. Пича прави 10км след което си отива like a boss дет се вика.
- Теста на Купър го правя вече за трети или четвърти път. Най-доброто ми постижение беше 3050м, а най-лошото 2800.
- Бийп теста ми е най-зле. Най-много домъкнах до 9 точно, а най-зле беше 7лвл 5 или6 ниво. Много ме бави самото тръгване при сигнал. Сякаш инстинктивно правя нещо като малък подскок, от което губя време и сила а също и рязкото спиране ми разказва играта.
- The animal (беговият комплекс) го започвах общо три пъти тая година, като само веднъж го завърших успешно за около 22минути.
- След тренировките за горна част освен с разпускането от 2км леко бягане започнах да правя и по 5 спринта стълби (54стъпала нагоре). Страшно изморително! Нулева издръжливост. Много добро усещане!!! Слизам бавно надолу, ама все още не успявам да докарам и 5те спринта напълно спринтове. Отказва мускула който е до капачката.
Пробвах и табата стълби което признавам за самоубийство. След 4тите 20 секунди вече започнах да качвам по много малко стълби и усетих, че няма да я бъде. Прекратих...
А да... Имаше един ден дето пробвах бягане с препятствия(не знам за височината, но казаха, че са по-ниски от стандартните). Не е като по телевизията! Три пъти се спъвам в тях - три пъти падам, ама и трите пъти не можах да го съборя.
Общо взето прогрес има. Малък, ама прогрес! Кой ти го дава?
Визуално... хммм - Има хора дето казват, че съм наедрял(в добрият смисъл). Има такива дето като ме видят казват, че им се струвам отслабнал. Няма и 10 човека които ми вярват като им кажа колко килограма тежа. Аз кат си се погледна съм си все същата лоена топка. Не знам на кой да вярвам. Не смятам да предприемам и някакви мерки де...
Оплакванията са си все същите - разширените вени по прасците, болка в десният лакът и почти отшумялата вече болка в десният абдуктор, която се усеща само на някои определени упражнения.
Тая горната камара с глупости може и да не я четете. Написах си я е така за мен. (това даже ще го напиша и отгоре в поста)
храната май ще я пусна в нов пост...
... продължение на горният пост
Храната
Много болна тема. Затегнах положението, но от време на време ми избива и чудовището се връща. Общо взето се храня оптимално за положението в което съм. На четири или пет приема. Цикличното ... не издържам и го спрях. Всъщност издържам и то доста лесно, ама супер лесно изяждам по 6-7-8… и повече хиляди калории и то вечер и то на едно ядене. Абе грооозна работа.
- говорим си един ден с двама колеги и става въпрос за това колко храна мога да погълна. Спориме, спориме и накрая се стига да извода, че не е възможно да изям 2 пици на парче за 1час. Даже се хванахме на бас, като условието беше: - аз плащам, ако не успея да ги изям и съответно те плащат, ако ги изям в даденото време. Обаче работата нещо се прецака... те се отметнаха. Та разказвам я тая история на едни съседи и те веднага: Ееее не! Не е възможно!
- Ми хайде да осъществим тоя облог с вас? (предлагам аз)
- Така не е оферта. Дай да сложим и по 50лв (предлага единият от тях)
- Няма проблеми.
... резултата - 2 пици за 36 минути без да си давам много зор и без да преям. По-щастлив и по-богат с 80лв общо (не платих пиците и отделно двамата ми дадоха по 25лв)
От близо 20 дни не съм ял джънк. Както написах по-горе се стремя да вляза в някви релси. Един примерен ден ми е нещо такова:
- Закуска - В+П
- Обяд - В+П, ако няма тренировка и В+М, ако има
- Следобедна - М+П
- Вечеря - М+П или М+В, ако се пада следтренировъчно
- преди лягане - по 250гр извара (ако съм буден)
калориите варират. Храната е хубава. Горе-долу...
на всеки 6-7 дни и то се пада нетренировъчен ден се отприщва някъв нечовешки глад. Трудно го контролирам. В повечето случаи към горното меню се добавя по един хляб или по един пакет с ориз/макарони или овесени ядки.
От време на време по някои плод от селата около София.
Добавки
почти никви. Един познат ми даде няколко дози бцаа. Пия по 10гр понякога като почуствам, че съм се изморил много. по 2.5-3гр рибено масло, което е на привършване и ще трябва да мисля за ново. Протеин като заместител на месо понякога.
Това е накратко. Кратко, кратко да взема да си направя 1 twitter или блог там не съм сигурен как му се вика.
