11.04.12
10:18
Значи искам да наблегна на трицепса и по-точно завършека за него кое упражнение да правя?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.04.12 11:58.
11.04.12
11:17
За завършек аз правя разгъване на горен скрипец.Последната серия с малко килограми до отказ.Напомпва стабилно :)
11.04.12
11:49
Най-доброто упражнение според мен е френската преса
11.04.12
12:01
Лег с тесен хват, френско, разгъване на горен скрипец с въже, разгъване с дъмбел или зад врат е тия разцепват трицепса най-много.
1.Разгъване зад врат (с двете ръце едновременно с един дъмбел/лост)
2.Френско
3.Кофи (на успоредка)
11.04.12
12:35
Кик-Бек според мене е много добро завършващо упражнение за трицепс.
п.п. не се прави с много килограми - около 8-10кг. в 12 повторения бавно.
11.04.12
13:00
Само един човек спомена кофичките :D ..
Правя френско, зад врат, с въженце и долу разделям ръцете колкото мога и още на една машина където зад врата хващам една приставка като “V” и разтягам нагоре...
казано от RinGo на 11.04.12, 15:12:
дропсерия на скрипеца с въжето ;)
Забравил съм да спомена почти всички упражнения ги пратя на дроп серии! :)
11.04.12
17:24
Да на скрипеца с въжето е добър вариант ! :)
казано от Кристиян Дончев на 11.04.12, 13:00:
Само един човек спомена кофичките :D ..
+ мен, но сега правя разгъване с дъмбел зад врат, понеже програмата ми почва с трицепс
Задал си въпроса си крайно некомпетентно и неизчерпателно, съответно не може да очакваш да получиш адекватен отговор.
Първо не си задал личните си данни и методиката, по която тренираш. Ако допуснем, че тренираш по стандартен културистски сплит и изолираш отделните групи в различни дни, то въпросът става още по-неясен, тъй като приемаме, че си отделил една цяла тренировка на конкретната мускулна група, следователно се подразбира, че “наблягаш” на този мускул. При така зададените данни единственото нещо, което бихме могли да направим за теб, е да те пренасочим към отделни упражнения за трицепс, които лесно би могъл да намериш чрез търсачката на bb-team:
http://www.bb-team.org/fitness/exercises/triceps
Второ не мисля, че става ясно на читателите на темата ти какво точно искаш да постигнеш чрез последното упражнение (или поне аз това разбрах), но като цяло аз бих те посъветвал да изпълняваш базовите упражнения със свободна тежест(лежанка с тесен хват, френско разгъване, опционално и кофички), които комлексно натоварват мускулатурата ти, в началото, защото изпълнението им е по-комплицирано. Логично упражненията, които са концентрирани максимално в главите на трицепса и не изискват някаква сложна имплементация, можеш да оставиш за накрая (поне аз така бих те посъветвал, въпреки че е изключително важно да пробваш различни неща и самостоятелно да отсееш кое е най-оптимално и полезно за теб) като е добре да се съобразяваш с техниката, защото е възможно да си много уморен. Една примерна методика е FST-7:
http://www.bb-team.org/articles/4247_fst-7-fascia-stretching-technique
Надявам се да съм бил полезен и другия път задавай по-конкретно въпросите си!
Поздрави!