Ако някой го прочете т’ва цялото му предлагам да не се самоубива :Д
Да се извиня поне с някоя песен?
Ей с тая песен казвам всичко изписано горе(ако съм я пускал преди съм редко тъп, но песента е хубава и заслужава да се чуе още веднъж)
по-здрави и лек ден. г1пс.
01.07.12
00:02
Честит рожден ден, gips :)
Желая ти много удовлетвореност от тренировките и живота като цяло.
И да идваш отвреме-навреме да потренираме заедно.
01.07.12
10:00
Честит рожден ден, gips! Бъди толкова щастлив, колкото големи могат да бъдат мечтите на едно дете, заслужаваш го !
http://www.youtube.com/watch?v=tTvig4cfoFk&feature=fvwrel
Мнението беше редактирано от Мила на 01.07.12 10:01.
Честит Рожден ден, gips!
Пожелавам ти да намираш време за важните неща в живота! Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре. Нека здравето и късметът са неизменен спътник през всичките ти дни!
(party)
Много, много благодаря за хубавите пожелания! Заредихте ме с много положителна енергия.
Да почерпя с една весела песничка
g1ps, чееееееееестит рождеееен деееееееееен!!! (sun) Желая ти всииичко най-хубавоооо! (торта)
казано от gips на 04.06.12, 06:47:
и накрая се стига да извода, че не е възможно да изям 2 пици на парче за 1час.
Явно нещо с мен не е наред, защото аз не само мога да ги изям, не само мога за един час, но веднъж си купих и трето, което докарах до половината. Сега то зависи от парчето, моите бяха от Таз бурегрите, виж тия на НДК с дебелото тесто (мммм), там мога да оправя само едно, може би и половина :D Като единственото, което ме спира е мисълта, че “хайде едно мога да си позволя, но второ..трябва да си пазя фигурата” :D :D :D
ПП: Оооосвен ако става въпрос за цели големи пици от по 8 парчета?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.07.12 15:15.
01.07.12
15:14
Мисля, че става въпрос за 2 цели пици. То едва ли има човек, който да не може да изяде 2 парчета пица. ;)
казано от Павел Недков на 01.07.12, 15:14:
Мисля, че става въпрос за 2 цели пици. То едва ли има човек, който да не може да изяде 2 парчета пица. ;)
Да, явно, може би трябва и аз дда пробвам :D
карфичке първо благодаря за пожеланията.
Става въпрос за две по 10 парчета, а бяха купени от една закусвалня на Ломско(в смисъл не са ония дебелите от НДК). Едно парче струваше 1.50, а тоя се нави да ги даде по 1.30 щом ще вземем две цели.
01.07.2012
Храна
1. 5 яйца(290гр), 50гр сурови орехи
<Тренировка>
2. 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз (и двете в сурово състояние)
3. джанки... (трансформирах се в коза)
4. 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз (и двете в сурово състояние)
5. 5 яйца, 50гр сурови фъстъци
6. 300гр извара
Течности - 7 литра вода, 1 нес кафе
Тренировка
- загрявка, ротации, разтягане, 1х400м
1. Клек - 2х10 с лоста, 1х8 с 50кг, 1х5 с 82.5, 1х3 с 92.5, 1х5 с 102.5кг
- пуловър - 1х15 с 22.5кг
2. Набирания - 8, 8, 8, 8, 7, 6
3. Гребане с дъмбел - 12, 10, 10, 10, 8 (на ръка) с 32.5кг
4. Гребане с щанга (под хват) 4х10 с 50кг
5. Гребане с Т-щанга - 8, 8, 8, 7 с 60кг(включен и лоста, който е около 15кг)
- 10мин разгрявка - 2х400м много много лежерно(да ми се отпуснат малко бутовете), много разтягане на долните крайници и
1х3, 3, 2 набирания под хват на дебел лост
Тренировката - бавничка и мудна. Всичко тежеше. Краката ми бяха много изморени особено задните бедра. Започнах да се засичам вече няколко пъти тая седмица с едно момиче, а тя е тренирала лека атлетика и да не ви казвам на какъв пастет ме прави секи път. (единствената жена пред която съм повръщал) Та в петък сериозно за мен бягане, събота горна част и пак бягане с по-бързичко темпо.... е няма как неделя да имам сила за клека.
Храната С тия джанки съм като някое тревопасно. Само като видя някое дърво с по-големи и се запътвам към него.
пп: забравих да отбележа, че яйцата са М и около 60гр
Иначе спортно развитие горе-долу бива. 10 мини цели си поставих за изпълнение до края на лятото. След няколко месеца съм близо до някои от тях, една-две изпълних и така...
Мнението беше редактирано от Fallen на 01.07.12 16:23.
Честит рожден ден и от мен (sun) Чудесни и слънчеви дни занапред; бъди здрав!
Една цел по-малко :) 2 изпълнени... 8 остават. Надявам се от скриншота се разбира.
Мнението беше редактирано от Fallen на 15.07.12 15:07.
Не съм писал от доста време. Да си драсна някой ред викам...
31.08.2012
Хранене
<Тренировка>
05:20-05:55
06:30 - 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз, ябълка
11:00 - 3 яйца, 500гр кисело мляко с 50гр орехи
16:30 - 4 яйца, 50гр орехи
<Тренировка>
18:30-20:00
20:10 - доза протеин, 10гр мед
21:00 - 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз, салата домат/краставица
Тренировка1
-ротации, 1х400м смесено бягане
1. 5км - 22:04.16
времетраене 25-30 минути
Тренировка2
-ротации (горна част)
А1 Лег с тесен хват - 10, 10, 10, 10, с 50кг, 15 с 40кг
А2 Сгъване на дъмбели - 8, 8, 8, 8 с 15кг, 12 с 10кг (на ръка)
В1 Трицепсово разгъване - 4х12 + 1 дроп серия с 15/20кг
В2 Скотово сгъване 4х10 + 1 дроп серия с 35/30кг
С1 Ренегадско гребане - 4х8 с 15кг (на ръка)
С2 Извивки встрани - 4х10 с 15кг (на ръка)
С3 Повдигане на краката от вис - 4х8 (със свити колене)
времетраене 45мин
01.09.2012
приблизителни изчисления на храната в момента
Тренировка1
- shoulder warm up, ротации и др.
1. Лег - 1х10 с лоста, 1х5 с 50, 1х4 с 60, 1х3 с 70, 1х2 с 80, 1х1 с 85, 90, 95, 2х0 97.5, 1х3 с 82.5кг
2. Пуш преси - 5х10 с 50кг
3. Лицеви опори (с ръце на трупчета) - 4х12 (с 30-45сек почивка)
4. Раменни преси с дъмбели - 1х10 с 15кг, 4х8 с 20кг
5. Обръщания от земя - 3х6-8 с 50-60кг
- 2км бягане - 9:10
- 5 спринта х 54 стълби (в началото на всяка минута, по 1 спринт)
времетраене - 1 час и 40 минути
Тренировка2
- загрявка горна част (кратка)
А1 набирания - 10, 8, 7, 6, 6 (успореден хват)
А2 лицеви опори - 12, 10, 10, 8, 10 (1/2 амлпитуда)
- няма почивки м/у двете. пускането от лоста е падане за лицева. След двете почивка докато ми се оправи дишането.
В1 кофички - 8, 8, 8, 8, 8
В2 хоризонтални набирания - 12, 12, 12, 12, 10
- няма почивки м/у двете упражнения. След последната кофа си качвам краката на успоредката. След една суперсерия почивка докато ми се отпуснат рамената
С1 повдигане на краката от вис - 3х10 (със свити колене)
времетраене - 30/40 минути
02.09.2012
Храна
08:00 - 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз, ябълка
<Тренировка>
10:00-12:00
12:15 - 30гр протеин, 10гр бяла захар
13:00 - 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз, две краставици
17:05 - 4 яйца, 50гр сурови орехи
<Тренировка>
19:10-19:40
21:00 - 4 яйца, 50гр орехи
Тренировка1
- загрявка: ротации, стречинг... дълга история
1. Клек - 1х10 с лоста, 1х5 с 50 и 70, 1х3 с 90, 1х2 с 100, 1х1 с 110 и 120, 2х0 с 122.5 и 125, 1х3 с 110кг
2. Клек - 3х3 с 70кг (експлозивен, през 30-40 секунди)
3. Набирания - 8, 8, 8, 8, 8, 6, 4
4. Гребане с дъмбел - 5х12 с 32.5кг (на ръка)
5. машина за гръб - 3х12 с 40кг (през 35-45 секунди)
6. Гребане с Т-бар - 5х8 с 70кг (+тежеста на лоста, която е 15кг)
7. Пулдаун - 3х12 с 40кг (през 35-45 секунди)
времетраене - 2 часа заради по-дълга загрявка в началото и дълги почивки на клека
Тренировка2
1. крос - 31:40секунди (мисля, че са около 6 или 6.5км, ама на око преценявам щото никой не иска да ми ги премери) пресечена местност (малки нанагорнища, нанадолнища. Редуване на асфалт и трева, малко стълби)
времетраене - 35 минути
Как сте друзя мои.
горе-долу така протичат дните през последните месеци.
- Нещо ново е, че почнах да тренирам ръцете директно понеже са ми отвратително, убийствено, грозно малки. Тая ми е 5 тренировка май.
- Клека е сейм олд шит... Пак неусетно съм почнал да правя някви полуклекове и сега отново се уча на тъпия бъмп в долно положение. И като не мога да го хвана, а пусна примерно 2 пръста под паралела и се затискам. Килата не ми тежат, ама не мога да ги стана.
- Лежанката малко ми се е вдигнала. Тя винаги е била слаба. 95, 97.5, 100 са ми еднакво тежки. Понякога 95 стават. Понякога не...
- Военна преса - никав шанс за 70. Много, много жалка история
- Искам 180 тяга тия дни.
- официално ме освободиха от втората ми работа преди месец. Стиснахме си ръцете с началника щот беше ясно, че не успявам да се справя. Сега от време на време ходя рано в събота сутрин да помагам на един познат(винаги ходя когато ме викне). Също така ходих и на една обява за продавач в магазин за хранителни стоки (събота и неделя). Уж се разбрахме да ида, а като отидох и човека ми каза, че вече са си намерили техен познат, обаче все пак ме име впредвид и ме вика чат-пат сутрините от 6 до към 12 когато няма кои да отвори.
- на другото работно място само мизерии. Уволниха ми началника е така за нищо и настана някъв пълен хаос. Последният месец съм взел с 50лв по-малко. Та това налага горното тире :)
- Всичките пари дето бях спестил от допълнителната работа... всичко за добавки дадох. По малко протеин, рибено масло. креатин, бета аланин, малко бцаа, С, В комплекс, магнезии. Сега, ако успея да отделя пари искам и едни накитници да си взема, ама май няма да е скоро
- Малко... съвсем маалко са ми се подобрили времената на бягането къси разстояния.
- Пристрастих се към кафето. Започнах да пия по 4 нормални и 3 нес кафета ми се връзват. Чувствам се много добре с тях.
Така, така драги ми читателю. Накратко-нашироко това е.
Винаги приемам съвети и препоръки, а също така съм готов да обсъдим, ако има нещо неясно.
Вашият автор изчезва, но оставя нещо музикално за кик-старт на новата седмицата.
Мнението беше редактирано от Fallen на 03.09.12 06:46.
03.09.12
13:49
казано от gips на 03.09.12, 06:40:
Как сте друзя мои.
- официално ме освободиха от втората ми работа преди месец. Стиснахме си ръцете с началника щот беше ясно, че не успявам да се справя.
Рядко се срещат хора, които са самокритични. Ти си го правил неведнъж и с това заслужаваш моето уважение.
Мерси Владо. Иначе за конкретния случай нещата стояха така: аз усещах, че не се справям, шефа също го виждаше, но ме държеше и аз не знам защо. Беше просто въпрос на време да стане някой инцидент и затова реших, че е по-добре да търся нещо друго.
03.09.2012
Храна
06:10 - 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз, ябълка
10:30 - 250гр пилешки гърди, 125гр кафяв ориз
13:30 - цяла милка и 100гр печен шам-фъстък
17:00 - 4 яйца с 50гр сурови орехи
20:20 - 4 яйца с 50гр сурови орехи
Добавки
В, С, mag, адам, бета-аланин, течно рибено масло
Тренировка
почивка
Днес почивам. Понеделниците винаги почивам. Стремя да са ми възстановяващи и рехабилитиращи.
- Включвам си едно джънк хранене (нещо като душевна ч*кия - е*ати просташкото изказване).
- Опитвам се да си легна рано (то и да не се опитвам ми се доспива рано).
- Бездействие до колкото е възможно.
Специално за днешният джънк. Набарахме едни преоценени стоки с колегата. Шоколад милка от 2лв намален на 80ст. Шам-фъстъците от 2лв на 70ст. В такива моменти се радвам, че съм мизерник и нямам пари :D Колегата си взе шоколад за 10лв и цял ден ме подканва да нагъна още един.
04.09.2012
Ядене
06:15 - пилешки гърди, кафяв ориз, круша
11:00 - яйца, сурови орехи
17:10 - яйца, сурови орехи
<Тренировка>
17:20-20:50
21:00 - шейк (30гр протеин + 20гр декстроза)
22:10 - пилешки гърди, кафяв ориз
Добавки
бета-аланин, бцаа, рибено масло, витамин С, В, Адам, магнезии
Тренировка
<Рамо-Гърди>
- загрявка - акцент рамена и горна част. С ластик, с въже и тн.
1. Военна преса - 2х10 с лоста, 1х5 с 40, 1х4 с 50, 1х3 с 55, 1х1 с 60, 1х0 с 62.5, 1х1 с 65, 1х0 с 65 1х3 с 57.5
2. Кофички - 5х10
3. Полулег с дъмбели - 5х10 с 22.5кг
4. Пек-дек - 3х12 с 40кг (темпо 3130 и почивки от 30-45сек)
- бягане 3х800м с по 3мин почивка м/у сериите
—800м = 2:47
—800м = 2:55
—800м = 3:15 :(
времетраене: 1 час и 30 минути
рапорт даден
05.09.2012
Храна
06:10 - свинска пържола с кафяв ориз, една круша
10:30 - варени яйца, сурови орехи
13:30 - литър прясно мляко 1% с калции!! :D (pf)
17:05 - варени яйца, сурови орехи
<Тренировка>
19:00-20:40
20:50 - доза протеин, една круша
21:40 - свинска пържола с кафяв ориз, голям домат
Добавки
рибено, бета-аланин, бцаа, витамините
Тренировка
- загрявка - акцент кръст, отделно крака/рамена
1. Тяга - 2х5 с 70 и 90кг, 1х2 с 100 и 120кг, 1х1 с 130, 150, 170, 2х1 с 175, 1х3 с 150кг
2. Лег преса - 1х12 с 120кг, 1х10 с 150кг
3. Лег преса 1/2 от движението - 3х10 с 200кг (почивки м/у 30-40секунди)
4. Повдигане на пръсти - 3х25 с 80кг + 1 дроп серия (25 с 80, 25 с 60, 25 с 50, 25 с 40, 25 с лоста)
5. Бедрено разгъване - 3х12 с 40кг
6. Бедрено сгъване 1/2 от движението - 3х15 с 40кг (това е в суперсерия с номер5)
Времетраене - 15 минути загрявка, 1 час тяга, 30 минути останалите ш*тни
Тренировката мина по план. На тягата вече съвсем не мисля. Няма да заставам, да се подготвям... гърба прав ли е, а корема стегнал ли съм? Абе що не дърпам с краката?!? Отивам и си дърпам както мога. Искам да се науча да тръгвам с ряз и злоба. Нищо, ама нищо не ме боли. Може би това е моя начин за вдигане.... Отстрани погледнато ми казаха, че не използвам краката при старта. Също така в крайната част на движението когато ми остават 5см да заключа усещам как дърпам само на трапец и на гръбните мускули (усещам главно напрежение в латимусите колкото и странно да звучи) Втората 175чка я дърпах 10 секунди сигурно. Нема такъв брутален фал. Както казах... вдигам си ги лесно, но на последната част от движението щангата заспа. Та се почнаха едни мъки. Ма ги дръпнах де :)
Храната е прилична. Експериментирам в следтренировъчното ядене.... захар, декстроза, фруктоза. Редувам ги, а честно казано въобще не усещам някаква разлика...
туй то
05.09.12
22:14
Няма да заставам, да се подготвям... гърба прав ли е, а корема стегнал ли съм? Абе що не дърпам с краката?!?
Аз точно от много умуване сега съм контузен...
казано от gips на 05.09.12, 22:03:
литър прясно мляко 1% с калции!! :D (pf)
Това пък защо?
Само нискомаслено иначе ще надебелея :)
Не, бре сериозно: струваше 89ст с дата използвай преди 02.09
06.09.2012
Храна
06:10 - свинска пържола с кафяв ориз, една круша
10:40 - пилешки гърди с кафяв ориз, спанак
14:30 - 4 яйца, 4 ябълки, сурови орехи
19:20 - 4 яйца, сурови орехи
Добавки
Като вчерашните. Без БЦААто
Тренировка
почивка
набързо, че мисля да гледам подобие на футбол ...
07.09.2012
Храна
<Тренировка>
5:10-5:45
06:30 - 250гр пилешко, 125гр кафяв ориз, круша и ябълка
11:45 - 4 яйца, 50гр сурови орехи
17:00 - 4 яйца, 50гр сурови орехи
<Тренировка>
19:00-20:10
20:25 - 30гр протеин, 20гр мед
21:30 - 250гр пилешко, 125гр кафяв ориз, голям домат
Добавки
течно рибено, бета-аланин, бцаа, витамини, магнезии
Тренировка1
- 1х400м смесено бягане - назад, напред, широка, тясна крачка и тн.
5км = 24:32
Тренировка2
Ръце-Корем
- загрявка - горна част предимно ротации
а1. лег с тесен хват - 4х10 с 52.5кг; 1х40 на 42.5кг с темпо 2020 на последната серия
а2. сгъване с дъмбели - 4х9 с 15кг; 1х12 на 10кг с темпо 2020 на последната серия
б1. разгъване на скрипец с въже - 4х10 с 15кг; 1х15 с 10кг
б2. скотово сгъване - 4х10 с 35кг, 1х21 с 25кг
с1. ренегадско гребане - 2х10 на ръка с 15кг. При третата серия усетих неприятна болка и прекратих
с2. повдигане на краката от вис със свити колена - 3х8
д. опити за колелце от колянна опора - 0, 0, 0, 1!, 3, 5, 5, 6 - труп!
- 20 минути разтягане и стречинг на стадиона - акцент бедра, прасци, кръст и таз
Сутринта мноого зле. Не можах да се събудя. Не можах да се концентрирам. Схванаха ми се прасците, изтръпнаха ми подбедриците. Болки в глезените. първите 2км = 11мин. Вторите 2км - 9:05. Уви сигурно едно от последните бягания пък толкова разочароващо.
Лятото свърши, та викам да се подготвя за следващото. (визирам втората тренировка)
Усетих напрежение в рамото при ренегадското още на второ-трето повторение. Реших, че няма да го правя днес. Първи опити за колелце. Много силно ме удря въпреки, че го правя от коляно и не мога да направя много повторения. Определено ще го включва пак.
Храната - бетон. Имаше и няколко солени крекера сутринта. Две-три бисквитки ме почерпиха, ама не си заслужава даже да ги отбележа.
08.09.2012
Храна
08:00 - свинска плешка, кафяв ориз, круша
<Тренировка>
10:30-12:10
12:30 - доза протеин, декстроза
13:45 - пилешки гърди, кафяв ориз, 1/2 пакет спанак
18:00 - омлет, сурови орехи
<Тренировка>
19:30-20:10
21:20 - омлет, сурови орехи, 1/2 пакет спанак
Добавки
бета-аланин, бцаа, омега3, мултивитамини, витамини, магнезии
Тренировка1
<Гърди-Рамо>
- загрявка - акцент рамена и пояс. дълга история
1. Лег - 1х5 с 50, 1х4 с 60, 1х3 70, 1х2 с 80, 1х1 с 90 и 95. 1х0 на 95, 1х1 с 97.5 1х0 на 100, 1х3 с 85кг
2. Пуш-преси - 5х10 на 50кг
3. Лицеви опори (с ръце на трупчета) - 5х12 ; почивки около 40-45 секунди
4. Раменни преси с дъмбели - 1х10 с 15кг, 1х8, 7, 6, 9 с 20кг
5. Обръщания (от земя) - 3х6 на 50 или на 60кг
- бягане
- - 2км = 8:50 (едно темпо, без много задъхване)
- - 5 спринта стълби (в началото на всяка минута 1х54 стъпала, а докрая на минутата се слиза и се почива)
Тренировка2
<Лостове>
- загрявка - ротации; кратка
а1. набирания - 8, 8, 7, 7, 6
а2. лицеви опори - 12, 10, 10, 10, 10 (1/2 движение)
b1. кофички - 8, 9, 8, 9, 10
b2. хоризонтални набирания - 10, 10, 10, 10, 8
c1. повдигане на краката от вис - 3х10 (темпо 2020; със свити колене)
Друго си е.... друго си е да си почивка. Да спиш до 7:30.
1вата тренировка. След лега ми звънна телефона, а от разговора се разстроих и докрая не можах да се концентрирам.
на 95 си отлепих таза от многото зор. на 97.5 измъчена работа. Имаше и малко помощ май. 100 вече с мнооого помощ. Вторият опит на 100 само извадих щангата държах я 5 секунди и я закачих обратно.
Бягането лежерно. Без много зор. На спринтовете време м/у 14 и 15секунди
После ходих да чистя едно място (горе-долу 3 на 3) от бурели, плевели и изсъхнала трева. Всъщност не очаквах, че ще има толкова много за чистене и не се бях подготвил с инструменти та ръцете ми станаха на г*з.
Вечерта разпуснах малко в училището до нас:
упражненията са по двойки. След последното набиране падането е лицева опора. Почивка м/у двете няма. Почивка след две упражнения около минута и малко или докато ми се нормализира пулса
При втората двойка е същото. Последната кофичка и веднага започва обратното гребане. Почивките след това са колкото да ми се отпуснат раменете.
Храната ме кефи. Чудя се дали да сложа още нещо и какво...
Да настроим ума за клека :)
Мнението беше редактирано от Fallen на 09.09.12 09:18.
09.08.2012
Ядене
07:50 - пилешки гърди, кафяв ориз, круша
10:00-12:00
12:15 - доза протеин, две праскови
13:30 - пилешки гърди, кафяв ориз, 1/2 пакет зелен фасул
17:50 - омлет, сурови орехи, салата домат/краставица/печена чушка
19:05-19:40
20:45 - омлет, сурови орехи, 1/2 пакет зелен фасул
Суплементация
бета-аланин, Бцаа, омега3, мултивитамини, витамини, магнезии
Тренировка1
- загрявка - активен стречинг акцент долна част и кръст. Котки/камили, суперкучета, скорпиони и тн
1. Клек - 1х5 с 50 и 70, 1х3 с 90, 1х2 с 100, 1х1 с 110, 1х2 с 120, 1х1 с 125, 2х0 на 127.5, 1х1 с 110, 1х3 с 100
2. Клек - 5х3 на 50кг (експлозивни ставания през 30 секунди; някои от сериите бяха преден клек)
3. Набирания - 8, 8, 8, 8, 8, 2
4. Гребане с дъмбел - 10, 10, 10, 16, 8 с 32.5кг (10лява и 10дясна, ако не се разбира)
5. Машина за гръб - 3х12 с 40кг (темпо 2020; през 45 секунди)
6. Гребане с Т-бар - 10, 8, 8, 6, 6 с 40, 70, 70, 80, 80 (Arnold style)
7. Пулдаун - 12, 10, 10 на 35кг (45 секунди; темпо 2020)
Тренировка2
Крос в парка - 30:15 ( приблизително около 6 или 6.5км, ама на око преценявам щото никой не иска да ми ги премери) пресечена местност (малки нанагорнища, нанадолнища. Редуване на асфалт и трева, малко стълби, разни живи дву и четирикраки препятствия). И трябва да премеря разстоянието в най-скоро време...
Такаам. Наспах се за втори ден. Ебати радостта ме обзема. След като ме раздруса кафето отидох към залата.
Дългичка загрявка. Клека лекичък. Леееекичък, чак да не повярваш. На 120 след първото зацепвам “Пак ли почнах да не минавам паралела ма*ка му! Още едно повторение дето пуснах още малко надолу и вече си усетих цялата тежест. Два пръста още дет се вика пък натежава щангата все едно 40 кила отгоре има. На 125 същата история. Леко, леко и накрая последната 1/4 от движението рязко пускам - тръгвам нагоре ама... МЪЪЪЪКАА. И пича отзад усещам как пристъпва към мен към мен (щот го помолих да стои е така зад мен за всеки случай). НЕ, не не... ставам, ставам. Викам аз през зъби и се изправих, като май ми се отлепиха петите. После 127.5 много зле. Никакъв бъмп и помощ на двете. 110 след това исках да е хубава двойка, ама след единицата усетих, че тая хубава двойка няма да е днеска.
На мечката трябваше още една серия, ама нещо много се вживях и ми се схвана врата, та и това реших, че няма да е днеска.
На втората тренировка бях силно надъхан да натисна бягането, щот тая седмица нямам едно хубаво време. За първи път бях равностоен съперник, което ме радва! Лошото е, че противника не се чувстваше добре и не бягаше както обикновено... което не ме радва!
Много народ в парка. Явно хората използват последните топли дни. За малко щях да отвея едно дете. От ляво хора.. от дясно хора. Аз гледам напред и се опитвам да видя къде избяга... и изведнъж пред мен някво дете 40-50см високо. За част от секундата се замислих дали да не го прескоча, понеже си помислих, че няма да спра. Спрях де
Храната - бетон, бетон... бетон!
А утре... утре чийт!
10.09.2012
Ядене (наричано още освинване)
06:00 - 300гр пилешко, 100гр кафяв ориз, круша
10:30 - 300гр пилешко, 100гр кафяв ориз
13:05 -13:30 БАААМ - 6000 калории* (тука има съспенс)
21:00 - 200гр прошуто, салата домат/краставица/зелена чушка с яко чесън
Добавки
бета-аланин, омега3, витамини, магнезии
Тренировка
ден без тренировка
* забележка - 6к калории без нито една полезна или нужна от тялото. бисквити намазни с течен шоколад, бисквити намазани с мармалад, прасковки (вид сладки), вафли с крем... и ако предният понеделник не си купих нищо щото нямах пари днес така се случи, че ни раздадоха белите пликчета и заделих едни 4лв, които оползотворих. Накрая вече усещах как захарта скърца между зъбите ми. Преядох ли... Не! Прекалих ли - определено! ама си се наядох стабилно :)
Сега след малко някакво измислено мезе със салатка
общо взето пост - don’t try this at home.
11.09.12
07:47
От почти половин година следя този сайт и форума, но не бях чел с такова удоволствие нечий дневник.
Независимо от някои твои депресив изказвания, си личи че нещо, което не споделяш те е стимулирало за всичко това и искрено се възхищавам на последователността ти!
Поздравления!!!
ПС - бтв, това е първата тема за която се абонирах...:)Сериозно!
Малък, благодаря ти за хубавия коментар. Щом на един човек му харесва това което пиша, то значи си заслужава да бъде написано...
А иначе не мога да ти кажа какво ме мотивирало. Просто трябва малко вяра , трябва да намериш тая вътрешна сила, която не ти дава да се откажеш.
Също така всеки път когато захванеш нещо да се раздаваш максимално според възможностите ти.
11.09.2012
Ядене
06:10 - пилешка пържола, кафяв ориз, круша
11:45 - яйца, сурови орехи
18:00 - яйца, сурови орехи
19:50-21:00
21:10 - доза протеин, круша
22:10 - пилешка пържола, кафяв ориз, две краставици
Добавки
бета-аланин, бцаа, омега3, мултивитамини, витамини, магнезии
Тренировка
1. Военна преса - 1х5 с 30 и 40, 1х4 с 50, 1х3 с 55, 1х2 на 60, 1х0 с 62.5, 1х3 с 60, 3х3 на 55кг
2. Кофички - 10, 10, 10, 13, 10
3. Полулег с дъмбели - 10, 10, 10, 10, 10 с 22.5 (темпо 1020)
4. Пек-дек - 3х12 на 40кг (през 45 секунди; темпо 3030)
- бягане - 2км - 9:10
Днеска куцо. Много куцо.
Измори ме деня и просто не успя да се получи нищо. По-късно си тръгнах от работа. Нямах време да седна да се наям. Закъснях за залата и нямах никаква загрявка. Отидох и още с влизането си нагласих стойката на клека. Още с ваденето на 60 усетих, че няма да е днеска. Всичко тежеше, а аз се прозявам въпреки кафето което изпих час по рано.
62.5 ги бутнах точно до половината и щангата отиде много напред, а тялото ми прекалено много се изкриви.
Другото протоколно. Не светеха прожекторите на пистата което много ме затрудни при бягането. Мислех пак да пусна 3х800, но неравният асфалт и липсата на светлина просто не позволяваха това. Обиколките вървяха горе-долу така - на 100м леко бягане, 100м на 70-80-90%..100м леко бягане, 100м пак се напъвам. Или с други думи: като изляза на правата отсечка - газ. Като вляза в завоя намалявам и раздишвам. Слабичко време.
Стълби на тая тъмница е самоубийство.
друго интересно няма
казано от gips на 11.09.12, 22:55:
Днеска куцо. Много куцо.
Измори ме деня и просто не успя да се получи нищо. По-късно си тръгнах от работа. Нямах време да седна да се наям. Закъснях за залата и нямах никаква загрявка. Отидох и още с влизането си нагласих стойката на клека. Още с ваденето на 60 усетих, че няма да е днеска. Всичко тежеше, а аз се прозявам въпреки кафето което изпих час по рано.
Като подхождаш така от загрявката, е ясно, че ще ти е тежко след това. :)
И аз страдам от тази склонност да си правя мрачни изводи от първите 1-2 серии с празен лост, но доста често след като загрея и мина адаптацията, нещата се обръщат, затова реших да не обръщам внимание. Е, ако вече първата серия с уж работна тежест “скърца”, тогава е ясна работата. :)